Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film sa začína v roku 1844 v Marylande, kde je vlastník plantáže s otrokmi Blake Cantrell (Robert Taylor) nútený svojimi dlhmi predať svoj majetok. Následne odchádza do Cumberlandu, aby si našiel prácu, a nakoniec sa dostane ku spoločnosti zaisťujúcej dostavníkovú prepravu, ktorú vedie Capt. Boss Starkley (Wallace Beery) a ktorú vlastní nádherná Susan Griffith (Florence Rice). Predtým, ako láska a priateľstvo zvíťazia, sa bude musieť Blake pri hľadaní pravdy rozhodnúť, či pomôže otrokom, alebo či pôjde s dostavníkovou spoločnosťou, ktorá je do toho zapletená... (westerns)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

vacsinou som u westernov zvyknuty na stada krav, utoky belochov ci Indianov na tych druhych. Tuna ide o dejovo dost netradicne ponaty western, chlap je nuteny predat svoj majetoka  riesit dalsie zalezitosti. Maketa westernoveho mestecka bola na 30. roky na urovni, skoda dialogov, miestami boli dobre, casto sklzli do vatovo planych plkov, celkovo rezsier W. S. Van Dyke urobil lepsie ked tocil muzikaly a komedie/dramy  :  60 % ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Jedná se o poněkud zvláštní western, jehož příběh se odehrává v roce 1844 a zápletka se točí kolem ilegálního obchodu s kradenými otroky. Krapet lehkovážný a život přílišně neřešící jižanský gentleman (Robert Taylor) je nucen prodat svoje rodiné sídlo a majetek, včetně otroků, a vydává se na sever hledat nový život a práci. Změna prostředí, je pro něj samozřejmě krapet kulturním šokem. ŘÍzením osudu se dostane ke společnosti zajišťující dostavníkovou přepravu, kterou vede drsný kapitán Starkey (Wallace Beery) a vlastní ji krásná slečna Susan (Florence Rice). Po čase ale zjistí, že společnost by mohla být zapletena do krádeží a znovuprodávání otroků a začne podezřívat právě Starkeyho, se kterým nemá příliš dobré vztahy. První polovina filmu byla docela zajímavá a vypadalo to, že se rozjede slibná a akční zápletka, bohužel, oproti očekávání druhá polovina krapet stagnovala a události byli poněkud kusé s závěr krapet laciný. Nicméně i tak to byl pořád ještě koukatelný kousek. Lehce slabší 3*. ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama