Reklama

Reklama

Sběrači

(pořad)

Obsahy(1)

Zvenčí vypadají jejich příbytky úplně obyčejně. Ale uvnitř jsou místnosti přeplněné k prasknutí nejrůznějším zbožím, tretkami, cetkami a haraburdím: například vánočními ozdobami, novinami a časopisy, oděvy, na kterých ještě visí cenovka. Každý z našich protagonistů se specializuje na něco jiného, ale každý s patologickou vášní. Za spolupráce mnoha různých odborníků se ovšem dá zkusit udělat u nich jakžtakž pořádek a získat nad jejich formou chování kontrolu. Hrdinové našeho televizního seriálu se – podle charakteru své konkrétní situace – svěří do péče terapeuta, profesionálního organizátora nebo úklidové čety, protože každý potřebuje k nastolení kýženého pořádku a omezení sběratelské mánie trochu jinou metodu. Všichni sběratelé mají možnost začít nový život. Po několika týdnech je zkontrolujeme, abychom na vlastní oči viděli, jak se jim ve změněném prostředí vede. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Svet je plný všeliakých bláznov. Niektorí sú nebezpeční celej spoločnosti, niektorí iba sami sebe a podaktorí sú úplne neškodní. Tento americký dokumentárny seriál mapuje niekoľko prípadov ľudí, čo trpia chorobným zhromažďovaním vecí. Jenoducho nič, z toho čo si zadovážili, nedokážu vyhodiť. Všetko si odkladajú s tým, že sa im to ešte niekedy v budúcnosti môže hodiť. Tak sa behom rokov stane, že sa ich dom alebo byt premení doslova na zapáchajúcu skládku odpadu. Týto psychicky chorí „Zberači“ žijú vo vlasnom neporiadku a špine. ** ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jako k čemu to je??? K čemu to je, když je to nechutný a ještě tam ani nikomu nepomůžou! Nechápu proč ti rádoby aprobovaní specialisté se k nim chovají pořád tak v rukavičkách a trpí jim to chování. Nakonec ještě odjedou a bordel je v tom domě stále...vrrrr. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hoarders jsou reality show mapující problém patologického shromažďování. Produkce si vždy vybere dvě rodiny s barákem nacpaným k prasknutí a v 50 minutové show v podstatě ukazuje jaký to je humus, jak se jednotlivý lidé chovají a jaký je jejich problém, snaží se celou věc nějak vyřešit a obydlí uklidit. Napoprvé Hoarders určitě zaujmou a šokují, avšak později už show nemá co nabídnout a je pořád na stejném princupu. Také produkce evidentně jde hlavně za senzací a efektem, než že by něco řešila do hloubky. Proto to není na více než 2 hvězdy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem nepochopila smysl tohohle seriálu (dokumentu?). Parta odborníků přijede do domu, kde je bordel, a pomáhají majitelům ten nepořádek třídit. Je to nuda? No jo, je. Plačící a vztekající se Američani a Američanky jsou pro Američany a Američanky lákavé téma. Čím větší blbec, tím líp. Nám Evropanům tohle musí připadat úplně mimo. Nebo v to aspoň doufám... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden dva díly - why not? Ale abych nadšeně zblajznul celou sérii za dva dny a těšil se na další - to fakt ne. Občas se mi z těch příbytků jednotlivých sběračů haraburdí a ostatních nesmyslností zvedá kufr i přes obrazovku. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Seriál o ľudských škrečkoch ktorí majú príbytky do prasknutia natrieskané nazbieranými haraburdami a odpadom. Je zaujímavé vidieť postaršiu pani čo má v byte tony plesnivého jedla dávno po záruke a ako sa trasie pri pomyslení že by mala vyhodiť úplne zelené mäso pri pohľade na ktoré aj profesionálny čistič uteká hodiť šabľu. Komický je aj emotívny moment lúčenia sa s totálne zhnitou dyňou pri ktorom milá pani takmer roní slzy a dojato spomína aká bola tá dyňa kedysi krásna. Rodinka s malými deťmi musí obedovať na posteli. lebo stoly aj stoličky sa prehýbajú pod ťarchou rokmi naškrečkovaných hovadín, na podlahe je metrová vrstva špinavého prádla a uprostred počmáranej detskej izby je pohodený radiátor. To že sú všade okolo rozsypané vločky už nikoho neserie a neobťažuje sa ich pozbierať. Jdenoducho ultimátny bordelári a je zarážajúce koĺko ľudí s takouto chorobnou posadnutosťou sa nájde. Taká zmes úžasu a škodoradosti. Serálu sa dá vyčítať, že končí v najlepšom, teda keď odborníci konečne presvedčia dotyčných škrečkov aby začali robiť nejaký poriadok, pričom nezabudnú dodať že celkové riešnie problému bude veĺmi zdĺhavé a náročné. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých dokumentárnych seriálov, ktoré ukazujú pravú tvár spoločnosti a usvedčujú bez servítky duševne chorých občanov USA, ktorý majú neodbytné nutkanie zbierať haraburdy a zbytočné veci do takej miery, až im pod nimi miznú kuchyne, obývačky a dokonca aj ich spálne. Smutné je na tom to, že zberačstvo ubližuje hlavne ostatním členom rodiny nakoľko postihnutý si len málokedy uvedomuje, že to čo robí, je odporné, špinavé a hnusné. Iba zopár jedincov sa hanbilo, že sa u nich našli niekoľko mesačné zbytky jedla, mŕtve mačky, ktoré sa stratili a zaživa zomreli v húfe bordelu, alebo krysy a ich exkrementy, ktoré zapáchajú tak silno, že aj najostrieľanejšich borcov napínalo na zvracanie. Dokonca v jednej časti bola zberačka, ktorá svoje "hobby" preniesla do takého extrému, že jej manžel celé roky spával v malom aute, pretože všetky postele a miesta, kde by sa dalo sadnúť, alebo nebodaj ľahnúť boli zahrabané pod stovkami kíl hnoja a smradu. Smutné, hrozné, neuveriteľné, ale reálne zároveň. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Nato, aby som prišiel, že čo všetko je možné alebo nutné vyhodiť a nevyhodí sa to, nemusím pozerať seriál o patologických zberačoch, každodenný život je toho plný, stačí sa len pozrieť cez plot, alebo sledovať poniektorých ľudí, ako sa zastavia pri každom koši, či nie je niečo zaujímavé, pričom vôbec nenarážam na tých, viac opálených alebo bezdomovcov. Možno že sfilmovanie ich jedného bežného dňa by bolo zaujímavejšie ako celý tento seriál... ()

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Psycihkcý chorí ľudia ako napísal MM_Ramone sa kvôli tomu že všetko zberajú zabarikádujú vo vlastnom dome alebo byte, videl som asi 2 diely, od jednej súdne odsťahovali manžela a že sa vráti ak keď bude upratané, pani zbierala plyšové medvedíky (niektoré kúpila pretože šlo o limitovanú edíciu - dôkaz toho že správny marketing funguje), nakoniec mala gauč plný harabúrd a nemala si kde ani poriadne sadnúť aby sa najedla. Ako pozerám tak celkovo bolo natočených 6 sérií, no asi to je niekde brané fakt prísne, ak si neupracete dvor, teda zle vyzerá dané mesto či dedina alebo to zapácha môžu váš vysťahovať, ono je to potencionálne nebezpečenstvo, keď napríklad v byte alebo v blízkosti bytu zberača vznikne požiar. Na IMDb je komentár k serálu a popisuje v ňom syn ako pomocou neho pomohol svojej matke (zrejme "zberačke") upratať dom. Inak vo filme Kurz sebaovládania (2003) je v jednej časti vidieť v pozadí dodávku proti zberačom. ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Serial o lidech, kteří shomažďují vše co můžou a nedokážou nic vyhodit. Většinou tedy lidé trpící OCD (přičemž s nemocí jim nikdo nepomůže). Zase jiný pohled do reality některých lidí, holt už dnes je seriál prakticky o všem. Ale tak za to mrknout se co vše se dá doma nahromadit dávám 40%. ()

Reklama

Reklama