Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětský dobrodružný příběh o objevu vzácného archeologického nálezu v jeskyních Moravského krasu - na Švýcárně, v jeskyních Býčí skála a v Drátenické jeskyni, dále v Suchém žlebu, Rudickém propadání a u vývěru Jedovnického potoka. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pět špatně hrajících dospělých herců, tři špatně hrající dětští herci a Lucie Šteflová, se motají po Moravském krasu, jehož exteriéry jsou na filmu to nejlepší. Nakonec jsou přizváni ještě profesionální záchranáři - amatérští neherci, a nuda pomalu končí. Škoda promarněného pokusu o český dětský dobrodružný film. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Kouzelné prostředí jeskyní Moravského krasu a vcelku zajímavá dobrodružná zápletka o boji o pravěký poklad je nakonec tím jediným, co se dá na filmu ocenit. Herecky dost ohavné, dramaturgicky naprosto nedotažené. Děti ale možná ocení lépe, atmosféra tajemství a dětských snů se tomu úplně upřít nedá. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu se mi honily hlavou především dvě myšlenky: 1. Koho bychom my - plátci koncesionářských poplatků - měli hnát k zodpovědnosti za to, že byly finanční prostředky poskytnuty tak slabému scénáři, nezručnému režisérovi a naprosto příšerným hercům. 2. Nějaký student filmového umění nebo spíš sociologie by měl napsat kvalifikační práci na téma, proč po roce 1989 je tak tristní výběr dětských herců. Pominu-li Matyáše Valentu a dětskou partu z Bylo nás pět, česká kinematografie se neslavně pyšní netalentovanými a prkenými dětskými herci. Film "Tajemství dešťového pokladu" je toho dokladem. Tu jednu hvězdičku dávám jen proto, že nechci porušit svou zásadu "nedávat odpad kvůli snaze filmařů". ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Raději pětkrát reprízovat Třetí skobu pro Kocoura než takovéto experimenty. V úvodu navnadí písnička v podání Michaely Badinkové, líbivá hudba Petra Maláska, hezké záběry do přírody. Vlastní nápad výborný, ale zpracování scénáře je podprůměrné - množství vaty v podobě nicneříkajících dialogů. Dětští hrdinové se snaží hrát, ale dospěláci působí toporně, nepřirozeně. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Býčí jeskyně, Pustý žleb a jiná krásná zákoutí Moravského krasu. Rodinný akční film po vzoru amerických předloh - profláknutá zápletka, povrchní zpracování, očekávatelné rozuzlení. Nechci posuzovat nějak přísně, nejsem cílová skupina, ale myslím si, že i tzv. rodinný film může mít svoji kvalitu. Pro koho je ale takový film určený? Má bavit děti i rodiče? Obávám se, že nebude bavit ani jednu skupinu. Osobně bych uvítala nějaký jednodušší příběh z Moravského krasu s lepším scénářem a propracováním charakterů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Švýcárně, v jeskyních Býčí skála a v Drátenické jeskyni, dále v Suchém žlebu, Rudickém propadání a u vývěru Jedovnického potoka. (ERTik)

Reklama

Reklama