Shana FesteScénář:
Shana FesteKamera:
John BaileyHudba:
Michael BrookHrají:
Gwyneth Paltrow, Tim McGraw, Garrett Hedlund, Leighton Meester, Lari White, Jim O'Rear, Terri Minton, Marshall Chapman, Jeremy Childs (více)VOD (2)
Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)
Videa (1)
Country není zrovna můj šálek kávy a ani Gwyneth Paltrow nijak zvlášť nemusím. Jediným důvodem, proč jsem si tenhle film pustila, byla úžasná Leighton Meester. Ta v mých očích roste jako herečka i jako zpěvačka. O Paltrow jsem věděla už z Glee, že zpívat umí. Jako herečka mě ale překvapila a rozhodně je to její nejpovedenější role. Mile překvapena jsem i výběrem písniček, které mi kupodivu netrhaly uši. A Garrett Hedlund byl nakonec sympaťák.4* a uznávám, že to mělo svoji sílu. ()
Prostě nemohu dát jinak, než za pět.......i když já vím:-) Ale za prvé tam hrála Gwyneth Paltrow a to výborně. Za druhé i ostatní herci byly skvělý a působili na mě hodně sympaticky a taky se svých rolí ujali výborně (ne-li lépe než Gwyneth). Za třetí a to si myslím je pro mě dost podstatný - ani trochu jsem se nenudila. Navíc ty písničky byly super. Oproti ostatním uživatelům já osobně country můžu. Stačilo jedno nenápadné upozornění na tenhle film a díky za to, byla jsem velmi příjemně překvapená. 90% - jasně, že jsem to nadhodnotila :-) ()
"Zdejší zahradník by předskakovat nemohl? Je taky dobrej." Country mám docela rád pro jeho pohodovost, ale dramata alkoholiček mě moc nezajímají. Tady je obojího dost. Když se brnkalo na kytary v kovbojskejch kloboucích, tak jsem si podupával do rytmu a užíval si atmosféry. Jakmile se však začalo truchlit, chlastat a obviňovat, tak jsem zatoužil po kytarách. Na pódiu to prostě bylo dobrý a bylo celkem jedno, jestli to mistrovsky rozjela hvězda Kelly nebo se do toho nesměle pustili Beau s Chiles. Ale to drámo mě tedy nechalo chladným. ()
O chlup lepší, než žánrově i tematicky spřízněný ´Crazy Heart´ s Jeffem Bridgesem. V porovnání obou postav, pohlcenými démonem alkoholismu - zatímco Bridges v podstatě zopakoval krotší variaci na Dudeho z ´Big Lebowskiho´, Paltrow podala koncentrovaný a soustředěný herecký výkon a ani pěvecky za kolegou rozhodně nezaostávala. Emociálně jsou na tom oba filmy zhruba stejně, emoce zde plavou tak lehce po povrchu a nezakousnou se hlouběji do diváka, přestože ´Country Strong´ disponuje osudovějším a tragičtějším příběhem. Rozhodně příjemným překvapením byl výkon mladého Garretta Hedlunda, je to sympaťák každým coulem a krásně zpívá. Country není mým „šálkem čaje“, ale v takovémto příjemném podání si ho dám klidně líbit. ()
║Rozpočet $15miliónov║Tržby USA $20,218,921║Tržby Celosvetovo $20,551,476▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov ║ Tržby za predaj DVD v USA $8,234,923 //počet predaných kusov 547,024║ Veru skôr taká smutná dráma, z dejovými úsekmi ako z obohranej platne ale ako celok fungujúce, k tomu príjemná hudobná kulisa a atmosféra, priemer. /60%/ ()
- Postava Beau (Garrett Hedlunod) je inšpirovaná skutočným country spevákom Hayesom Callom, ktorý je autorom väčšiny textov, ktoré herci vo filme zaspievajú. (toi-toi)
- Konkurz Garretta Hedlunda probíhal v karaoke baru v Koreantown, kde zazpíval píseň od Pearl Jam. Režisérka filmu Shana Feste se k tomuto konkurzu vyjádřila takto: „Ani zdaleka to nebyla nejlepší ukázka jeho hlasu, ale Garrett se kvůli nám začal učit. A to doslova! Vzal si čtyři měsíce volno a začal se učit hrát na kytaru a chodil na lekce zpěvu. Do Nashvillu dokonce dorazil dříve a pracoval zde s producentem Nathanem Chapmanem, který byl producentem i Mirandi Lambert. Chci říct, on se vážně stal country zpěvákem.“ (Fugas.cz)
- Ačkoliv je Tim McGraw vysoce úspěšný country zpěvák, je jediný herec z hlavního obsazení, který ve filmu nezpívá. (Fugas.cz)