Reklama

Reklama

Katharina se konečně dočkala! Její syn Hans se bude ženit. Když přijíždí svou lásku Nicki představit rodině, dočkají se všichni nečekaného překvapení... Katharině přijde dopis od syna. Hans v něm píše, že přijede na pár dnů domů a má ještě jednu novinku, bude se ženit. Katharina jako pyšná matka tuhle krásnou zprávu řekne každému koho potká. Hans dorazí s Nicki. Katharina je ale opravdu zaskočená, Nicki je totiž muž. Dá se to nějak ututlat? No nedá, protože už dvojici v obětí pár lidí vidělo. Dokonce nabídne Hansovi návštěvu vykřičeného domu v domění, že se třeba něco změní. Obyvatelé malebného horského městečka ale tohle nechtějí přijmout. Nestojí o jejich přítomnost, natož o veselku. Nicki se na svého přítele zlobí. Myslí si, že kdyby řekl dřív, že je gay, nemusela být situace tak vyhrocená a odjede domů. Za pár dnů za ním odjede i Hans. Katharin má tak čas si utřídit myšlenky a se vším se srovnat. Někteří lidé z vesnice také postupně změní názor. Chlapci zjistili, že není důležitý nějaký papír, ten jim štěstí nezajistí. Ale nakonec svatba byla, nebo alespoň něco podobného... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (14)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Docela vyvedená komedie, která si nekompromisně bere na mušku nešvary (na příkladu bavorské vesnice) malé komunity, kde každý každému vidí do talíře.... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na první i na druhý pohled TV film se všeříkajícím názvem, který některými záběry občas připomínal (úděsného) Doktora z hor, avšak naštěstí jen připomínal. Jinak jde o průměrný, v rámci možností svižně a vtipně natočený snímek, jehož děj se odehrává v jedné bavorské vesničce, která je z velké části plná úzkoprsých buranů s předpotopními názory. Herecké obsazení bylo vesměs sympatické a soundtrack byl vybrán opravdu skvěle, zejména poslední dvě písně. Zkrátka vcelku sympaticky natočený snímek, který neurazí a místy pobaví. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Příběhem nepřináší v televizní produkci Onnekenův film nic nového, v žánru romantických coming-outových komedií se zasekl tak deset let zpátky. Nepřináší nic nového, ale... Nastavuje vysokou laťku gay televizním filmům v oblasti financí. Je profesionálně nasnímaný, řekněme že svým způsobem i výpravný a hlavně - s drahým americkým soundtrackem. Budiž mu odpuštěna trapná scéna vykradená z Magnolie, kdy se hlavní hrdinové za zpěvu Wise up od Aimee Mann hledají a jejich osudy se "prolínají". Příjemným zpestřením je Jürgen Tonkel, kterého fanoušci "žánru" znají jako velitele veslařského týmu ze Sommersturm Marca Kreuzpaintnera a Saskia Vester, kterou normální diváci (nesledující německé televize a německé krimi seriály) neznají doufejme odnikud. A teď už k ději - nasládlá pachuť čiší z každé minuty, neustále se někdo někomu omlouvá, aby ho následně opět zavrhl a za chvíli se zase omluvil. Kolotoč citových výlevů občasně naruší záběr malebné bavorské vesničky a dotáhne diváka až do stavu naprosté katarze, kdy už jen čeká, až se zpoza rohu vyloupne Der Bergdoktor a všechno to konečně vyřeší. Jednoduchá zábava na středeční večer. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* této televizní komedii dokážu dát dvě hvězdičky jen z toho důvodu, že by mohla být vhodná pro rodiče gay synka, který jim chce nenuceně a veselou formou vysvětlit, proč si vybral za partnera kluka místo holky. Není to špatný film, ale jeho zpracování je levné a obyčejné. Příběh a humor naivní a v různých drobných proměnách už mnohokrát natočený, takže klišé se taktéž nevyhne. Někomu to stačí a já ho neodsuzuju, ale ani nechválím ... [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo celkem solidní překvapení! :-) Výborná německá komedie z bavorské vesnice! S párkem dvou, sice až moc "otevřených" gayů, ale když si odmyslím, jak mě štvali tím, jak moc chtěli dát najevo svou lásku, byla to opravdu pecka ;-) ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak zvláštní... V počátku rozdýcháváte kýčovitost a nucenost, pak přijmete pozvánku na barevnou crazy komedii, abyste následně dostali nuceně říkankovou šablonovku. Za vidění stojí. Jednou. 2,5* ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Nádherný, opravdu nádherný film, který patří mezi mé nejoblíbenější filmy s LGBT tématikou. Opravdu milá dvojice Hans & Nicki, maminka, která si tolik přála vnoučátka a tatínek s Hansovou 'novou maminkou' se nám ze začátku představí jako milá rodinka, ale po odhalení, že Nicki vlastně není žena, ale muž, se všechno mění. Opravdu hodně vtipně natočený film, který mě donutil brečet hned několikrát. Myslím, že Němci by měli takové filmy točit častějc, nádherné prostředí, skvělí herci a krásní němečtí chlapi, to je přesně něco pro mě. Opravu vynikající film, který ráda shlédnu i několikrát po sobě, dokáže pobavit, ale i rozesmutnit, ale i přes to působí jako úchvatná komedie s trochou té chlapské romantiky :) Opravdu jsem Edzardovi & spol moc vděčná, že takový film vznikl a já jej můžu hrdě nazývat jedním z nejlepších! :) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Německá (někdy až ztřeštěná) komedie pro lehké pobavení, některé části byly vtipné, jiné méně a vyzněly lacině s mírně afektovanými hereckými výkony. Ale co měli „herci“ jiného dělat, když tvůrci tomu tak asi chtěli … celkově ale film vyzněl jako zpestření a dosahuje u mě průměru … 6455 ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Vtipná a roztomilá romantická komédia so skvelými hláškami. Vôbec nie trápna, klišéovitá alebo prikrášlená. Taká zo života, našťastie, so šťastným koncom (ktorí si tí dvaja zaslúžili). ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Dost předvídatelné, přesto jsem se dobře bavila. Až na tu rvačku a pohádkový konec. Naštěstí mu do hollywoodského chyběl patos... Na druhou stranu - která naše televize by něco podobného natočila (třeba na Valašsku)? ()

HaiWithLove 

všechny recenze uživatele

Já jsem docela mile překvapena. Bavorská vesnice plná předsudků, kde jeden s druhým je nejlepší přítel, ale když se mu do ruky dostane nějaký drb, neváhá to přeposlat dál. Vtipný film je navíc plný skvělých písniček. I když zpěv písničky, podle které je film pojmenován, mi trhala uši. No, pořád lepší než nudná letní olympiáda. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Dávám vysoké hodnocení za to, že na německé poměry se jedná o poměrně dobrý snímek v daném žánru. Problematika coming outu v zapadákově jménem Bavorsko natočená celkem vtipně, ale vkusně. Závěrečný happyend hodně klišovitý, nepřekvapil, ale ruku na srdce, kdo by si přál od romantického oddechového filmu něco jiného. ()

Arietem93 

všechny recenze uživatele

Co se týká gay tématiky tak svatební zvony patří k tomu lepšímu co nám v tomto žánru může současná kinematografie nabídnout. Původně jsem film viděl v němčině s titulky, ale jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že se film vysílal už i v Česku s novým názvem a dabingem. V tomto případě bych řekl, že dabing kvalitu filmu nekazí, ale spíše naopak. Ještě bych chtěl upozornit, že kdo čeká vážné drama, které se bude zabývat coming outem, tak se nedočká, tady půjde spíše o vtipnou německou televizní komedie. Až na pár detailů nemám co vytknout, proto dávám čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama