Reklama

Reklama

Nan quan bei tui zhan yan wang

  • Tchaj-wan 南拳北腿活閻王 (více)

Obsahy(1)

Kapitán Lu je respektovaný voják z povolání a má na starost bezpečnost a pořádek v malé čínské  vesnici. Bohatý a chamtivý vůdce s marnotratným a sukničkářským synem razí padělané mince. Netuší však, že proti nim tajemná slečna Lui sbírá důkazy. Pai Yu Ching, bojovník z Jihu zvaný "Jižní pěst", přichází do města, kde mu kapitán Lu nabízí, aby pracoval pro město a jejich vůdce. Ching nabídku příjme, brzy však zjistí odkuď vítr fouká, a vezme spravedlnost do svých rukou. (Epistemolog)

(více)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře film okomentoval uživatel MYSANTROP. Tentokrát nemám, co bychdodal(výjimečně ...). :-)) Jenjsem bylrozhodnut celou stopáž pro 3*, ale závěrečná řežba s hlavní gorilou mne přiměla zvednout na 4* ... Je to fajnovejtajwanskej kung-fu flick ... ;-)) ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, nejlepší choreografie koordinátora Tommy Leeho aka Gam Ming. Vyzdvihuji krom umu Tan Tao Lianga zvukovou stopu uchulibného Fu Lianga Chou. Potěšil mne povedený závěr s loketní dýkou a za kopací techniky by se nestyděl ani samotný Jang Hwang Lee. Drsné gangsterské héjty vyplňují jednoduchý příběh, který byl natočen v roce 1976 a tajvanskou produkcí vyvržen roku 1980. ()

vaska 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý kung fu snímek z období 19.století kdesi v jedné z čínských provincií..Don Wang-Tygří pěsti-se jako inkognito vládní úředník dostává na kobylku místnímu gangu.Výborný Tan Tao Liang /skvělá práce nohama!/v roli jeho spojence-městského policejního komisaře,klasický představitel kf padouchů Tommy Lee opět v úloze záporáka-a tady ho zahrál skvěle-mistra stylu Mantis-Kudlanka...Vřele doporučuji...skvělý závěrečný souboj! ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Snad jen ten nahoře ví, proč mi někdy do cesty přihraje film jako tenhle. Dobrovolně jsem si ho koupil poté, co jsem ho zahlédl v několika Top 50 nejlepších bojových filmů všech dob a ačkoliv datum výroby hlásalo 1976, těšil jsem se na pořádnou old school vypalovačku, které neobrousí hrany ani stupidní anglický dabing. Jaké však bylo moje překvapení, když jsem natěšeně DVDčko vrazil do mechaniky. Po absolvování tříbarevného intra (kdo neviděl, neuvěří) se ocitneme v jakési parodii na westernové městečko s názvem Black Stone, kam přichází slavný zabiják (momentálně přísně utajený vládní agent) Pai Yu Ching. Jeho cílem je dostat za mříže místního starostu, který si slušně přivydělává pašováním všeho možného. Ve hře je ještě policejní šéf Lu Tung, který Pai Yu Chinga podezřívá z nekalých plánů a navíc má spadeno na starostova syna, protože mu zavraždil budoucí tchýni (oops). Ching posléze využije situace a vloudí se do starostova domu jako bodyguard, aby mohl zajistit víc důkazů o pašování. Bude tak muset čelit nejen Lu Tungovi, ale i starostovým pomocníkům - blonďaté gorile (oops?) a majitelce místní čajovny (hmm)... Jsou chvíle, kdy přemýšlím o tom, zda-li jsem si vkus nezabouchnul v autě nebo prostě momentálně nejsem naladěn na podobné filmy, ale při sledování Hot, Cool and Vicious jsem v duchu proklínal ony recenzenty, kteří při hodnocení nešetřili chválou. Jsou blázni oni nebo já? Jsem skutečně psychicky tak mladý, že nezkousnu takovou "klasiku"? Hot, Cool and Vicious balancuje na hraně průměru tak nešikovně, že není ani dost slabý, aby mě to dostalo na kolena, ale ani dost dobrý, abych se překonal a našel na něm ono pověstné zrnko kvality. Ať se snažím jak chci, krom solidních kopů Tan Tao Lianga, otřesného make-upu Tommyho Lee (skutečně vypadá jako gorila) a relativně slušného finále, nevidím vůbec žádný důvod proč byste měli své tělo trýznit podobným filmem. Vyhněte se mu velkým obloukem, pokud to neuděláte, zjistíte, že tohle je i na vás moc a blonďaté gorily vás budou strašit celou noc ;). 30% ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Nic moc ani v rámci tých old school HK kung-fu filmov, nezaujímavé "generic" bojové štýli, hlavní hrdinovia v záverečnej bitke ledva ledva, spoločnými silami, porazia žltú gorilu, pričom ale často dostávajú na frak = skôr ma iritovalo to pozerať ako by to bol pôžitok. ()

Reklama

Reklama