Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Recenze (180)

Lima 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší, než žánrově i tematicky spřízněný ´Crazy Heart´ s Jeffem Bridgesem. V porovnání obou postav, pohlcenými démonem alkoholismu - zatímco Bridges v podstatě zopakoval krotší variaci na Dudeho z ´Big Lebowskiho´, Paltrow podala koncentrovaný a soustředěný herecký výkon a ani pěvecky za kolegou rozhodně nezaostávala. Emociálně jsou na tom oba filmy zhruba stejně, emoce zde plavou tak lehce po povrchu a nezakousnou se hlouběji do diváka, přestože ´Country Strong´ disponuje osudovějším a tragičtějším příběhem. Rozhodně příjemným překvapením byl výkon mladého Garretta Hedlunda, je to sympaťák každým coulem a krásně zpívá. Country není mým „šálkem čaje“, ale v takovémto příjemném podání si ho dám klidně líbit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $20,218,921Tržby Celosvetovo $20,551,476Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $8,234,923 //počet predaných kusov 547,024║ Veru skôr taká smutná dráma, z dejovými úsekmi ako z obohranej platne ale ako celok fungujúce, k tomu príjemná hudobná kulisa a atmosféra, priemer. /60%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Prostě nemohu dát jinak, než za pět.......i když já vím:-) Ale za prvé tam hrála Gwyneth Paltrow a to výborně. Za druhé i ostatní herci byly skvělý a působili na mě hodně sympaticky a taky se svých rolí ujali výborně (ne-li lépe než Gwyneth). Za třetí a to si myslím je pro mě dost podstatný - ani trochu jsem se nenudila. Navíc ty písničky byly super. Oproti ostatním uživatelům já osobně country můžu. Stačilo jedno nenápadné upozornění na tenhle film a díky za to, byla jsem velmi příjemně překvapená. 90% - jasně, že jsem to nadhodnotila :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zdejší zahradník by předskakovat nemohl? Je taky dobrej." Country mám docela rád pro jeho pohodovost, ale dramata alkoholiček mě moc nezajímají. Tady je obojího dost. Když se brnkalo na kytary v kovbojskejch kloboucích, tak jsem si podupával do rytmu a užíval si atmosféry. Jakmile se však začalo truchlit, chlastat a obviňovat, tak jsem zatoužil po kytarách. Na pódiu to prostě bylo dobrý a bylo celkem jedno, jestli to mistrovsky rozjela hvězda Kelly nebo se do toho nesměle pustili Beau s Chiles. Ale to drámo mě tedy nechalo chladným. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Country není zrovna můj šálek kávy a ani Gwyneth Paltrow nijak zvlášť nemusím. Jediným důvodem, proč jsem si tenhle film pustila, byla úžasná Leighton Meester. Ta v mých očích roste jako herečka i jako zpěvačka. O Paltrow jsem věděla už z Glee, že zpívat umí. Jako herečka mě ale překvapila a rozhodně je to její nejpovedenější role. Mile překvapena jsem i výběrem písniček, které mi kupodivu netrhaly uši. A Garrett Hedlund byl nakonec sympaťák.4* a uznávám, že to mělo svoji sílu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lima napsal, že Síla country je o chlup lepší než tématicky spřízněný Crazy Heart a já si pro změnu myslím, že Crazy Heart je o dva ocasy lepší než Síla country, a tak i když jeden ocas padá na vrub mého věku, protože snímek zjevně cílí na řekněme o dvě dekády mladší publikum, pořád zbývá dost velký rozdíl na to, abych mohl dát 3*, protože přesně takhle jsem Crazy Heart ocenil. Síla country je podle mě limonádovější, zdaleka nejde tak do hloubky a snaží se prodávat banality. V neposlední řadě je v ní i víc countryových popěvků a tenhle žánr příliš nemusím. Jinak souhlasím s pohledem mé oblíbené uživatelky rikitiki. Celkový dojem: 45 % (především za přítomnost Gwyneth Paltrow). Ne, že by její výkon byl tak oslňující, ale nedá se přehlédnout, že patří do první herecké ligy. Síla country je v první a vlastně i druhé řadě romance, nikoliv drama s přesahem. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Leighton Meester a Hedlundovi tleskám, protože se jim parádně vyvedlo zastínit takovou "hereckou hvězdu" jako je Paltrow. Ta zde tak trochu hrála druhé housle a působila spíše jako takový rušivý (a ubulený a hysterický) element. Leighton mě dostala, je vidět, že je nejen krásná, ale i talentovaná ve všech různých směrech. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kombinace country, Gwyneth Paltrow a Leighton Meester a klasického příběhu hvězdy na vrcholu, kterou její sláva stojí všechny síly. Výborné. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Shana Feste si pro svůj druhý celovečerák prozíravě vybrala loňskou oskarovou kombinaci (country a chlast) jen s tím rozdílem, že do hlavní role obsadila ženu. Jakožto člověka, kterému se Crazy Heart rychle zarylo pod kůži, mě rozhodnutí režisérky příliš nepotěšilo.. Nakonec se žádná pohroma nekonala, avšak jsou tu 2 důvody, kvůli kterým nehodnotím '' jen '' průměrně. Prvním je snad jediná herečka, kterou v těchto dobách respektuji i jako zpěvačku a v neposlední řadě to jsou velice sympatické melodie, provázející celý film. Nic víc, nic míň - 70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kousky o klopýtnutí během cesty nahoru Američany prostě opakovaně berou. Gwyneth Paltrow je dalším příkladem držitele Oscara, který pooscarové filmové žně určitě nezažívá (mnoho silných rolí POTÉ skutečně nezískala - počítám rok 2000 nahoru). Oscarové „prokletí“ ale nechejme stranou, máme tu další z řady řemeslně zručných snímků, které neurazí, ale ani zdaleka diváka nedostanou do kolen. Vyberou si nějakou reálnou nebo fiktivní postavu a snaží se zakousnout do jejího osudu. Někdy ale docela bezzubě. Emociálně je to průměrné jako podobně uchopené drama Crazy Heart, kde bylo hlavnímu hrdinovi také nejlépe v přítomnosti flašky. Pořádně zdvižený palec bych dal tehdy, kdyby se tvůrci nebáli jít na dřeň, skutečně se dotknout dna, být osudovější, živočišnější. Gwyneth nicméně velmi slušná, pěvecky zrovna tak. Kombinace chlastu a country nakonec chutná, i když se přeci jen podřizuje nudným hollywoodským klišé. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem absolutně nečekala. Pro mě obrovské překvapení. Ani nevím, jak vlastně vyjádřit své pocity, jakým na mě film zapůsobil. Film si mě naprosto získal a jak se mi před začátkem filmu zdála doba dvě hodiny mnoho, tak v průběhu filmu jsem se na hodinky nepodívala ani jednou. Film je strašně přirozený a hlavně jde cítit, že je dělán od srdce. Film je samozřejmě především o hudbě a mně ty písničky byly hrozně blízko (jsem zvědavá, kolikrát si poslechnu soundtrack). Chvíli jsem uvažovala, zda dokonce nedat 5*, jenže Country Strong není už tak silný v příběhu, kde se vyskytuje několik klišé a hlavně mi tak trochu neseděl závěr, kde se Shana Feste snažila zahrát více na city, ale vůbec to tady být nemuselo, protože mně film působil na city už od začátku a tak mi to tady přišlo trochu zbytečné a vyloženě nuceně vložené. Tam, kde Country Strong slábne v příběhu, tam je o to důležitější ta hudební složka. Ještě musím pochválit výběr herců, strašně sympatická hlavní čtveřice, nejvíce si mě ale získal Garrett Hedlund. Country Strong nesmí vynechat žádný fanoušek country hudby. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Sledování šlo, ale škoda že to bylo country, které zrovna nepatří mezi mou snesitelnou hudbu. Hlavní herci sympatičtí a příběh nebyl jen tak obyčejný. Slušný průměr. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborné drama s civilní režií, skvělým scénářem, fajn songy a hlavně vynikajícím obsazením. Gwyneth Paltrow je bezchybná a Garret Hedlund s Leighton Meester ukazují, že nejsou jen hezké tvářičky a zvláště Hedlund mě hodně překvapil. Jenom se mohli ještě o trochu lépe prokleslit postavy, zvláště u Gwynethiny postavy to chvílemi skřípalo. I tak se jedná o velmi dobré drama, které se může směle zařadit po boku loňského Crazy Heart. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nebýt Leighton Meester nejspíš bych se na tenhle film ani nepodívala, Gwyneth Pattrow nepatří zrovna mezi herečky, které bych obdivovala. Ale musím uznat, že tady zahrála svojí roli opravdu dobře a vážně jsem jí tu alkoholovou trosku věřila. Kdybych Gwnyeth neslyšela zpívat už v Glee, byla bych překvapená jak dobře to umí. Konec byl výborný, i když jsem to tak trochu celou dobu čekala. Nemůžu si pomoct ale Garrett Hedlund vypadá v těch vousech příšerně. Nicméně dávám 4* ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Country drama nemůže být nic jiného než romantické melodrama a v tomto směru je daný žánr zcela naplněn. Film o tom, že létání vysoko často spaluje křídla a o zkázonosnosti závislosti získává body zejména množstvím hezkých a hezky udělaných písniček. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kto má rád country tak ten si určite príde na svoje. Vo filme odzneje plno pekných country pesničiek a aj keď tento hudobný štýl moc rád nemám, väčšina z toho strhla aj mňa. Popravde, hudobná zložka sa mi zdala ako to najlepšie na filme, romanticko-dramatická časť ma až tak neoslnila. Ide o klasický trojuholník jeden muž a dve ženy, pričom chlapíkovi istý čas trvalo, kým si veci ako tak v sebe usporiadal a zistil, kde je tá pravá hodnota. Záver bol ale pekný a emotívny. Celkový dojem je teda príjemný a pozitívny. 80/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se načančám, přihnu si a jsem rázem "kántry". Slavná country zpěvačka Kelly Canter žije v poměrně nefunkčním manželství se svým manažerem a je alkoholička, která po jednom ze svých excesů potratila v pátém měsíci těhotenství. Po jedné z odvykacích kůr zažívá comeback do vyprodaných hal na turné s dvěma mladými a talentovanými písničkáři, které do své stáje její manažer přibral, ale není příliš štastná a postupně zjištuje, že sláva a láska nemohou spolu žít. A na konci její zářné kariéry ji čeká nevyhnutelná tragédie. Diváci se už před léty ve filmu "Karaoke" mohli přesvědčit, že Gwyneth Paltrow to zpívá, ale spíše opravdu jen v intencích karaoke stylu než Grammy ověnčené zpěvačky, kterou v hudebním dramatu ztvárnila. Nevěřil jsem jí stoprocentně její opilost a zvracení, protože do alkoholičky měla se svým málo zdevastovaným vzhledem profesionální modelky opravdu daleko a rozmazané oční stíny tomu moc nepřidaly, ale bez ní si film nedovedu představit. Je trošku škoda, že na její zpěv došlo až téměř v samotném závěru filmu a nejednou jsem měl pocit, že i přes hlavní roli, byly osudy její postavy poměrně upozaděné a málo pro diváka rozkryté. V podstatě jsme svědky vztahového čtyřuhelníku, ve kterém se každý pro druhého stává milencem, pěveckým partnerem, anebo případně obojím, aniž by divák tak úplně byl spraven dostatečně o tom, proč se tak děje. Pokud příběhová část drhne a dostatečně nestrhne, tak hudební pasáže, kterých je pěkná porce, působí velmi pohodovým dojmem a do přeložených melodií do češtiny se dá pocitově zaposlouchat a nemusíte být příznivcem americké country s nutností znát jediného představitele tohoto hudebního žánru. Ve filmu si manažera zahrála americká country superhvězda Tim McGraw, a ačkoliv nezazpívá, je jeho herecký výkon až mimořádně překvapivě přesvědčivý, ne-li vůbec nejlepší z celého filmu. Příjemnou a hudebně nadanou dvojici uvtvořili Leighton Meester a Garrett Hedlund, jejichž vztah byl i uvěřitelný a jejich pěvecká čísla velmi poslouchatelná. Hlavní hvězdu Kelly nebo Gwyneth, zkrátka jak chcete, nejen tihle dva zatlačili do pozadí. A ta si svoji diváckou popularitu musela ve filmu pěkně pracně budovat od píky, což byl hodně osvěžující záměr, který alespon na mě dost zafungoval. Rozhodně zajímavé bylo pro mě zjištění, že se ve filmu nápadně podobá Britney Spears, přičemž se film inspiroval jejím excesem v podobě veřejného zhroucení. Nenechte si tedy ujít spoustu pěkných pop-country melodií, které z tohoto filmu udělaly pocitový divácký zážitek se spoustou vyprodaných koncertů, jež jsou působivě nasnímané, a na jejichž konci je smutné završení. Drama s pořádnou silou country. Mé hodnocení: 90% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice silný a dojemný film, kde příběh přirozeně plynul a já se nechala unášet příjemnou muzikou. Gwyneth je tu opravdu krásná a zároveň září ve své roli. Ostatní herci jí sekundují bezmála stejně dobře, a to hlavně Garret Hedlund, který mě mile překvapil. Všechno na mě tak nějak působilo dost opravdově, proto jsem to prožívala s nima a film jsem si užila. ,,You don´t have to be a country fan to love this movie." ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Krásné, vážně vážně krásné ... je to lehké, nijak to netlačí na pilu a přitom je to opravdu silné. Příběh je klasický, ale já pro tyto příběhy měla vždy slabost a vždy budou mými oblíbenci. A hudba? Skutečná nádhera. Veškeré písně byly unikátní a vtahovaly do děje ... nevím, kterou jsi jdu poslechnout dříve .. dost možná síla country? :-) ()

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama