Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Zajímavosti (84)

  • Režisér Tommy Wiseau během natáčení obědval v kulisách obývacího pokoje Lisy (Juliette Danielle) a Johnnyho (Tommy Wiseau) a jídlo si připravoval sám, protože se bál, že mu do něj někdo ze štábu naplive. Také odmítal používat plastové nádobí kvůli strachu z jedů. (L_O_U_S)
  • Snímek se umístil na 10. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Navzdory doporučením štábu trval Tommy Wiseau na tom, aby se ve filmu objevil záběr jeho odhalené zadnice. (L_O_U_S)
  • Druhá milostná scéna mezi Johnnym (Tommy Wiseau) a Lisou (Juliette Danielle) obsahuje vystříhané záběry z jejich první milostné scény. Ta měla být původně dvakrát delší. (L_O_U_S)
  • Přestože jsou Johnny (Tommy Wiseau) a Mark (Greg Sestero) nejlepšími přáteli, o čemž padne mnohokrát ve filmu zmínka, na plátně spolu poprvé promluví až po bezmála 40 minutách. (L_O_U_S)
  • "Drogová" scéna s Dennym (Philip Haldiman) se ve filmu vyskytuje proto, že režisér a představitel Johnnyho, Tommy Wiseau, považuje drogy za velký problém současné Ameriky. (L_O_U_S)
  • Wiseauovými nejoblíbenějšími scénami v The Room jsou: "You are tearing me apart, Lisa!" a scéna s Chrisem-R (Dan Janjigian). (L_O_U_S)
  • Režisér i scenárista Tommy Wiseau v jednom rozhovoru uvedl, že pes v květinářství se ve skutečnosti jmenuje Dogeee. Psí herec měl svou vlastní smlouvu a dostal za filmování zaplaceno. (L_O_U_S)
  • Dan Janjigian, představitel Chrise-R, požadoval po režiséroviTommym Wiseau proplacení škod na svých botách, které si poničil při natáčení. (L_O_U_S)
  • Scéna v květinářství byla natočena se skutečnou majitelkou obchodu. Žena, která si v květinářství prohlíží přání ve stojanu, pracovala na filmu jako maskérka. (L_O_U_S)
  • Greg Sestero, který hrál Marka, ve svých memoárech "The Disaster Artist" vysvětlil, proč nikdy nezasáhl do Wiseauovy režisérské práce: "Byl jsem jako rodič, který umožňuje dítěti se projevit. Nikdy jsem neuvažoval, že z  natáčení odejdu. Bylo to skutečně zábavné a šílené dívat se, jak [Wiseau] točí. Každý den se mohl člověk ptát, co nový den natáčení přinese." (KlonyIlony)
  • Greg Sestero, představitel Marka, byl jedním z mála lidí, kteří viděli původní verzi scénáře, který prošel radikálními změnami během natáčení. Původní scénář začínal větou: "Nejsem tu jako otrok, že ne?" (KlonyIlony)
  • Greg Sestero hrající ve filmu Marka, vydal v říjnu 2013  memoáry o natáčení filmu a svém přátelství s Wiseauem. Když se ho při promo šňůře novinář zeptal, o čem podle něj The Room byl, odpověděl: "Nejsem si jistý, jestli je to vlastně film. Pro mě to film není." (KlonyIlony)
  • Scéna v kavárně byla napsána na tělo Gregu Sesterovi (Mark), který se během natáčení The Room rozešel s přítelkyní. (L_O_U_S)
  • Postava Stevena (Greg Ellery) je pojmenována podle Wiseauova advokáta. Stevena měl původně hrát jakýsi Mexičan, jeden z členů štábu. (L_O_U_S)
  • Krátce předtím, než Johnny (Tommy Wiseau) oznámí, že s Lisou (Juliette Danielle) čekají dítě, Tommy Wiseau zamává do pravého spodního rohu plátna. Bylo to znamení, které dával kameramanovi, že je připraven. (L_O_U_S)
  • Greg Sestero, který hraje Marka, navrhoval, aby ve scéně, kdy mu telefonuje Lisa (Juliette Danielle), seděl ve svém Chevroletu Lumina. Režisérovi Wiseauovi se ale Sesterovo auto nezdálo dost luxusní a zároveň odmítal přivézt svůj Mercedes kvůli "problémům s registračními značkami". Nakonec někdo ze štábu zapůjčil svůj Buick. (L_O_U_S)
  • Štáb si při natáčení připomněl první výročí událostí 11. září 2001. Greg Sestero, který hrál Marka,  vzpomíná, jak režisér Tommy Wiseau přinesl do studia digitální hodiny a přikázal štábu, aby držel pět minut ticha. Muselo se začínat několikrát, protože se vždy někdo začal smát. (L_O_U_S)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama