Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 5 (2010) (série)


Rozbité zrcadlo (S05E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Mirror Crack'd from Side to Side (více)

Obsahy(1)

Vesnička St. Mary Mead zažívá okamžiky slávy. V rozlehlém sídle Gossington Hall se spolu se svým manželem, mladým britským režisérem Jasonem Ruddem, usadila hollywoodská hvězda Marina Greggová, která v Anglii připravuje svůj nejnovější film. Všichni žijí nadcházející zahradní slavností, na níž se hvězdný pár chce představit místní společnosti. Sváteční atmosféru nejprve naruší příjezd Marininy žárlivé sokyně Loly Brewsterové, záhy však dojde k mnohem závažnější události. Jedna z místních žen a Marinina oddaná ctitelka Heather Badcocková se kácí mrtvá k zemi. Ukáže se, že byla otrávena a vše nasvědčuje tomu, že jed byl určen samotné Marině. Na místo přijíždí inspektor Hewitt, který vede vyšetřování. Vyznat se ve vztazích lidí od filmu, plných vzájemné řevnivosti, však může být nad jeho síly. Slečna Marplová se pouští do vlastního pátrání, v němž jí nezabrání ani pohmožděný kotník. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená knižní předloha naštěstí udělala své a tato epizoda se povedla podstatně lépe než ta předešlá (Tajemství Chimeys). Je to daleko uvolněnější a i herci mají více prostoru, takže konečně múžou hrát. A co si budem nalhávat, úspěch kterékoliv adpatace toho románu stojí a padá na představitelce Mariny Greggové. V roce 1980 s touto rolí neměla problém skutečná hollwoodská hvězda Elizabeth Taylor a ani Lindsay Duncan si nevedla špatně, svou roli pojala s menší pompézností, ale o to větší lidskostí. I samotná slečna Marplová nebyla tak prkenná, ale bohužel i tentokrát mě ničím nepřekvapila. Jinak to bylo celkem zábavné, herecky dobře obsazené a sympaticky natočené. Konec je ovšem zběsile rychlý a nic neříkající, useknutý, ochuzený o pár minut sloužících k vydechnutí a vstřebání informací. O několika změnách oproti předloze už ani nemluvě, s tím už se počítá dopředu, tvůrci však nepřekročili hranici únosnosti, takže v této epizodě je to "téměř" zanedbatelné. 70% ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lindsay Duncan vůbec nesplňovala moje představy o Marině Gregg, jak jsem si jí vyfantazírovala podle knihy, nicméně je to moje oblíbená herečka a nakonec to zahrála skvěle, a to navzdory tomu, že Marina přece jen byla v předloze trochu mladší. Lindsay Duncan měla šarm, noblesní vystupování, byla zhýčkaná i křehká, opravdu perfektní. Trochu se to stylem i vtipem podobá starším (a mnou oblíbenějším) Marplovým s Geraldine McEwan. Taky Joanna Lumley byla skvělá. Zápletka nadprůměrná. 80% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marplová rieši vraždu, pri ktorej tentokrát vôbec nebola, len zo sprostredkovaného podania. Tak je desaťkrát všetko zopakované, päťkrát prekrútené a takto podané aj nám. Táto hra na schovávačku sa mi nepáčila a dosť ma uspávala. Keď pravda na konci vyjde najavo, je už neskoro, a tiež je neskoro na zaujatie diváka. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Epizoda seriálu je velmi povedená, na úrovni filmu s Liz T. z roku 1980. Možná o trochu lepší. Když slyším jméno Greggová, hned vím, že je to hrdinka této Christie detektivky, a to je co říct, protože si jména filmových postav moc nepamatuji. Tady ale jméno zazní skoro v každé větě. A když slyším slovo zarděnky, vybaví se mi Rozbité zrcadlo taky. Epizoda má několik emotivních scén. Třeba návštěva hlavní hrdinky v ústavu, kde se starají o jejího postiženého syna. Ve své mateřské nenaplněnosti se ho nedokáže ani dotknout, i když ho v srdci miluje. Spíše než detektivka je příběh osobním dramatem nešťastné matky. Christie vztahová dramata uměla moc dobře napsat, a tak ani neznám film na motivy její knihy, který by se vyloženě nepovedl. Epizoda 85% ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle se povedlo. Nepřekombinovaná a věrohodná zápletka, slušné herecké výkony, sympatická dvojice detektivů jen lehce směrovaná slečnou M., již tradičně skvělá výprava a hudba, prostě lahůdková detektivka plná emocí. Škoda jen, že se tam ještě nějak nemihnul Angus, koneckonců poslední umrtí mohl mít na svědomí on. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama