Reklama

Reklama

Krokodýl

Thajsko / Velká Británie, 1979, 92 min

Obsahy(1)

Slavné monster horory z padesátých let se staly inspirací pro americko-thajské tvůrce, kteří vytvořili klasický krvavý příběh, v němž na lidstvo útočí zmutovaný obří krokodýl. Radioaktivní zamořeni z dalekých tichomořských ostrovů způsobilo kromě jiných katastrof také přetvoření obyčejného krokodýla v krvelačné monstrum, nadané schopností vyvolávat vodní víry, smrště a zemětřesení. To na vlastní kůži také brzy poznají obyvatelé thajských letovisek, jež se záhy změní v apokalyptická místa plná smrti. Zabijáckého krokodýla může zastavit jedině geniální doktor Akom, kterého žene kupředu touha pomstít smrt své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Campbell 

všechny recenze uživatele

No teda nic moc. Ale je pravda že Thajský krokodýlý filmy nějak nechápu, už Krai Thong mě děsně zmátl a to nemluvím o dvojce. Tohle i když to tak zmatený nebylo, tak to prostě bylo blbí. Proč to prostě není jen lidožravý krokodýl co terorizuje městečko, proč musí umět udělat víry a bůh ví co ještě. Nemíním hodnotit efekty, ani herce, každej ví že je to slabota, aspoň bodycount byl celkem stravitelný. Co mi vadilo byl konec kterej byl směšnej(jaws 4 v plný parádě). není to nic extra. A spíše to nedoporučuju ale jak jsem říkal Thajský horory s krokodýlama se možná musí nejdříve pochopit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Říkali, že žralok to nebyl." ,,Tak kdo to udělal?" ,,Prý nějaké monstrum." Sci-fi komedie o přerostlém mutantním krokoušovi. B.B. - báječné béčko nebo blbé béčko? Spíše za B. Film jako by vypadl z italské filmové kuchyně - hudbou počínaje, přes vizuál s modrou a červenou až k zařezávání a kuchání krokodýla na farmě. Tenhle krokouš však není ledasjaký. Svým ocasem dokáže zvednout několikametrové vlny a jimi spláchnout domorodou vesnici, vytvořit mohutný vír a nebožáky ve vodě utopit a také přeskočí rybářskou loď... Jo a vlny jsou chvíli bílé, chvíli rudé, tu plavou ruce, tam zase nohy, i když nakonec gore není brutální, jak by se dalo čekat. Snad jen nebožák kopající rozervanými pahýly místo nohou působí věrohodně. Inspirace Čelistmi je směrem k závěru téměř doslovná. Škoda nudného roztahaného lovu bez napětí, kde Spielberg bodoval. Jinak chvilkové záchvaty smíchu pohřbily veškerou hororovou atmosféru, která se tak ani nestačila dostavit. Nejlepší jest tajfun a masakr vesničanů... ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád zvířecí horory ale co je moc to je moc. Už popis je uvalený až to bolí (Obří krokodýl který zmutuje a umí vyvolat zemětřesení a vodní víry je moc i na mě) ale přesto jsem do toho šel a lituji toho. Tohle je absolutně nejhorší a největší sračka mezi zvířecími horory co kdy vyšla a asi i vyjde (leda že by Řitka měla v rukávu jiný trumf :-))): Logika neexistuje v jedné scéně krokodýl žere lidi a jsou ve vodě krvavé fleky zatímco v druhé není nic. Nicméně nejvíc mě dostala scéna zabití té doktorovi rodiny to se musí vidět ten krokodýl mu zabije dceru (to neukážou) následně ji jde jakási ženská hledat (Zrovna do vody :-))) tak sežere ji a následně tam ještě k tomu vleze ta jeho žena :-) opravdu mazec. O hercích se radši nebudu ani vyjadřovat. ()

chaosteory odpad!

všechny recenze uživatele

Každý, kdo hodnotí lépe než odpadem je velice velkorysý anebo jeho žaludek vydrží jak kůň. Taky jsem zvyklý na ledacos, ale tohle je opravdu ztráta času. Scénář už nemohl být horší, směšné dialogy po celý film, krokodýl který roste jako mávnutím kouzelného proutku a ještě má "mega" schopnosti. Kdyby se aspoň autoři obtěžovali s vizuální stránkou, dalo by se přimhouřit oko, ale pokud skoro celý film vidíte leda prd nebo spojené záběry z dvaceti jiných filmů, sestříhané asi někým na detoxu, máte po chuti. P.S. Pokud toužíte po monstru z východu volte raději Godzillu (jakoukoli od Jap.), když se nechcete vzdát plazů raději volte Aligátora 80' a jestli vám stačí pouze hon na nenažraného predátora sáhněte po klasice Čelisti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na snímku „Krokodýl“ je strašně moc vidět, jak je to levné, jak triky nejsou nijak skvělé, ale nemůžu si pomoct, pro mě je tohle prostě něco, co se mi líbí. Tohle není natočit něco, za každou cenu, ale tohle je snaha lidi pobavit, i když těch peněz není tolik. A za mě se tohle povedlo. Jasně, vizuální stránka je otřesná, je na tom vidět stáří a malé finance i na techniku, ale i tak je jasné, co se děje. ()

Zajímavosti (4)

  • Film je na seznamu American Humane Association jako nepřijatelný, protože při natáčení byl nožem podřezán živý krokodýl. (Raztubyl)
  • Film využívá některé scény z režisérova předchozího filmu Krai Thong (1980). Naopak scény z Chorake byly využity v pokračování Krai Thong 2 (1985). (Raztubyl)
  • Film vznikl ve dvou verzích – v originální thajské a velmi odlišné americké s nově dotočenými scénami, jinou hudbou a anglickým dabingem. (Raztubyl)

Reklama

Reklama