Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Country, hudební, o lásce, chlastu, důvěře, ztrátě a bolesti × moc sladké, silná slova. Ale jinak moc pěkný. Musím říct, že ač country neposlouchám, některé písničky krásně zněly mému uchu. Celý děj je spíše takový ponurý, a jenom čekáte, kdy se to pokazí. Držíte palce hlavní hrdince, i předskokanům. To je asi taky první role Gwyneth Paltrow kde mi nevadí. Film, který stačí na jedno shlédnutí. ..no, tak to bychom měli.. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Páni, z tohoto filmů jsem naprosto přeplněná dojmy. Skvělí herci (zvláště zpívající G. Paltrow mě překvapila - zpívat jsem ji sice už slyšela v Glee, ale tam se mi její zpěv vůbec nelíbil, no a pak samozřejmě pro mě někdo nový - G. Hedlund a podle mě skvělá mladá nadějná herečka L. Meester), skvělé písně, skvělý příběh, všechno úžasné. Country songy jsem měla už dřív ráda, ale teď jsem se do nich asi zamilovala, protože mají své neuvěřitelné kouzlo a sílu, jak napovídá název. I přestože příběh trošku klišé a některé věci se daly předvídat, tak mě film upřímně dostal a musím dát nejvyšší hodnocení. Jdu si asi najít soundtrack;) ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem absolutně nečekala. Pro mě obrovské překvapení. Ani nevím, jak vlastně vyjádřit své pocity, jakým na mě film zapůsobil. Film si mě naprosto získal a jak se mi před začátkem filmu zdála doba dvě hodiny mnoho, tak v průběhu filmu jsem se na hodinky nepodívala ani jednou. Film je strašně přirozený a hlavně jde cítit, že je dělán od srdce. Film je samozřejmě především o hudbě a mně ty písničky byly hrozně blízko (jsem zvědavá, kolikrát si poslechnu soundtrack). Chvíli jsem uvažovala, zda dokonce nedat 5*, jenže Country Strong není už tak silný v příběhu, kde se vyskytuje několik klišé a hlavně mi tak trochu neseděl závěr, kde se Shana Feste snažila zahrát více na city, ale vůbec to tady být nemuselo, protože mně film působil na city už od začátku a tak mi to tady přišlo trochu zbytečné a vyloženě nuceně vložené. Tam, kde Country Strong slábne v příběhu, tam je o to důležitější ta hudební složka. Ještě musím pochválit výběr herců, strašně sympatická hlavní čtveřice, nejvíce si mě ale získal Garrett Hedlund. Country Strong nesmí vynechat žádný fanoušek country hudby. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Na tento hudobný country film som sa tešil, myslel som si, že to bude niečo s dobrou hudbou, príbehom a všetkým čo k tomu patrí - proste niečo, čo by ma zaujalo. Nuž nezaujalo ma takmer nič, film sa vliekol. A od hudobného filmu očakávam, že po jeho skončení sa obzriem po jeho soundtracku ale v tomto prípade tomu tak nebolo. (49%) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lima napsal, že Síla country je o chlup lepší než tématicky spřízněný Crazy Heart a já si pro změnu myslím, že Crazy Heart je o dva ocasy lepší než Síla country, a tak i když jeden ocas padá na vrub mého věku, protože snímek zjevně cílí na řekněme o dvě dekády mladší publikum, pořád zbývá dost velký rozdíl na to, abych mohl dát 3*, protože přesně takhle jsem Crazy Heart ocenil. Síla country je podle mě limonádovější, zdaleka nejde tak do hloubky a snaží se prodávat banality. V neposlední řadě je v ní i víc countryových popěvků a tenhle žánr příliš nemusím. Jinak souhlasím s pohledem mé oblíbené uživatelky rikitiki. Celkový dojem: 45 % (především za přítomnost Gwyneth Paltrow). Ne, že by její výkon byl tak oslňující, ale nedá se přehlédnout, že patří do první herecké ligy. Síla country je v první a vlastně i druhé řadě romance, nikoliv drama s přesahem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Film získal cenu Zlatý kotouč za nejlepší zvuk. (Terva)
  • Postava Beau (Garrett Hedlunod) je inšpirovaná skutočným country spevákom Hayesom Callom, ktorý je autorom väčšiny textov, ktoré herci vo filme zaspievajú. (toi-toi)
  • Do kin šel film pod krycím jménem "Keeping Pace". (Fugas.cz)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama