Reklama

Reklama

Salad Fingers

(seriál)
Animovaný / Horor / Psychologický
Velká Británie, 2004, 10x5 min

Režie:

David Firth

Scénář:

David Firth

David Firth je na internetu známý svými kontroverzními animacemi, a SALAD FINGERS není nijak odlišný. Příběh (pokud lze použít slovo „příběh") se točí kolem osamělého poustevníka žijícího v polorozpadlé chatrči, kterého sužují nejrůznější halucinace, imaginární přátelé a duchové minulosti. Animace Davida Firtha bývají nezřídka označovány za perverzní, úchylné, nechutné, či nějakým jiným způsobem pohoršující a znepokojivé. (Komprimus)

(více)

Recenze (71)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

David Firth je nechutně geniální zrůda, pod jejímiž prohnilými prsty vznikají ty nejkrásnější animované pohádky světa. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Animovaný úlet, který slabším povahám dozajista vyčaruje těžkou depresi. Haluškoidní příběhy jsou sice bez pointy, ale to jsou noční můry taky. Každopádně postavička hlavní zrůdičky je kouzelná a odporná zároveň. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Toľko ľútosti a zároveň strachu som behom pár minút (z jednej osoby) už dávno nezažil. Animácia amatérska, ale pre moje oko o to príjemnejšia. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Úvodní díly v pravěku youtube bývaly tou nejkrásnější věcí na internetu, leč čas běžel, a kvalita Salad Fingers upadala stejně rychle jako se na něj zapomínalo. In memoriam dear rusty spoons. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak zvláštní dílo. Divná postavička s výrazným hlasem, posedlostí na rez a lžičky, psychedelická hudba a skvělá animace dělají tuhle "věc" velmi odlišnou. Na jednu stranu je to celé divné, nechutné, depresivní a nikdo by to neměl vidět. Na druhou stranu se na to prostě musím podívat :). ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o geniálně poskládaný příběh, který je zahalený ve spletenci sexuálních, morbidních a jiných nechutností, přičemž nutí diváka hledat v oněch spletencích souvislosti. Sice toto rozkrývání indícií zbožňuju, jenomže ta temná stránka je na můj vkus moc. Kdybych hodnotil objektivně, tak bych i těch 5* dal, ale momentálně zvítězilo hodnocení subjektivní. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že se Salad Fingers nelíbí každému (vysoké hodnocení vypovídá pouze o tom, že kdo hledá, najde). Firthem vytvořený postapokalyptický svět je ale tak podivný, snad až čarovný... Tato série je čirá poezie, holt ale není jen o lásce, ale i o těch dalších věcech. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když něco pustíte a nevíte jestli se vám to líbilo, nebo ne? Jinak: Líbí se mi teorie, že příběh se odehrává v postapokaliptickém světě a Salad fingers je postižený člověk, který vzpomíná na "velkou válku"(patrně jadernou) a postavy věci které pojmenovává dostávají jména reálných lidí, které znal, ale zemřeli. Samozřejmě je to teorie, Salad může být taky prostě jen výmysl chorého mozku, a jelikož je tam neskučně zvrácený přijde nám, že prostě musí mít nějaký smysl. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* Tentokrát budu patřit k mimoňům, co tuto vysoko hodnocenou šílenost nepochopili, ale nic si z toho nedělám ;-). Je to úchylárna, která mi nepřijde ani depresivní, spíš podivná a samoúčelně šokující. Více komentáře nejspíš není potřeba. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Animace je sice jednoduchá, ale ty scénky jsou tak nechutné, morbidní a divné, že to za to stojí:). Postapokalyptický svět, který nám zde David Firth servíruje, je opravdu místo, kde byste nechtěli žít. Salad Fingers a jeho prstoví maňásci, divné bytosti a lidi, šedivé okolí... skoro by to v jednom vyvolalo depku. ()

Lanark odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně znepokojující serie, kde příšerná animace je naopak hlavní plus...a ten hlas...ten hlas...bože, spas moji duši.. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Úchylné, divné, morbidní, děsivé, personifikovaná noční můra. Ale přes to všechno - pohlcující, černohumorné, atmosférické a koneckonců i zábavné. Jen asi ne pro každého... ()

Gnoma 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, animace, perverzní hlášky, myšlenka a samotný Salad Fingers mě po každém shlédnutí dostanou. Pokud si chcete popřemýšlet, jak a proč je ten svět malej a hlavně ten náš vlastní, ve kterým když se zasekneme, už se nevrátíme. ()

Reklama

Reklama