Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (492)

Oliveris 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film? Nie! Je to silný film, ktorý so mnou pohne ako iné artové diela? Rozhodne nie! V každom prípade nemôžem povedať, že film je zlý, pretože sa mi naňho dobre pozerá, je zábavný a doprial mi kopec radosti. Ako by som mohol mať potom taký pocit z niečoho zlého? Nestáva sa často, aby každé jedno kreatívne rozhodnutie skončilo zle(zarámované lyžičky?!). Je to ten najlepší trash film z radu paracinema. Camp je z filmu dosť cítiť. Preto nič iné ako 5/5 nemôžem dať. Inak, Tommy Witseau má perfektné vlasy. ()

Furmi odpad!

všechny recenze uživatele

Zbierka najklišoidnejších hlášok a scén z celej filmografie vopchatá do jedného strašne, príšerne zlého filmu. ()

holyterry odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle mi hlava nebere... Tento film je tak špatný až to bolí a proto někteří zde tento film hodnotili kladně. Máte tenhle film rádi kvůli tomu že je ve všech ohledech špatný? A to nepřeháním. Špatný scénář, tudíž i dialogy, nudná a směšně jednoduchá zápletka, směšně vymyšlené postavy a jejich charaktery, otřesné herecké výkony, pro mě strašně divně poskládaný příběh, nechutné milostné a líbací scény, otřesný a nevhodný výběr hudby... A tak dále a tak dále. Myslíte si že scéna kdy matka řekne své dceři že má rakovinu bude aspoň trochu dojemná a smutná? Tak to se pletete... Herečka matky to poví jako kdyby byla google překladač a dcera si stojí za tím že rakovinu prostě nemá a že je to hloupost. V celém filmu to poté není ani jednou znovu zmíněno a nejspíš se na to úplně zapomnělo. Mám pocit že kdyby tahle ohavnost byla vytvořena českými tvůrci měla by zde o několik desítek procent horší hodnocení jen kvůli tomu že je to prostě ohavnost z Česka a ne z Anglie či USA ... ()

arcticsky odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy...čekal jsem nějaké potěšení a pobavení z hloupostí a vylomenin, ale toto je tak strašlivě blbé až to práská dveřma. Tak dementní dialogy nejsou snad ani v Ulici. Skutečně depresivní (v tom nejšpatnějším smyslu slova) záležitost. Dojem podpořen sledováním kopie, která dala zavzpomínat na videokazety z konce 80 let - vše dabováno jedním člověkem. Prostě "zážitek" jako prase se vším všudy :-). Nedávno jsem viděl Plan 9 od Eda Wooda...to bylo oproti tomuto učiněné veledílo. ()

Vlče odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl těžkej průjem. Pro jednou lidi nekecali a The Room je jednoznačně jedna z nejhorších filmových abominací, jaké kdy vyhřezly na svět. Nehodlám komentovat neherectví Tommyho Wiseaua, scénář za který by autor zasloužil kulku ani velmi podivnou postavu Dannyho... Prostě napíšu, že jsem viděl toxický mstitele, atomový gymnázia, surfující nácky, vraždící kondomy i pneumatiku zabijáka, ale tohle je vážně naprostá žumpa filmovýho (ne)umění. A ne, není to tak špatný až je to dobrý (narozdíl od toho, co jsem vyjmenoval) - je to prostě ztráta času. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Na začátek je nutný říct, že tohle dílo je pecka a každej by to měl vidět, ale je fakt těžký hodnotit. Herecký výkony jsou otřesný, konktrétně když Wiseau otevře pusu, tak to je k smíchu, většina scén nedává žádnej smysl a postavy, který se v nich náhodně objevujou, se baví dokola o tom samým. Všechny tragický zprávy (rakovina, nevěra) se vyřeší univerzálním "don´t worry about it" a následným bezmyšlenkovitým házením mičudou. Milostný scény jsou prostě neuvěřitelný. Jsou tam asi čtyři (děsně romantický a dlouhý) a řekl bych, že Wiseau nedával pozor při rodinný výchově, protože ty pohyby, co tam předvádí by Lisu přivedly spíš do blázince, než k orgasmu. Opravdu máloco tam dává smysl a historky z natáčení tomu dovádají ještě větší říz (jako třeba, že kameraman měl soukromej stan, kam se chodil Wiseauovi smát). Wiseau je sotva herec a úděsnej režisér, ale jako scénárista je doslova šílenej, většina dialogů vypadá, jako kdyby je psal pologramotnej orangutan. Tohle samozřejmě není všechno, co dělá ten film tím nejhorším, co kdy kinematografie spatřila, ten výčet by mohl pokračovat do nekonečna. Ale upřímně si myslím, že The Room je filmovej zázrak a stojí za to si na něj udělat čas. Není to ten typ špatnýho filmu, kterej je nesnesitelnej, trapnej a uráží divákovu inteligenci jako např. Doktor od jezera hrochů nebo vybraný Sandlerovky. Wiseau sice zamýšlel natočit srdceryvný osudový drama, ale to se prostě nedá brát vážně a člověk se u toho fakt dobře pobaví. A jestli někoho baví při sledování komentovat děj a celkově do filmu rejpat, neexistuje lepší materiál. Dvě hvězdy jsou možná málo, ale není v tom prostě žádný řemeslo, který by si zasloužilo aspoň hvězdu navíc. Ale nehledě na to The Room všem vřele doporučuju! ()

Fuckmaker 

všechny recenze uživatele

Představte si svět, kde sex je jako ošklivý sen zahradníka. Svět, kde je Mark váš nejlepší přítel. Svět, kde slova a gesta mají stejný smysl asi jako hračka v happy mealu. Svět, kde je Mark váš nejlepší přítel. Svět, kde rakovina prsu je jen nepodstatná fráze. Svět, kde je Mark váš nejlepší přítel Svět, kde se americký fotbal dá hrát třeba i v garsonce Bilba Pytlíka. Svět, kde je Mark váš nejlepší přítel. Svět, kde plastové příbory určují vrchol vkusu.Svět, kde je Mark váš nejlepší přítel. Svět, kde můžete mluvit se zavřenými ústy. Svět, kde projevy emocí znamenají méně přivřené oči. A hlavně svět, kde je Mark váš nejlepší přítel. Tak to je svět The Room. "Wake up Johny!" ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Kráľ mizerných filmov s množstvom nedôsledností ako identické zábery, opakujúce sa vety, nevkusná hudba a samozrejme nezabudnuteľné hlášky, ktoré spolu tvoria túto antitézu profesionalizmu. Niekedy až neúmyselný výsmech filmového umenia a remeselnej (ne)šikovnosti. Dlho som sa takto nebavil pri pôvodne zamýšľanej dráme, ktorá sa berie až príliš vážne. Už len zažiť nočnú projekciu tohto kultového fenoménu, u nás nie až tak známeho, so všetkým čo k tomu patrí. I did not hit her! It's not true! It's bullshit! I did not hit her! I did naaat! Oh hi, Mark. (?)85%(?) ()

djfun odpad!

všechny recenze uživatele

...si děláte kozy??!!:) Tuhle skutečně ODUŠEVNĚLOU lekci anglického jazyka kombinovanou s nejrozněžněnějším romantickým fekál pornem nikdo nemohl myslet vážně, jenže co hůř, ani jako nejvzdálenější pokus o šprým... Vydržel jsem se okouzlovat tímto veledílem celých 42 minut, a to jen díky zdejším komentářům, které hovoří o něčem tak špatném, až je to fascinující či málem geniální... Tak fakt neni!:))) I když je pravda, že ve chvíli, kdy maminka zcela vážně probírá s dcerunkou svoji rakovinku ve štajlu "něco mě kouslo... to rozchodim... dáme si kávičku?", jsem si málem cvrnknul smíchy... Ovšem to byla opravdu jediná světlá chvilka:) No, možná to zkusim dát někdy s partičkou na mejdanu po pár flaškách whiskey, třeba pak zjistíme, o jak fenomenální komedii se jedná... Ale narovinu, pochybuju. Bizár je totiž hodně slabé a zároveň hrozně přehnané označení pro něco tak vehementně retardovaného, navíc s přehlídkou nejbezvýznamnějších mongolů, co jsem kdy na plátně viděl! PS: do hajzlu, takže jsem tomu nakonec vlastně taky udělal slušný promo, co?:))) ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Room je prostě špatný film, není v tom převratný ani nijak zvlášť zábavný, rozumím tomu, že někdo se do toho zahryzne a když po několikáté uslyší "I did noooot", začne ho to bavit, stejně tak si dokážu představit, že je to dobrý na party, kdy se pije například vždycky když se řekne Oh, objeví se Tommyho Mercedes nebo někdo práskne dveřma. Nicméně mám pocit, že můj život je příliš krátký na to, abych masochisticky experimentovali s tímto počinem ve snaze dostat se do fáze, kdy mě bude bavit. ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, jste se tady všichni zbláznili, či co? Jak mohl někdo této děsivé debilitě dát byť jen cípek hvězďule? Houby kultovní, idiotské, špatné a zoufale nudné. Prostě odpad. ()

Naushika. odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten film, u kterého připadá v úvahu jen hodnocení ***** nebo odpad - nic mezi tím nedává smysl. Je to věru hrůzné a trapné, ale je to dokonale hrůzné a trapné. Námět i scénář je naprosto dementní a všechny postavy jsou absolutní gumy, mezi nimiž září hlavní hrdina - nelidská zrůda odporného zjevu, strašlivého smíchu a přízvuku a totální idiocie hereckého projevu - v níž z něj ale sálá, že se celou dobu bere smrtelně vážně a celou tuhle svou příšernost psal jakožto seriózní drama. Dosud mě všechny věci s nálepkou "tak hrozné, až jsou dobré" zklamaly, ale teď jsem v euforii, protože poprvé dám filmu bez zaváhání odpad, ale zároveň toužím ho vidět znovu a mé srdce při vzpomínce na něj plesá. ()

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama