Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (492)

sofiapetra odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem už někdy dala "odpad", ale teď bez rozpaků. Vydržela jsem asi 45 minut - a do té doby nebyla ftipná ani dobrá ani jediná sekunda. Do té doby jsem stále ještě naivně věřila, že když tomu tolik mých oblíbenců bylo schopno dát nejvyšší ohodnocení, tak snad ještě nějaký zvrat v podání či náladě přijde. Marně. A dokonce ani nepomohlo, že se tam zhusta vyskytovali vlasáči - to jsem obvykle ochotna přimhouřit očko nad ledasčím. Ale tady to fakt nešlo - nebylo to kýčovité, amatérské či špatně uchopené, tohle byla prostě jen průzračná demence sama o sobě. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

JŮ TÉRING MÝ EPART LISA!!!! JŮ TERING MÝ EPART!!!! HAHAHA KŮL STORY MARK! Prohlašuji, že sledování tohoto filmu na mě neměl žádné vedlejší účinky....HAW JÓR SEKSUÁL LAJF GOUS? ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem se skvěle bavil jen z jediného důvodu. A to díky následující drinking game: Napij se pokaždé, když se otevřou dveře od bytu. Napij se pokaždé, když někdo řekne: "Oh, hi." Napij se pokaždé, když se Johnny samolibě zachechtá. Napij se pokaždé, když někdo řekne Lise, že je sexy anebo beutiful. Napij se pokaždé, když Mark řekne: "Johnny is my best friend." Naštěstí jsme nemuseli pít u toho, když někdo někomu řekl, že ho miluje, anebo když se ve filmu objevil špatné naklíčovaná, anebo totálně absurdní, debilní a zbytečná scéna. Doporučuji mimochodem tyto titulky (http://www.titulky.com/The-Room-172843.htm), které vám zároveň poví pár zajímavostí. Na jednu stranu je to geniálně dementní, na druhou stranu je to prostě jen dementní a lobotomické. ()

ZoltanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zážitek, pozorovat herecký výkon Tommyho Wiseau je něco neuvěřitelného a fascinujícího, stejně tak některé scény jsou k popukání. Na druhou stranu je to stále obyčejná srajda s debilním příběhem a několika nekonečnýma sexuálníma scénama, které si Tommy určitě užil daleko víc než znuděný divák. ()

Mefistofelle odpad!

všechny recenze uživatele

Tady si v hodnocení trochu protiřečím, ale hned se to uráčím vysvětlit. Ten film je opravdu neskutečná sračka - příšerným hereckým výkonům kraluje Tommy Wiseau, scénář nechtěně připomíná absurdní drama, sexuální scény jsou laciné a v případě přítomnosti Tommyho i nechutné (pohled na jeho zadek ve mně málem vyvolal epileptickej záchvat), hudba příšerná a příběh je na prd. Neexistuje jediná věc, která by na tomto filmu byla dobrá. Přesto jsem se u toho královsky, téměř pětihvězdičkovsky bavila. Byla sranda sledovat Wiseaův herecký antitalent, počítat kolikrát řekl "Oh, hi" a bavit se stupiditou ostatních postav. A ty hlášky! "I did not hit her, it's bullshit, I did not hit her, I did naaaaawt!... Oh, hi Mark." Ten film mě prostě strašně bavil tím, jak neskutečně je špatný. A rozhodně bych si dala říct, kdyby byla nějaká veřejná projekce. Vím, že na svém profilu píšu, že hodnotím filmy podle toho, jak se u nich bavím, a tím pádem by bylo jen logické tomuto filmu prdnout čtyři nebo pět hvězdiček, na druhou stranu by to bylo urážka pro filmy, které jsou skutečně kvalitní, proto jsem tak neučinila. Takže závěrem říkám: je to odpad, naprosté dno kinematografie, ale podívejte se na to, protože to za to stojí. ()

eurika odpad!

všechny recenze uživatele

Žiadny najlepší najhorší film, žiadna zlatá malina, len čím skôr zabudnúť. Je priam zločin skloňovať slovo kultový v akejkoľvek súvislosti s týmto brakom. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hej, já viděl všechny možné braky a blbosti, ale tohle porazí i Čepel smrti. Tento ultra vážný dramatický film se snad ani brát vážně nedá. Už na začátku jsem se začal smát a takhle to trvalo celý film. Chcete děj? Fajn - jedná se o zvláštní experimentální film porna s větším dějem, ale ze všech 6 sexuálních scén vidíte pořád to samé a víc než prso neuvidíte (díky bohu!). Johnny je strašný klaďas, který si to začal s Lisou, která je ale mrcha a nemiluje ho, miluje jeho kamaráda Marka. Pak je tu ještě Danny, který prostě přijde, zahází si s rugbyovým míčem s dobrákem Johnnym a to je tak vše. Lisa pak opustí Johnnyho, Johnnymu hrábne a zabije se. Dialogy mezi postavami příšerné: "Mám rakovinu psou, určitě umřu!" "To nic není, to se vyléčí, víš už kolik vyléčilil lidí?" "No, já jsem si jistá, že neumřu!" Všechny postavy, i ty, co tam snad ani neměli žádnou funkci, bydlí asi v jednom a tom samém domě. Naprosto příšerné herecké výkony. A to finále... Víte vy co? Tohle se nedá popsat, to se musí vidět. Je tam tolik špatného, že se to úplně popsat nedá. Kam se hrabou dnešní komedie! 4*, ta jedna je pro ubohého člověka, co dělal ty titulky a celý film zná zpaměti. Za to by si zasloužil i nějaký metál! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Nejsem bůhvíjaký sběratel zážitků ze sledování špatných filmů, i když pecky typu Robot Monster nebo Sharknado mi samozřejmě neunikly. Proto jsem se na základě ohlasů na tento "klenot" těšil, nicméně jsem byl zklamán. Film je sice naprosto retardovaný a plný velice špatných herců, kulis, kamery atd., ale bohužel to není tak trapné, až by to bylo zábavné. Jediný zdroj nechtěné komediálnosti je tedy samotný Wiseau, jehož obličejový výraz a mluva je ještě horší než u Sylvestera Stalloneho, mluvený přednes dává zdání brzkého úmrtí a jeho všudypřítomný smích nás nenechá usnout. Vrcholem zábavnosti je destrukční derby na konci. Už jen kvůli tomu doporučuji film vidět, každopádně si protrpíte předcházející hodinu a půl. ()

TommyLeeJape odpad!

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ! K FEKÁLNÍMU FILMU PŘIDÁVÁM FEKÁLNÍ KOMENTÁŘ! VAROVÁNÍ! The Room krásným a nenuceným způsobem odpovídá na člověkem často pokládanou a dosud nezodpovězenou otázku: Co se stane s hovnem, hodíme-li ho do mixéru? Nemůže to být tak úplně sračka, protože by to pak znamenalo, že kdykoli máte průjem, zapne se vám místo zažívání v těle mixér a já si z hodin biologie pamatuji minimálně to, že člověk v těle žádný mixér nemá. Odpověď na tuto otázku dokonce vysvětluje i to rozdílné hodnocení. Půlka lidí tomu dá všech pět hvězd, protože je ráda, že se dozvěděla co se to teda vlastně s tím hovnem stane, aniž by zašpinila maminčin mixér. Druhá půlka je sice nejspíš taky ráda, ale značně zklamána odpovědí. Někteří mohou být až tak zklamaní, že jdou s brekem hledat do kuchyně mixér, aby výsledek vyvrátili. Těch málo lidí co film hodnotilo jinak, to je zmatená skupinka, která absolutně nemá páru co se posledních 99 minut dělo. Moje hodnocení je jasné. Píšu z kuchyně a nehledám lžičky (pro pochopení pokračujte SEM, pro pochopení filmu naopak SEM - jsem si jistý, že právě tam vás odkážou na léčebnu, ve které se pan Wiseau nachází, on vám film pak určitě rád vysvětlí). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sračka je slabé slovo. Něco podobného by se nejspíš dalo natočit za tři dny s pár kamarády u někoho v baráku s kamerou z mobilu. A asi by to dopadlo líp než The Room. Nejhorší na tom je, že to je myšleno vážně. Nicméně přirovnávat Wiseaua k Woodovi je přehnané, ten je ještě někde úplně jinde. 10% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem The Disaster Artist, tak jsem už musela zfouknout i tento opěvovaný úžas v podání opravdového Tommyho Wiseau. Takže když to vezmu řemeslně velmi zkrátka, protože tady byste se filmařských chyb opravdu nedopočítali, je to pro mě asi tak za nula bodů. Otřesná hudba, otřesné kulisy, kostýmy, kamera, scénář. Dialogy nemají ani hlavu ani patu, jednu větu slyšíte ve filmu klidně desetkrát. Herecké výkony jsou taky téměř za nulu, protože tohle vlastně obecně s filmem jako takovým nemá nic společného a dobré herce to nevidělo ani z vlaku. Jednu hvězdičku ale dávám za to, že mě to dokázalo, ač se zkrouceným ksichtem, pobavit a Tommyho neúnavný trapný smích za každou větou si prostě zaslouží ocenit. Tommy zkrátka mimikou nikdy schopen hrát nebude. Přesto, že to má uměleckou hodnotu bodu mrazu, je fakt, že jméno si to zvládnout udělalo a asi dokážu odpustit, že tentokrát je to v úplně jiném světle. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se bavil, samozřejmě ne z důvodu, který Tommy Wiseau zamýšlel, když film tvořil. Ale až tak strašný/skvělý jak jsem čekal to nebylo. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Doteraz existuju TV stanice, kde tento shit opakuju:) odporucam video youtubera Chrisa Stuckama, ktory detailne toto veldielo rozobera:) ()

Morzael odpad!

všechny recenze uživatele

Já chápu, že je to tak absurdně debilní, až je to dobrý. Nebo co já vím. Ale mě ten film prostě neskutečně iritoval a těch pár scén, který jsou svým způsobem geniální, mi to fakt nevynahradilo. Celej sbor herců a všechny, co se pod tohle podepsali, jsem měl celou dobu chuť zapálit. Už nikdy víc. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nebýt internetu (a milých lidí, co na internetu jsou), tak tohle nikdy nedostane takovej prostor a takovej kultovní status. Je to sračka? Prvotřídní. Všechno je tam ještě horší než amatérský, ale co tam předvádí Tommy Wiseau, je vrchol/dno herectví. S jakým zápalem/ledabylostí, s jakou vášní/polomrtvým obličejem přednáší svoje špatně napsaný (sám si je psal a vlastně to má celý na svědomí) repliky, je prostě unikum. Odpad nebo plná palba, nic mezi tím. 5* a.k.a 100 a nula %. Hi Mark. ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

Tommy Wiseau má k Edwardu D. Woodovi asi stejně blízko, jako Éda k nejhoršímu režiséru všech dob. Přesto mají jedno společné: vášeň pro umění, které tvoří s romanticky vážným úmyslem… což se hroutí pod náporem vyhřezlých bránic vysmátého publika. Málokdo ví, že umělci jako Lloyd Kaufman (študák z Yale univerzity) jsou obdivovatelé Lubitsche, Langa, Renoira či Brakhageho... – a hle, následuje natočení Toxického mstitele (1985)! Stejně tak Wiseau miluje Občana Kanea (1941), a pak zplodí The Room: melodrama s náběhem na porno se sportovními prvky o přátelství, nevěře, nepřátelství a americkém fotbalu v oblecích. Jedno ale Wiseau odkoukal od Deana a Branda (oblíbení herci) znamenitě – díky perfektně zvládnuté stanislavského metodě ani nerozpoznáte, že hraje. Když se svým východoevropským přízvukem (Wiseau tvrdí, že je „Američan“) pronáší „Ha-ha”, roztečou se i ty rudé svíce na růže, co doprovázejí 7 erotických scén (zprůměrováno každých 12 min.), stylisticky kopírující jedna druhou. Wiseau vůbec opakování schémat povýšil na ctnost, jako když záběry z jednoho pokoje (kde se odehrává drtivá část děje – proto se možná snímek nejmenuje The Rooms) prolíná nekonečně pomalými švenky na městskou aglomeraci (pověstný 20 s. záběr na Golden Bridge zleva doprava je pro zpestření vystřídán švenkem zprava doleva). I repliky jsou reprodukovány replikujícími reproduktory do zblbnutí stále dokola. Jak se asi musel cítit Wiseau, když si na premiéru pronajal limuzíny a červený koberec a v sále se rozpoutalo rozřehtané peklo? Tommy však přijal roli ďábla svého podsvětí a dodnes ponouká publikum k tomu, aby projevovalo své emoce – The Room je tak asi jediným filmem na světě, u kterého je při promítání zvykem házet lžíce a ragbyové míče. Proč? Podívejte se na film... ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

I will stand in a way of a bullet, I will wander the forest of flames, I will climb the highest of mountains, just to show you I love you, I will....toť slova refrénu z písně, jež hrála při první z mnoha akward sex scenes. A taky to vyjadřuje moje pocity k tomuto geniálnímu braku, který jsem viděl teprve včera, ale nemůžu na to přestat myslet. Pořád se přiblble usmívám, cituju si v hlavě hlášky a přehrávám scény. Ono je to tak dokonalé! Tak nesmírně špatné! Ale kurva tak boží. A nejzvláštnější je, že i když je tento kousek považován za nejhorší film všech dob, mám strašnou chuť ho čeknout znova. A znova. A znova. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc zjišťuji, kolik vrstev a symbolismu ten film má. Režisér, scénarista, producent a hlavní herec celého filmu Tommy Wiseau je fakt uplně mimo realitu, jebnutý jak sysel, ale naprostý drak. Všechna čest Tommy! Vůbec se netěším na Justice League, ani na Star Wars. Chci Disaster Artist, right here, right now. Nadšené ohlasy z festivalů, mini Oscars buzz, Franco Bros, Rogen, Alison Brie <3 ...kurva poďte mi!!! Jestli toho ufona dotáhnou až na Oscary, tak zkolabuju prostě. Dream come true! #ForTommy PeS: Ten song, co zmiňuju na začátku je TOOOOOOOP! I will, I wiiiiiiiiiiilll, IIIIIIIIIIII wiiiiiil! https://www.youtube.com/watch?v=ls9oL12iSaw ()

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama