Reklama

Reklama

Vězněm v cizině

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Velká Británie, 2007, 50 min

Hrají:

Adrian Rawlins, Emma Cunniffe, Tom Cullen, Rose Leslie, Mark Wingett, Dwight Worker, Paris Jefferson, Dimitri Leonidas, Todd Boyce, Sean Cameron Michael (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Série jednotlivých příběhů pojednávající o tom, jak strašně je jednoduché dostat se do vězení. Jeden z dílů je například o mladičkém automechanikovi, který si oblíbí partu Mexičanů. Je zaskočen penězi a pohodou, kterou oplývají, a nechá se zatáhnout do pašování marihuany přes mexicko-americké hranice. Jenže každého jednou štěstí na chvíli opustí, a pro něj tato chvilka bude znamenat objevení a ztrátu životní lásky, zklamání matky, roky života v mexickém vězení a to, že nikdy nespatří svoji dceru… Vysvobození přichází až s příkazem převézt vězně do Texasu, kde si místo následujících sedmi let odsedí jen několik měsíců. (ČSFD)

(více)

Recenze (44)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Seděl jsem jeden den ve španělským vězení jen proto, že mě La Guardia Civil (španělští četníci) zastavila a já neměl u sebe (nebo spíš na sobě) kalhoty, které obyčejně u sebe mívám, a tím pádem jsem byl bez pasu. Zašili mě nemilosrdně do chládku, což jsem uvítal, bylo tenkrát dobrých 45°C nad. Na lavici proti mě Marokánec jako hovado, bušil hlavou o mříže a prošpikovávál mě pohrdavými pohledy a v pravidelných intervalech na mě pokřikoval: "muerte, muerte". Možná mi přitížilo, že jsem měl stále na krku pověšenou ceduli s nápisem že hledám práci. Kamarádi, co uměli lépe španělsky, mi tam totiž napsali "Yo soy maricón". Nevím, byl to jeden den a bylo to peklo. Když někdo sedí déle, je to peklo, a když sedí v cizině, je to peklo ještě horší. Při sledování pořadu Vězněm v cizině vidím, že si tvůrci zakládají na každém detailu a historky různých cestovatelů líčí až s nebývalou pečlivostí. Seriál můžu jedině doporučit. Vyloudí to v člověku pocit, jakoby tam někde seděl sám. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nechce sa vám podstivo pracovať, ale radi by ste si zarobili slušný obnos peňazí? Radi cestujete a máte dobrodružnú povahu? Ak áno, potom je tu jedno jednoduché riešenie. Ponuka, ktorá sa už nemusí opakovať. Skočte po nej. Stante sa medzinárodným pašerákom drog. Nenápadným drogovým kuriérom. Lenže pozor! Ľahko sa vám môže stať, že vás zatknú niekde v Južnej Amerike alebo Ázii, či inej prdeli a posadia vás do chládku. Stanete sa "Väzňom v cudzine". Až vtedy začne to pravé dobrodružstvo. Možno až vtedy si konečne uvedomíte do akého hovna ste šliapli. *** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem ani zdaleka všechno, ale co jsem viděl mě dokázalo zaujmout. Útěky z vězení byly top (Mexiko, Peru). Je to varování pro všechny, co chtěj dělat koniny v zahraničí. Ne všude to vypadá ve vězení tak jako např. v Norsku... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Po prvním zhlédnutém díle (nevím bohužel jakém), mám jen pozitivní dojmy z tohoto seriálu o způsobech věznění mimo svojí mateřskou zem. 80% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Někdy je to o hrozném vězení, do kterého se dostanou, jindy zase o situaci, která je tam dovedla. Tak jako tak jsou to vždy zajímavé příběhy obyčejně tupých lidí, líčeny vždy do nejmenších detailů. Vedle vyprávění toho, co se stalo, se pořad snaží vykreslovat a předat i pocity dopadených osob. A i když je to jen tv pořad, jednoduché záběry a kompars, daří se to vcelku dobře. To pašování drog přes kontroly si vždycky vytrpím s nimi. Udivuje mě taky, jak lehce a nevinně se slušní lidé do těhle drogových kejklí dostanou. Podobným pořadem je pak Na útěku. Alternativa: Breakout. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Rozhodla jsem se podívat na jeden díl s mou oblíbenou Rose Leslie a musím říct, že u jednoho dílu nezůstanu. Měla jsem srdce až v krku ve chvílích, kdy ti chudáci prochází letištní kontrolou s hroumadou drog na těle. Dramaticky skvěle fungující krátké příběhy, které dokážou dojmout a napnout víc, něž většina dnešních seriálů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál vraj pojednáva o tom, ako je ľahké dostať sa do väzenia, ja som tam ale väčšinou videl ľudí, ktorý si do basy zaslúžili ísť, predovšetkým tých jedincov spätých s drogami. V každom prípade sú ale scény popisu útekov z väzenia zahrané a popísané štýlom, ktorý veľmi upúta. Rovnako je zaujímavé dozvedieť sa o väzenských podmienkach vo väzniciach v rôznych kútoch sveta. ()

Drolin 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála překvapení v oblasti televizních seriálů. Z názvu, i tématu, by šlo čekat seriál mizivých kvalit - plně profesionální zpracování a ideální stopáž však činí z Vězněm v cizině jednu z nejzábavnějších relací, na které lze v TV programech momentálně narazit. Nicméně, občas se kouknuta na některý z dílů i z vlastní iniciativy. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál so silnými príbehmi.Naukážku vylíčim stručný obsah jedného dielu: Istý chalan v sedemdesiatých rokov sa kedysi rozhodol z južnej ameriky pašovať kokain.Dal si ho pod sádrou, spravil falošné rengeny, potvrdenia (bol lekár) a išiel..v autobuse potom narazili na kontrolu a polícia to tam všetko prehľadávala..a jedna američanka, čo sedela vedľa neho mu zo srandy capla po tej sádre a hodila : ,,Že ty máš pod tou sádrou aspoň kilo kokainu? ´´ :)..no nič išli dalej jemu sa vydýchlo..potom si dal pred colnicou 2 vália a vypadal tak zmetene, že si ho istý chlapík všimol, odviedol, vyfackal a našiel kokain..Poslali ho do najtvrdšieho väzenia v mexiku, kde žiaden väzeň neunikol od roku 1912..Proste v skratke- skoro ho tam opichali, dostal dýku pod rebrá, navštívil ho kamarát s jednou babou, do tej sa búchul, začali si dopisovať, navrhli útek.Prepašovala mu šminky, dámske oblečenie, komplet všetko, falošné priepustky a ked už vychádzal z väzenia tak mu jeden bachár išiel sáhnuť na zadok..ženskou pýchou ho odialil kabelkou a pokračoval..je dodnes voľný! ()

stration 

všechny recenze uživatele

Příšerný. Viděl jsem tři díly, jeden depresivnější než druhý. Takový příběh se mi stát, tak v těch vězeních nepřežiju ani dopoledne. Perfektně udělané, se skutečnými postavami. Ale fakt síla. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Od tohoto seriálu jsem čekal asi něco jiného, jak se třeba nevinní turisté nedopatřením dostanou do vězení, ale byl to samý drogový dealer, který si za vše mohl sám a ještě abych ho litoval. Navíc mě na těchto dokumentech vadí to zpracování, všechny na jedno brdo. Neustálé střídaní záběrů z vyprávějících osob na hrané, opakování stejných vět po sobě apod. Škoda, zajímavé to jinak je. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Dokument je to skvělý a hned bych mu dal pět hvězd, jenže má to jeden problém. Hlavními hrdiny jsou prostě retardi. Každý z těch lidí porušil zákon a za to následuje trest, to že jsou to ještě větší blbouní tím, že to dělali v zemích třetího světa, je už jen a jen jijich problém. A když pak slyšíte chlápka, co povídá, že v tom vězení bral heroin a teď má AIDS, fakt mu to snad za tu jeho blbost přejete. Takže zpracování je na jedničku, ale hrdinové na pěst. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Pokud je toto pořad vysílaný na Discovery Channelu o lidech co je zabásnou na letištích za jejich blbost (a snadnou vyhlídku peněz) tak mu musím jednoznačně dát 4 hvězdy (s pátou váhám), protože něco takovéhleho se mi opravdu líbí. Nejen sledovat ty naivky vyprávět jejich životní příběh jak byli hloupí atd., ale celkově - pořad je skvěle udělán. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jestli se nepletu všechno to jsou pašeráci drog , žádní hrdinové....Viděl Venezuela,Útěk z gulagu,mexiko, Zavírat lidi za marjánku je zvěrstvo... Jsou to vlastně klikaři oproti těm co v kriminálech zhnili... ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Mohl to být docela zajímavý dokumentární cyklus o poměrech v kriminálech rozvojových a exotických zemí, ovšem nebýt toho, že 80% všech případů se týkalo zpovědí pašeráků drog a feťáků, zkrátka nejhoršího odpadu společnosti, jenž nelze za žádných okolností litovat a soucítit s nimi. Tam kam se dostali je nahnala jejich vlastní blbost a touha po snadném zbohatnutí. Na druhou stranu se našly i případy, kdy byl dotyčný uvězněn protiprávně nebo na základě zkonstruovaného obvinění, např. příběh Australana, který si odseděl 9 let na Bali jen proto, že jeho "kamarád" na něj narafičil hašiš ukrytý ve starožitných sochách. Bohužel takovýchto případů bylo v celém seriálu velmi málo, téměř všechny se věnovaly pašerákům drog, kteří na rozdíl onoho Australana i přes svůj vědomý přečin měli paradoxně daleko větší štěstí a mnohdy se vězení vyhnuli úplně (třeba ta mladá feťačka, co přeplavala hranici z Argentiny do Brazílie) nebo v něm skončili jen na velmi krátkou dobu a přitom po celou dobu dokumentu ukřivděně fňukají, jakým peklem si prošli. Pravda, neviděl jsem zdaleka všechny díly, ale pouze ty, co jsou na Youtube, ale na mém hodnocení to nic nemění. Nemíním se prodírat dalšími padesáti díly, abych mezi nimi našel jeden nebo dva, v nichž nefigurují drogoví dealeři, pašeráci a jim podobná chamraď. Za ten nevyužitý potenciál dávám pouhých 40%. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavosti jsem se podívala na dva příběhy. / Jackie Nichols - Zátah v Tokiu - "Cítila jsem že mě zlomili a to v pozitivním duchu. Přizpůsobivost,pravidla a stabilita bylo to,co jsem v životě potřebovala. V dětství mi to chybělo a je zvláštní, že jsem tohle všechno poznala až ve vězení..." Osobní zpověď 21-leté dívky,která se nechala přemluvit k pašování drog. Vidina velkých peněz občas dokáže zatemnit mozek. A přitom možná kdyby Jackie měla jiné dětství,nemusela si tímhle nikdy projít. Možná...Tohle je jen můj pocit z jejich vzpomínek na rodiče. ... / Susan Haglof - Bez dítěte ani ránu - "Je lepší milovat a ztratit než nikdy nemilovat. I když jsem se dopustila zločinu, musím říct, že stálo za to být těch 9 měsíců mámou." Tenhle příběh na mě silně zapůsobil a Susan mi bylo upřímně líto, protože jen toužila po dítěti a naletěla špatným lidem. / Zajímavý seriál už jen tím, že příběhy se skutečně staly. ()

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý dokumentární seriál o lidské hlouposti a naivnosti (jedu si tak s drogami přes hraniční kontrolu a nikdo si určitě ničeho nevšimne), ale jeden díl mě opravdu zabil - "O Venezuele jsem nikdy neslyšel. Kde je, sakra, Venezuela?" Mhm. ()

Reklama

Reklama