Reklama

Reklama

Ataque de Pánico!

  • USA Panic Attack!
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Sci-Fi
Uruguay, 2009, 5 min

Obsahy(1)

Malý klučina, který si hraje s modely robotů, netuší, jaké překvapení čeká v mlze. Invaze robotů, kteří nemilosrdně devastují město Montevideo. (Greny)

Recenze (148)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Efektní prezentace dovednosti natočit něco ve v současnosti tak populárním polodokumentárním stylu a dát tomu atmosféru. Na tom má zásluhu vlastní kvalitní animace, vlastní (podle všeho pěkné) na západě neokoukané město a zapůjčená kvalitní hudba, bohužel celý snímek je skutečně jen prezentací výše zmíněného - přijmeme-li, že Panic Attack má nějaký děj, pak tento poněkud nedává smysl, protože všichni pozemšťané, na které měla demonstrace síly a technologické nadvlády udělat dojem, hynou v obřím výbuchu citujícím Den Nezávislosti. Na to bych vlastně zapomněl - Fede Alvarez má zjevně smysl pro humor a přinejmenším viděl spoustu filmů i mimo "žánr" (např. Křižník Potěmkin), ale zvěsti o celovečerním filmu postaveném na tomto kraťasu jsou přinejmenším znepokojivé a do daleka zavánějící mamonářstvím vyvolaným úspěchem Districtu 9. Tím samozřejmě neříkám, že by režisér neměl dostat příležitost, ale bude za sebou muset mít hodně dobrého a hodně důrazného scénáristu, protože s Alive in Joburg Ataque de Pánico prohrává o několik tříd. 70%, a to jen tak tak. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Žádnej zázrak, nicméně na celovečerák se těším. Sci-fi s útočnými mimozemskými roboty není nikdy dost (pokud to teda nejsou Transformers, těch bylo příliš i tehdy, když ještě nebyli žádní). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ta třesoucí se kamera už začíná bejt docela otrava, ale pokud to bude furt dobře natočený, tak v tom problém nevidím. Zajímavý, kamera se třese o sto šest, ale hodnota kvality asi nulová...A to se prý máme těšit na celovečerňák. To zase bude z kin odcházet bolavejch hlav... --- 7/10 --- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Sila! Veru takýto celovečerný film, s o niečo lepšími trikmi by nezaškodil, na danej ploche lepšie - výživnejšie než tie bezduché veľkorozpočtové kolosy čo sa dnes točia. Vidieť že District 9 asi dosť zapôsobil a asi odštartuje vlnu podobne ladených invázií. /90%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Federico Alvarez .. Sympatický svět zítřka. Oříšek ovšem bude v příběhu, který z toho v horším případě může udělat prachobyčejný destrukční průměr s haldou efektů. ___ Takhle si jistě mnozí představují District 10 - jen to ne! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Miestami by sa Bay aj Emmerich divili, miestami smiali. Osobne tam namet na celovecernu stopaz nevidim, ale rad sa necham prekvapit... . ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Být tento film úvodem k nějaké počítačové hře, již bych se těšil na strategickou řežbu obřích robotů či simulátor létajících talířů. I jako reklama na "Podívejte se, jak umíme technologické řemeslo, jak vládneme designu, jak umíme zvolit vhodnou hudbu..." to obstojí. Jenže... nakonec to vlastně není film. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Přenesení žánrového schématu do důvěrně známé reality fungovalo už v koresjkém "Mutantovi". V tomto případě sice snímek nesměřuje ke komplexnímu obrazu společnosti, ale coby hříčka s uhrančivou retro stylizací představuje milé povyražení. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji že nejsem fanda těchto monster/robot/invasion filmů, a už vůbec ne všech těch hemerických slátanin, kdy ze sebe dělají chudáčky nebo naopak hrdiny, ale tohle se mi líbilo a oslovilo, a samozřejmě pokud zůstaneme u té Uruguaye, tak ta může jen mile překvapit, i když v konečném součtu nepůjde asi o nic moc nového. Těším se ale na celovečerní film-který může mít grády, a když už nic jiného, tak béček není nikdy dost:-) Co se týče technologie, počítačových triků a různých spešl efektů, tak to je druhá věc. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Co všechno se dá udělat za $300 a jak efektivně. Výborná kamera, efekty, atmosféra a v neposlední řadě výborná hudba z filmu 28 Days Later song "In the House - In a Heartbeat". Krátkometrážní snímek, který připomíná Den Nezávislost a Válku světů. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Design těch emzáckejch mechů notně připomíná Supreme Commandera. Na začátku to má hodně pěknou atmosféru, uvidíme, co z toho bude v celovečerní verzi. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si na jednu stranu zaslouží uznání za to, že za poměrně málo peněz zahráli poměrně dost muziky. Na druhou stranu ale nenápaditě vykrádají Den nezávislosti, Svět zítřka a podobné věci, a tím si pod sebou sami podřezávají větev. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kombinácia INDEPENDENCE DAY a SKY CAPTAIN AND THE WORLD OF TOMORROW s kvalitou špeciálnych efektov na úrovni filmov z produkčnej dielne Asylum a celkovým vyznením ako kópia niečoho už videného a počutého (ako sme zvyknutý pri sci-fi filmoch z východnej ázie) čo však nič nemení na tom, že tá zručnosť kamery tam je, rovnako ako aj schopnosť zvyšovania tempa a nadupanosti s vynikajúcim výberom hudobného doprovodu. V porovnaní s ALIVE IN JOBURG prehráva čo sa týka novátorskej formy, spracovaním efektov a politickým a sociálnym vyznením ale vyhráva na poli prehľadnosti a gradácii. Na ploche celovečerného filmu však tomu nedávam veľkú šancu ako tomu bolo v prípade úspechu DISTRICT 9. Zrejme to bude len taký milý film ako nám hrozí aj v prípade blížiaceho sa, no nápaditejšieho, fínskeho IRON SKY. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je parádní kraťas. Dopomáhá tomu skvělá hudba, která mi je odněkud hodně povědomá. Sice to není nijak precizně provedené, ale taková apokalypsa se mi opravdu líbila. Je to natočené velmi chytlavě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po opakovaném zhlédnutí je to výborné. Stupňující se emoce způsobené skvělou hudbou a postupnou likvidací města, obyvatel...všeho?...občas nedokonalý trik mi nevadí, skoro je, řekl bych, vítán. Jen ta třesoucí se kamera mě nikdy nenadchne. Tak říkáte Evil Dead? To jsem zvědav.... Ale určitě se těším víc, než kdyby se Alvarez pustil do další apokalyptické sci-fi... ()

juta odpad!

všechny recenze uživatele

Žádný děj tu nečekejte. Dost se bojím jak dopadne Alvarezův počin, remake Evil Dead. Snad na to dostane prostředky, aby to nebylo takový, jako tohle. ()

Související novinky

Evil Dead se sápe z hrobu

Evil Dead se sápe z hrobu

14.07.2011

Dlouho jsme doufali v čtyřku, ale doba těch snů je pryč. Připravte se na remake. Ale pozor, tahle hororová předělávka má plnou podporu svých dvou tátů, tedy Sama Raimiho a Bruce Campbella. Sam bude… (více)

Reklama

Reklama