Reklama

Reklama

Death Note: R – Genši suru kami

(TV film)
  • Japonsko Death Note: R(デスノート:リライト) 幻視する神 (více)

Vidět očima Šinigamiho…
Raitó a L bojovali až do hořkého konce, ale jak tento boj vypadal z pohledu Rjuka? Bůh smrti Rjuk schválně upustí svůj Zápisník smrti na Zemi, protože se nudí a velmi jej zajímá, kam až dojde člověk s mocí, kterou mu Zápisník smrti může dát. Zápisník zvedne geniální středoškolák Raitó Jagami, který se rozhodne s jeho pomocí odstranit veškeré zlo na světě. A tím se z něj stane obávaný zabiják Kira, proti kterému bude nasazen nejlepší detektiv světa, L. Monumentální bitvy důvtipu, kde je jedna mysl štvána proti druhé, Rjuk se zájmem sleduje; nyní už se nenudí… (Zíza)

(více)

Recenze (11)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Death Note Relight je slušný podvod na diváka. Tenhle průlet polovinou seriálu sice shrnuje to nejdůležitější, ale absolutně postrádá to, co dělá Death note nejzajímavějším. Napětí je rázem fuč a celá ta komplikovanost jednotlivých intrik obou hlavních hrdinů se zdá býti jednoduchá. Nehledně na to, že „střihač“ musel být vůl, když dokonalou scénu v autobuse nezařadil, ale nepodstatný zpěv Misy ano. Takže člověk, který neviděl seriál, tak o hodně přichází a člověk, který viděl, si jen užívá shrnutí. Co si ale stěžuji, Ryuk byl opět k sežrání a docela často na scéně :o) V mých očích Death Note Relight splnil to, co měl!! ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Ve své zmatenosti & divném střihu je Death Note Relight: Genshisuru kami až poněkud sedativní. Chuť konečně se dodívat na seriál jsem z toho opravdu nedostala, zato chuť přejet L. parniválcem docela posílila. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tohle je příběh o člověku, který chtěl změnit svět a stát se Bohem.................. Protože jsem nejdříve viděl oba hrané filmy z roku 2006 byl jsem neskonale zvědav, jak si tvůrci poradí s tímto kresleným příběhem. Trvá dvě hodiny a je jasné, že linie a tvary jsou již dávno dány. Někdy mám pocit, že tvůrci dokonce počítají s tím, že už divák viděl jak hrané filmy tak i kreslený seriál. Prostě všemožně poskakují do finiše, až to mnohdy působí strašně zmateně. Nevidět nejdříve ty hrané filmy, byl bych totálně ztracen. Je to však zajímavě kreslené a díky tomu se tu proleje více krve. Scény tak můžou být i krutější. Ryuuk je v hrané verzi hezčí než zde kreslený. CITÁT - Já jsem....Bůh........... Hrané jedničce jsem dal za pět, dvojce za dva a tato dostane za tři. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Tento film je s najväčšou pravdepodobnosťou určený špeciálne pre tých, ktorí videli seriál, no nejako im unikal dej, prípadne pre ľudí, ktorí už videli zopár úvodných dielov, no z určitých dôvodov prestali seriál sledovať, a tak sa tu pre nich vyskytla táto alternatíva. Tým pádom je zrejmé, že celá (mimochodom skvelá a jedinečná) atmosféra sa tu úplne vytratila a s ňou aj napätie a niekoľko skvelých momentov (schádzala mi tu najmä autobusová scéna), ktorých sme boli svedkami v pôvodnej sérii. Našťastie je vo filme zanechaná veľká časť dobrých momentov, intríg a myšlienkových súbojov, sprevádzaných charakteristickou animáciou seriálu a excelentnou hudbou, takže aj keď film postráda špecifické kúzlo seriálu a strihač z neprimerane zlepených momentov sem tam robí kašu, nemožno zaprieť, že sa jedná o celkom fungujúcu rekapituláciu. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Pouhá rekapitulace děje, nahuštěná do jednoho filmu. S tím, že přidali navíc jednu jedinou scénu, kterou si klidně můžete najít na youtube a ušetřit si čas. Pokud se na tohle rozhodnete podívat a náhodou jste neviděli seriál (VELKÁ chyba), o spoustu přijdete a stejně se nechytnete. Zbytečné. 4/10 ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Člověk, který neviděl seriál, nebude chápat. Člověk, který viděl seriál, se bude nudit. Protože tu není nic nového, co by v seriálu nebylo (ty dvě scény ze světa shinigami se opravdu počítat nedají) a jelikož se jedná jen o shrnutí, které docela ztrácí souvislosti a napětí ze všech intrik, nebude k ničemu ani seriálu neznalým. Zklamání, ale jako lehká opakovačka třech pětin seriálu není špatný. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Death note je trochu moje srdeční záležitost, proto rád koukám na vše, co s ním má jen trochu společného. Akorát tento relight mi přišel trochu mimo mísu. Pro fanouška je to jen skokové shrnutí, kde nevidí nic nového, co v seriálu neviděl, jen to je hodně shrnuté. Pro člověka, který nezná seriál jde o absolutní nefungující spleť událostí. Vypracovanost seriálu je pryč a charakter obou hlavních postav ztrácí na veškerém kouzlu. Zbytečné, podle mě naprosto zbytečné. Rád jsem si připomněl, jak to bylo, ale on ten seriál těch dílů zase tolik neměl.... ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč bych měl hodnotit tak vysoko. Je to sice to samé, jako seriál, ale to je i největší mínus. Kurevsky jsem se nudil a 5 minut (v případě dvojky asi 10) nových scén to opravdu nezachrání. Navíc plno důležitých detailů chybí, takže divák, který seriál neviděl, film nepochopí. Jestli jste viděli polského Zaklínače, tak víte, co tím myslím. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Nových scén je minimum, staré sú niekedy skrátené alebo useknuté čo sa na celku prejavilo dojmom že to je celé tak nejak zjednodušené. Na druhej strane tvorcovia rozhodne počítali s tým že človek ktorý si pustí Relight 1 a 2 musí mať pôvodný seriál za sebou. Účel to teda splní hlavne pre tých ktorí Death Note zbožnovali, videli ho už dávnejšie a chcú ho vidieť znova. Tak prečo nevyskúšať tú malú obmenu. A kedže je povodný Zápisník moje TOP anime, toto jednoducho nemôže ísť pod 4 hviezdy. Aj tak sa ale neviem zbaviť dojmu že tak skvelý nápad ako prerozprávať to celé očami Ryuka sa dal spracovať o pekný kus lepšie. Stále to je ale super. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel jak tohle ohodnotím. Rozhodl jsem se pro 1 hvězdu a vysvětlím proč. Death Note je skvělý seriál o tom žádná. A tohle je prakticky sestřih důležitých scén z první poloviny série. Ale je to špatně sestříháno. Spousta zajímavých scén chybí a proto není možné tohle brát jako zfilmovanou první polovinu série. Postrádá to napětí. Pro fanoušky seriálu se jedná o zbytečnost a nováčky to nemá čím uchvátit. V tomto ohledu se jedná o odpad. Ale dal jsem jednu hvězdu. Za prvé, je hřích dát DN hodnocení odpad. Za druhé, jsou zde i nové záběry. Dohromady zabírají maximálně 10 minut, což je velmi málo, ale jsou tam. Je tu pohřeb, který z nějakého důvodu není v původním seriálu. Kdyby tam byl, tak by předešel zmatení z náhlého časového posunu. Ale není tam, je tady. Nevadí, aspoň něčím je tento film zajímavý. No a také je tu část s bezejmenným Shimigani. Tato část je sama o sobě nudná, ale teorie, že onen Shimigani je ve skutečnosti Light se mi zamlouvá. Light přeci nemůže jít do nebe ani do pekla, takže je logické, že se z něj stane Shimigani. Věřím, že onen Shimigani byl opravdu Light a to je důvod proč dávám 1 hvězdu. Kvůli osvětlení Lightova konce (i přestože je nepotvrzené). Zkráceně, dívat se na tohle je ztráta času. Radím si dohledat vystřižené scény na youtube. (https://www.youtube.com/watch?v=b-yYLCXHIdg https://www.youtube.com/watch?v=tX1_K-mUH94 https://www.youtube.com/watch?v=Pr9bp83BRzQ) ()

milanko8 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl seriál, moc bych nechápal... Taková zápletka potřebuje seriálovou formu, jako film je to nestravitelné a osekané. ()

Reklama

Reklama