Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (492)

BarMaja 

všechny recenze uživatele

Obdivuji tenhle film hned z několika hledisek. První je ten, že dokázal vůbec získat finance na natočení. Asi nikdo nečetl scénář. Obdivuji kolikrát hlavní postava Lisa začne o něčem mluvit a za půl minuty řekne, že o tom nechce mluvit. Obdivuji její matku, která vždy přijde na návštěvu a hned zas musí jít. Obdivuji režiséra za to, že si myslel že umí hrát. Obdivuji dabované vzdychání při sex scénách. Obdivuji prostě to, jak je to hroznej film, ale přesto se u něj náramně pobavíte. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Naprostej nářez s kultovním statusem. Celou stopáž jsem si utíral slzy smíchu, ale nutno vidět se skupinou lidí, jinak to zřejmě nebude mít takovej efekt pobavení. A o co se jedná? Patrně o nejhorší film, co jsem kdy viděl, ale tím způsobem, že je tak strašnej, až je vtipnej. O 80 procent zábavy se stará hlavní herec, režisér a scénárista v jednom Tommy Wiseau, jehož neherectví, zjev a přízvuk tvoří smrtelnou kombinaci a každá jeho replika vás dostane do kolen. Ještě dva dny po projekci se s kolegou v práci nebavíme jinak než v hláškách Tommyho - Ou háj Márk. Aj dyd not hit háááá, aj dyd nááááát. Anyway, hau is jór sex lajf? To se nedá moc popsat, musí se to vidět. Když Tommy na chvíli zmizí ze scény, vytrácí se většina zábavy, ale pořád je to na vysoce kanalizační úrovni - když například matka bez emocí sdělí, že umírá na rakovinu a tím tato plotline končí a už se ve filmu ani jednou nezmíní, nebo když se na scéně objeví někdy ke konci filmu random guy, kterej se tam předtím nikdy neobjevil, ale najednou je nejlepší kámoš se všema a všem dává rady (jedná se o herce, kterej nahradil během natáčení ve stejné roli jiného herce, prostě tam dali jinak vyhlížejícího týpka do stejný role a neobtěžovali se to nějak vysvětlit). Je tu i pár sexuálních scén, kdy se souloží s pupíkem, nebo pár opravdu podivnejch scén, kdy si parta týpků háže rugby míč v postranní uličce na jednom metru čtverečním, popřípadě když do baráku k hlavnímu páru vleze mladej soused, lehne si do postele s párem a všichni se začnou prát s polštářem a z mladého souseda vyleze hláška, že se chce na pár dívat (asi jak si to rozdávaj nebo co). Vyvrcholením je pak herecká etuda Tommyho, kterej křičí a i to křičení hraje naprosto tragicky, u toho souloží s kusem látky a demoluje celej byt. Prostě a jednoduše si sežeňte partu lidí a pustťe si to společně v televizi. Pobavení zaručeno. ()

Neuge 

všechny recenze uživatele

"Film tak špatný, až je vlastně dobrý. Nejlepší z nejhorších filmů všech dob. Občan Kane špatných filmů." - Souhlasím, že tím vším The Room asi je. Nicméně všechny ty legendární scény, které znáte z Youtube, jsou rozmělněny v něčem, co je sice pořád strašně, ale opravdu strašně špatný, ale na můj vkus se tomu ne vždy daří překračovat tu pomyslnou linii mezi nudnou trapností a naprostou genialitou. ()

Anopheles89 odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu plné hodnocení, ale vzhledem k tomu, že zcela postrádám masochistické tendence, byl pro mě "The room" jen vážně neskutečně špatný film. Ono není ani třeba vyjmenovávat, co všechno mě iritovalo, protože to bylo opravdu VŠECHNO! Nejsem s to ocenit tu genialitu absolutního braku, která má za následek tak vysoké hodnocení. Tommy Wiseau je vážně divná persóna, která ale pro film není úplně nepoužitelná - vedlejší role nějakého psychopata nebo vyšinutého vraha by mu myslím docela sedla... ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,I love you, Lisa.“ ,,I love you, Johny.“ O Pokoji jsem něco zaslechl, ale musím uznat, že až po zkouknutí jsem byl schopen plně docenit toto dílo. Jedná se o zcela jiný typ špatného filmu, než jsu např. natural horory od Asylumu a jejich dvou i tříhlavých žraloků, žrabotnic a tak dále. Tvůrci tohoto filmu měli zřejmě vyšší ambice, ale výsledek připomíná telenovelu skříženou s nějakou obskurní drámou. Tommy s umaštěnými nechutnými vlasy působí jako nějaký vyžilý feťák a bohužel má po celou dobu tendenci si svlékat tričko, poté se vždy film přenese žánrově do hororu. Repliky, soundtrack a misanscéna jsou špatné, kamera a střih jsou asi nejúděsnější, co jsem kdy viděl. Přesto má celek takovou zvláštní auru výjimečnosti. Hodnotit to je velmi těžké, ale popravdě řečeno mě tento film ani nenadchl, ani nijak neotravoval, spíše něco mezi. ()

denulik odpad!

všechny recenze uživatele

Vidieť to po pohári (alebo skôr fľaške) červeného, asi idem do kolien a bránica by ma bolela aspoň týždeň, ale nasucho som len neveriacky a nechápavo krútila hlavou nad tým, ako môže niekto zo seba vypotiť takúto chobotinu. ()

GameboyNES odpad!

všechny recenze uživatele

Rád se pobavím u špatných filmů Eda Wooda, Uwe Bolla atd. Tato velesračka prý má podobný kultovní status jako Turecké hvězdné války, tak jsem se těšil jak se pobavím. Tohle ale směle může konkurovat jen školní besídce chovanců jedličkova ústavu. i když u té besídky bych se rozhodně pobavil a zasmál dezolátům. Od odpadu to nezachrání ani ty kozy, trapné imitátorky Britney Špízz. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Po nedávno videnom Francovom "The Disaster Artist" mi to jednoducho nedalo, pustiť sa aj do tohto pôvodného "kultu". Chyba. Wiseau musel byť fakt na hlavu a doteraz neviem pochopiť, ako sa toto vôbec mohlo dostať von. Už samotný názov filmu nemá s pointou nič spoločné, je to proste akási nevydarená telenovela, neuveriteľná zmeska nezmyslov, postáv, ktoré prichádzajú a odchádzajú bez logiky, hromadou "zvratov", ktoré nikam nevedú, a asi najhorších replík, aké som kedy videl. Franco v životopise o Tommym ukázal na poste producenta, režiséra i herca v hlavnej roli ako sa to MÁ robiť, Wiseau v The Room predvádza presný opak. Jednu hviezdu však dávam za to, že niektoré scény boli natoľko zlé, až som si ich musel prehrať opakovane, a to so záchvatmi smiechu. Niečo na tých vypredaných polnočných projekciách a istom druhu "neslávneho kultu" bude, ale to je už mimo môjho chápania. Už to nikdy nechcem vidieť. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

50% - komentář 20ti slovy: 0% nebo 100%. Tupé dialogy, herci, scény, "příběh"...prostě všechno. Musíte být sjetí, ožralí, nebo v kómatu...ja nebyl ani jedno, tak dávám 50%. +++ SPOILER 20ti slovy: Příběh o milostném trojúhelníku s "dechberoucími" sexuálními scénami, o házení s míčem, rakovině babiččiného prsa...a s tragickým koncem, kde se Johnny zastřelí. Fňuk. ()

mystrdat 

všechny recenze uživatele

Tommy Wiseau má unikátní, možná i mimozemský, shluk mentálních postižení a podle toho vypadá i film. Na jednu stranu mizérie, na druhou nevídaná umělecká unikátnost. Jako gurmán co málokdy odmítne kvalitní bizár rozhodně to druhé. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu jít níž. Na tomhle filmu je všechno tak strašně špatně, až je to fascinující. Je to jak dívat se na autonehodu. Víte že je to zlé, ale i tak nemůžete odtrhnout oči... Tady naštěstí znechucení a strach střídají nekontrolovatelné výbuchy smíchu. Wiseau ve svém dětinském neumětelství a egomaniactví nechtěně natočil výbornou komedii. A je to zatraceně skvělá zábava. ()

Braveheart94 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto rozumím rozporuplnosti tohoto filmu. Jako drama to obstojí jen těžko, stupidní dialogy dokáže trumfnout jen nesmyslný sled náhodných scén, které si ale otrlý divák dokáže patřičně užít. Na druhou stranu, změníme-li žánr na pornografický, dostane se nám softcore snímku s tím nejdůležitějším – pokusem o kvalitní příběh. ()

Týnidlo odpad!

všechny recenze uživatele

:D:D To bylo... ehm... no, strašný. Zprvu jsem byla konsternovaná, pak jsem nevěřícně zírala a pak jsem se tomu poddala! Myslím, že mým novým snem je zažít nějakou skupinovou projekci s kamarádama, který budou obeznámeni s házením lžiček, s hláškami a hlavně naladěni na tuhle šílenou vlnu. Ale to, že jsem dala odpad!, to je prostě fakt. Možná jsem se po určité chvíli začala bavit, ale tohle prostě není na 5* (ani na 1*) ani podle nejujetějšího možného hodnocení. A poslední kapka? Ta nehorázně ošklivá hlavní představitelka!!! :D Kdyby aspoň vybrali nějakou kočku.. ()

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama