Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (492)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nechci a nedokážu to brát s nadsázkou, přestože chápu, proč to někdo vidí jako "kultovní zábavu." Pro mě ale prosedět The Room znamenalo čiré utrpení. Vlastně ani nedokážu vypsat všechny ty chyby, které se linou od scénáře přes bolestivě špatné výkony a dialogy po kameru a hudbu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s The Room proběhlo na YouTube, kde jsem jakousi podivnou shodou okolností narazil na video, které tvrdilo, že dílko Tommyho Wiseaua je tak špatné, až je svým způsobem geniální. Trvalo mi však roky, než jsem se přiměl se na něj podívat a nelituji toho ani omylem. Zatímco veledíla Neila Breena jsou pouhopouhými slátaninami patřícími do propadliště dějin, The Room je OPRAVDU film natočený s velmi seriózní vizí, odpadovým scénářem a neherci (ještě nikdy jsem se tolik nezasmál u dialogu, kdy jedna z postav sděluje, že má rozhodně rakovinu prsu), který je ve výsledku geniální komedií. Polovina dialogů je předabovaná v postprodukci (nejvíce patrné je to na milostných scénách, které mimochodem tvoří prvních 20 minut filmu, vyjímaje úvodní titulky – až později jsem poznal, že Wiseau je hodně vysazený na „sexy“ milostné scény a sází je do filmu jednu za druhou, i když třeba nedávají smysl – a scénách, kdy nejsou vidět ústa herců, tudíž je jasné, že Tommy hodně přidával dialogy až po natočení), většina scén je naprosto bravurně nelogických (jako postavy, které přijdou, něco řeknou a hned odejdou... typickým příkladem je scéna v květinářství, která to u mě okamžitě povýšila na nejvtipnější scénu světa – „Oh hi Johnny, I didn't know it was you.“) a postavička Tommyho Wiseaua je kapitola sama o sobě. Teď naprosto chápu, proč se The Room dodnes pravidelně promítá a vyprodává sály. Kultovní záležitost až na kost. „Don't worry about it“ – nejčastější odpověď Johnnyho na jakýkoliv problém :D. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

"I knew a girl who has dozen boyfriends. One of them figured that out and he beat her so bad, she ended up in the hospital for few days." "Hahahahahahahahahahahaha. What a great story, Mark." Festivale otrlého diváka - HNED! ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě u žádného filmu, který jsem kdy ohodnotil odpadem, jsem se tak královsky nebavil. Proč tedy odpad? Jednoduše proto, že je film špatný ve všech ohledech. Jakákoli jihoamerická telenovela je proti němu profesně dokonalá a zralá na cenu kritiky. Jenže právě příšerné výkony před i za kamerou způsobily, že jsem si málem potrhal bránici. Všechny postelové scény, neustále se objevující a mizející postavy (Denny v tomhle vládl), Johnnyho smích, všechny dialogy (hlavně ten v květinářství) a postava nejlepšího přítele Marka vytvořily gejzír fantastické zábavy. Sice hodnotím odpadem, ale: "Wake up, Johnny!" ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Johnny miluje Lisu. Lisa miluje sex... S nejlepším kámošem (řečeno 7x) Tommy je marťan a já nevím jak zvládnu dalších 99 projekcí, které Tommy k plnému pochopení "snímku" doporučuje. Plastové příbory a šišatý míč si do příště pořídím. Ve své nedokonalosti dokonalý počin. Puntík za snahu. Už jen za tu dokonalou garderóbu :) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nejsem si jistý, zda k mému hodnocení přispěla téměř legendární pověst, či to množství alkoholu, které jsem u snímku vypil. O snímku The Room jsem se dozvěděl až ve chvíli, kdy James Franco ohlásil, že bude hrát ve snímku "The Disaster Artist", což je jakýsi novodobý přepis tohoto díla. Po načtení několika zahraničních článků a zdejších naprosto epických zajímavostí jsem dospěl k závěru, že se jedná o dílo, jehož kultovní status není vůbec od věci. A světe div se, vážně není! Film už od začátku zaujme naprosto retardovanými dialogy, šíleným scénářem a hereckými výkony na úrovni rozbité houpačky. Celý tento "mišmaš" rámuje naprosto otřesný soundtrack, který má zhruba dvě tóniny, takže mi bude hrát v hlavě asi už nadosmrti. Všechny tyto ingredience dělají z filmu The Room zcela ojedinělý zážitek, u něhož budete místy brečet zoufalstvím a místy se smát jako blázni. Tohle prostě nikde jinde neuvidíte! „YOU ARE TEARING ME APART, LISA!“ ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu geniálně špatných filmů, ale pokud pominu Kněžnu Libuši, tak se vždy jednalo o céčkové akčňárny/horory, nebo o bolševické zvratky s Jiřkou Švorcovou a traktorem. Na zpackané vztahové drama jsem byl docela zvědav, ale jsem na vážkách. Jo, je to neuvěřitelně špatné, ale zase ne natolik, aby to bylo zábavné. Jistě se tu najde pár neuvěřitelných scén a já šel do kolen vždy, když došlo na sex. Házení s míčem taky stojí za to a repliky, které brutálně mizerní herci vypouštějí, nemají obdoby, ale prostě mě to nerozesmálo tak, jak jsem čekal. Každopádně co jsem tak koukal do zajímavostí, tak natáčení stálo za to, takže na film o vzniku tohoto veledíla se určitě mrknu. Jen je mi záhadou, proč je zrovna tohle taková kultovka. ()

Hwaelos odpad!

všechny recenze uživatele

Ukázka tak neuvěřitelné směsice neumětelství na všech frontách a zároveň víry ve vlastní schopnosti, že to bere dech. Pure guilty pleasure. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičkový odpad! The Room jest počin, který je nechvalně proslulý svou nekonečnou pitomostí a časem si vysloužil status kultu. Představte si "zápletku" toho nejlacinějšího porna přetavenou do celovečerního filmu, kde každý samec vypadá, že souloží samici do pupíku. Do toho ultradebilní příběh s ultradebilníma dialogama v podání ultradebilních hereckých výkonů. Ono už trochu zavání průserem, když si jeden člověk napíše scénář, hraje v něm hlavní roli a zároveň vše režíruje. Ale radši tolik nerozmatlávat, ono se to zkrátka musí vidět. Je tu tolik nechtěně tragikomických momentů, které vám budou k popukání, přitom je evidentní, že byl příběh zamýšlen jako vážný film. Ač se v těchto "třpytících se lejnech" rád rochním, protože způsobují bujarý smích svojí neplánovanou špatností, tak mě kultovost The Room nějak minula. Bylo tam těch nezáživných momentů na můj vkus až až nebo jsem možná měl koukat v opileckém rozpoložení v kině plném lidí v opileckém rozpoložení. Tož za mě jedna superstár aspoň za tu snahu Tommy! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je jinej level. Jinej svět. Paralelní dimenze Tommyho Wiseau, která (ne)oplývá jak geniální zápletkou, tak precizní režií a v neposlední řadě uvědomělým herectvím. A ty seksuální scény... oh yeah, to je divočina. Škoda, že jsou tak krátké. No prostě je to tak až moc hroznej film, až je to vlastně docela slušná prdel. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zkusím to vzít stručně, mýma očima... Bylo-li to míněno vážně, je to tragédie, pokud to byl pokus o vtip, byl hodně špatný.. Jednu hvězdu dávám z mírumilovnosti své povahy a v podstatě za závěr, který vyřešil "problém".. Oh, hi Mark.. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne jsem měl chuť si zkouknout nějakej novej film a když jsem nemohl najít nic, na co bych měl zrovna chuť, tak jsem na csfd zabrouzdal v "nejkontroverznějších filmech", našel tohle a po přečtení pár komentářů jsem se rozhodl si tohle stáhnout a fakt nelituju. I když tomu dávám odpad, tak musím říct, že to není odpad jako Panic je nanic nebo Playgirls, který jsem téměř nebyl ani s to dokoukat. Tohle je klenot mezi odpady!!!! Protože takhle debilní film, kterej vás bude celou stopáž svojí demencí bavit a u kterýho se nemůžete dočkat další scény plný demence, prostě neexistuje. Scény, který vůbec nepochopíte, proč tam jsou. Postavy, o kterejch nikdy nepochopíte, proč se tam objevily. Dialogy, který nedávaj vůbec smysl a jsou úplně totálně debilní. Sestříhaný je to tak, že máte pocit, že na to koukáte na po vypití dvou litrů okeny A celkově je to prostě asi nejdivnější romantickej film, kde nic nedává smysl. Navíc Wiseauův akcent, to je prostě lahoda pro uši. Teď - čerstvě po dokoukání - se hodně bavím zjišťováním různejch zajímavostí a článků o to The Room a nestačím se smát! Lisa, you are tearing me apart! Btw. co na tomhle stálo 6 000 000 dollarů? Tohle bych snad natočil sám za 60 dollarů. :D Uptade rok po zhlédnutí: Měním z odpadu na pět hvězd, tohle je prostě bomba! ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dokonce i naše telenovela byla lépe natočená. A to už je sakra co říct! Když se tak člověk dívá na hlavního představitele a jeho herecký výkon, plus s tím otřesným přízvukem, člověku začne vrtat hlavou, jestli si z toho náhodou nedělá prdel. Obzvlášť, když je zároveň režisérem a scénáristou. Evidentně nedělá. Taky se mu podařilo natočit film, ve kterém téměř nic nefunguje, nicméně ta nefunkčnost a ty hovna, co všechny postavy během filmu řeknou, jsou strašně a příšerně skvělý. Ed Wood má silného konkurenta. Hovado Tommy Wiseau natočil tak příšernej film, až je vlastně neskutečně zábavnej. 5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tommy Wiseau je pán. Ináč tohto ,,umelca,, ani nazvať nemôžem. Natočil snímok, ktorý je nechceným výsmechom umenia, ktoré sa pred vyše 120 rokmi odobralo na púť, privodiac tak k životu ostatné, podobné umelecké odvetvia. Je to pán, týmto filmom známy ako ´´Disaster Artist´´, odovzdávajúci žezlo ostatným ,,talentom,, s výkrikom hodným Sparťana. Všetci máme šancu! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film má status jedného z najhorších  filmov všetkých čias a úspešne som odolávala jeho pozretiu. Lenže jeden kolega z tejto databázy mi ho odporučil, že by som ho mal vidieť, že je to sranda. Touto cestou mu za to úprimne ďakujem, ale až taký milý byt nemusel a srandu si viem predstaviť aj inač.  Je fakt, že status najhoršieho či jedného z najhorších filmov všetkých čias má tento film neoprávnene. Mne to viac prišlo, že to do obehu dal sám režisér, lebo si uvedomil, že aj špatná reklama je reklama. Ako to býva aj u hororov so statusom, že  pri premiére filmu diváci v kine odpadajú alebo utekajú z kina pre silné explicitné sceny a keď zisťujem pravdu, tak všetko to je len marketingový ťah a toto by mohlo byť niečo podobné. Lebo keby tu neboli tak príšerne hrajúci herci, tak by bol film celkom znesiteľný. Príbeh je čistá telenovela, kde nejaký Fernando José alebo José Armando miluje Esmeraldu, Rosalindu, Milagros či iné krásne devy aj keď v tomto prípade by som bol opatrný tvrdeniam, že sú tu sympatické či nebodaj krásne postavy. Kamarát Rišo napísal, že  tu existuje hodnotenie len odpad alebo 5*, ale ja nesúhlasím. Nebolo tu nič, prečo by som mal dať filmu 5*, chápem to u filmoch ako Srpski Film, kde ta kontroverzia či príbehová štruktúra filmu môže vyvolať veľké protichodne reakcie, ale tu? Nič tu nebolo na to, aby som filmu dal vysoké hodnotenie a za všedný a obyčajný príbeh, ale ktorý ma nerozčuľoval svojou tuposťou, tak mu nemám prečo dať slabé hodnotenie. Je to priemerná jedno hubka, ktorá nie je nezvyčajná, ale zas aj v poslednej dobe som videl oveľa väčšie hlúposti, tak slabé 3* mu môžem nadeliť. ()

Anchi odpad!

všechny recenze uživatele

What the hell was that? Brácha mi The Room doporučil jako kontroverzní dílo, kterýmu se dostává buď hodnocení 5* nebo odpad. Tak jsem si řekla, že se podívám co to je za umělecký výtvor. A po shlednutí chápu. Protože tohle... To buď nemá žádnou chybu anebo je má úplně všechny a na konci záleží jenom na tom, jestli v člověku převáží ten či onen názor. Tenhle film - to je buď všechno anebo nic. Tohle je tak špatně natočený a odehraný, až je to tak úžasně hrozný, že člověk nemůže jinak než vzdát hold (dejme tomu, že) kravině. Moje iracionální část se přimlouvá za 100%, protože jsem se po celou dobu bavila, jak moc to bylo špatný, ale zase na druhou stranu se moje racionální část přimlouvá za odpad, protože z hlediska hodnocení, jak jsem zvyklá, si tohle nezaslouží nic jinýho a... tadááá... tentokrát poslechnu svojí racionální část. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Není to ani tak moc blbé aby to byla královská zábava (jakkoliv se nám tuhle myšlenku snaží popkulturní hype vnutit). Není to ani tak blbé aby to člověk s přehledem vyodpadoval... Je to prostě jen dost špatný film. Wiseau pracuje s překvapivě srozumitelnými a kousavě pravdivými životními motivy, které ale neumí skrz filmovou řeč vyslovit tak jak by chtěl a potřeboval. Maximální umělecká autenticita + řemeslné diletantství = Slabota, která sice svým způsobem fascinuje a místy i nechtěně baví, ale v zásadě rozhodně nenadchne...... Víc než film samotný mě zajímají lidi kteří tvrdí, že se u toho sráášně smějou a baví, nebo lidi co nejsou schopni pochopit o čem ten film vlastně je. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Masakr! Nejhodnotnějšími díly světové kinematografie však nadále zůstávají Čelisti 4 a Pes fotbalista. (Když se asi u šesté sexuální scény objevilo v titulkách "Můžete si klidně skočit na kafe, o nic nepřijdete", skočil jsem si na kafe a... o nic jsem nepřišel. Doporučuju přečíst zajímavosti, pomohou vám udělat si lepší představu o filmu.) P.S. Od teď je mým životním snem zažít promítání The Room v nějakém kině. Vzal bych ragbyový míč, spoustu plastových lžiček a užil si hromadu zábavy. (http://www.youtube.com/watch?v=WrVWz-u66mw) ()

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama