Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se načančám, přihnu si a jsem rázem "kántry". Slavná country zpěvačka Kelly Canter žije v poměrně nefunkčním manželství se svým manažerem a je alkoholička, která po jednom ze svých excesů potratila v pátém měsíci těhotenství. Po jedné z odvykacích kůr zažívá comeback do vyprodaných hal na turné s dvěma mladými a talentovanými písničkáři, které do své stáje její manažer přibral, ale není příliš štastná a postupně zjištuje, že sláva a láska nemohou spolu žít. A na konci její zářné kariéry ji čeká nevyhnutelná tragédie. Diváci se už před léty ve filmu "Karaoke" mohli přesvědčit, že Gwyneth Paltrow to zpívá, ale spíše opravdu jen v intencích karaoke stylu než Grammy ověnčené zpěvačky, kterou v hudebním dramatu ztvárnila. Nevěřil jsem jí stoprocentně její opilost a zvracení, protože do alkoholičky měla se svým málo zdevastovaným vzhledem profesionální modelky opravdu daleko a rozmazané oční stíny tomu moc nepřidaly, ale bez ní si film nedovedu představit. Je trošku škoda, že na její zpěv došlo až téměř v samotném závěru filmu a nejednou jsem měl pocit, že i přes hlavní roli, byly osudy její postavy poměrně upozaděné a málo pro diváka rozkryté. V podstatě jsme svědky vztahového čtyřuhelníku, ve kterém se každý pro druhého stává milencem, pěveckým partnerem, anebo případně obojím, aniž by divák tak úplně byl spraven dostatečně o tom, proč se tak děje. Pokud příběhová část drhne a dostatečně nestrhne, tak hudební pasáže, kterých je pěkná porce, působí velmi pohodovým dojmem a do přeložených melodií do češtiny se dá pocitově zaposlouchat a nemusíte být příznivcem americké country s nutností znát jediného představitele tohoto hudebního žánru. Ve filmu si manažera zahrála americká country superhvězda Tim McGraw, a ačkoliv nezazpívá, je jeho herecký výkon až mimořádně překvapivě přesvědčivý, ne-li vůbec nejlepší z celého filmu. Příjemnou a hudebně nadanou dvojici uvtvořili Leighton Meester a Garrett Hedlund, jejichž vztah byl i uvěřitelný a jejich pěvecká čísla velmi poslouchatelná. Hlavní hvězdu Kelly nebo Gwyneth, zkrátka jak chcete, nejen tihle dva zatlačili do pozadí. A ta si svoji diváckou popularitu musela ve filmu pěkně pracně budovat od píky, což byl hodně osvěžující záměr, který alespon na mě dost zafungoval. Rozhodně zajímavé bylo pro mě zjištění, že se ve filmu nápadně podobá Britney Spears, přičemž se film inspiroval jejím excesem v podobě veřejného zhroucení. Nenechte si tedy ujít spoustu pěkných pop-country melodií, které z tohoto filmu udělaly pocitový divácký zážitek se spoustou vyprodaných koncertů, jež jsou působivě nasnímané, a na jejichž konci je smutné završení. Drama s pořádnou silou country. Mé hodnocení: 90% ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Po delší době snímek , který mě opravdu chytil za srdce. A když se k tomu přičtou výborné herecké výkony Gwyneth Paltrow a Garretta Hedlunda , skvělý výběr písní (soundtrack vřele doporučuju) , skvělý casting , povedená atmosféra , tak musím dát hodnocení nejvyšší. P.S. - Gwyneth Paltrow a Garrett Hedlund jsou překvapivě také dobří zpěváci. Film: 78% , OST - Michael Brook (různí interpreti) - 80% ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Country, hudební, o lásce, chlastu, důvěře, ztrátě a bolesti × moc sladké, silná slova. Ale jinak moc pěkný. Musím říct, že ač country neposlouchám, některé písničky krásně zněly mému uchu. Celý děj je spíše takový ponurý, a jenom čekáte, kdy se to pokazí. Držíte palce hlavní hrdince, i předskokanům. To je asi taky první role Gwyneth Paltrow kde mi nevadí. Film, který stačí na jedno shlédnutí. ..no, tak to bychom měli.. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Prostě nemohu dát jinak, než za pět.......i když já vím:-) Ale za prvé tam hrála Gwyneth Paltrow a to výborně. Za druhé i ostatní herci byly skvělý a působili na mě hodně sympaticky a taky se svých rolí ujali výborně (ne-li lépe než Gwyneth). Za třetí a to si myslím je pro mě dost podstatný - ani trochu jsem se nenudila. Navíc ty písničky byly super. Oproti ostatním uživatelům já osobně country můžu. Stačilo jedno nenápadné upozornění na tenhle film a díky za to, byla jsem velmi příjemně překvapená. 90% - jasně, že jsem to nadhodnotila :-) ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Další film, kde hraje "hlavní" roli country, ale o dost slabší, než ten loňský.Gwyneth mám ráda, ale hodně mě potěšila a zároveň překvapila svým zpěvem. Samotný film by nemusel vyznít špatně, ale mám pocit, že tady se vztahy hodně proplétají, ale takovým komplikovaným a zmatečným způsobem až to po čase nudí a leze na nervy. Hudba dobrá, život hlavní hrdinky už tolik ne. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Konkurz Garretta Hedlunda probíhal v karaoke baru v Koreantown, kde zazpíval píseň od Pearl Jam. Režisérka filmu Shana Feste se k tomuto konkurzu vyjádřila takto: „Ani zdaleka to nebyla nejlepší ukázka jeho hlasu, ale Garrett se kvůli nám začal učit. A to doslova! Vzal si čtyři měsíce volno a začal se učit hrát na kytaru a chodil na lekce zpěvu. Do Nashvillu dokonce dorazil dříve a pracoval zde s producentem Nathanem Chapmanem, který byl producentem i Mirandi Lambert. Chci říct, on se vážně stal country zpěvákem.“ (Fugas.cz)
  • Film získal cenu Zlatý kotouč za nejlepší zvuk. (Terva)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama