Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta outsiderů z jedné americké střední školy, které všichni jen šikanují, se rozhodne zosnovat hrozivý plán odplaty. Nejdříve všechny uspí na párty a až se všichni probudí, může začít poslední velká odplata. (jamesjimbo)

Recenze (70)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Achjo, čekal jsem to mnohem lepší, mám problém udělit i pouhé tři hvězdy. Nápad šikanovaných studentů, kteří se jedné noci namaskují, zmocní se svých agresorů a provedou na nich krvavou mstu, nezněl vůbec špatně. Ze začátku to vypadalo přesně tak, jak jsem chtěl a doufal. Ale posléze je ten film zabit svými postavami. Ty se totiž absolutně nechovají racionálně, ale co hůř - ani iracionálně. Ony se v podstatě nechovají vůbec nijak. Jako by se jich dění okolo vůbec netýkalo. Naprostá apatie a ignorace. A navíc tam ti lidé zázračně ožívají! Opravdu, poprvé jsem si myslel, že jsem se jenom přehlédl, podruhé, že jsem si ty přeživší špatně spočítal, ale potřetí jsem nabyl jistoty - zabité postavy se v dalších scénách obejvují. Tak trochu jsem doufal v šokující pointu, která odhalí nějaké nechronologické vyprávění... ale kdepak. Je to prostě a jenom brutální filmová chyba. Edit: Snižuju na dvě ... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se Outsideři semknou a založí odborovou buňku, hned na první schůzi začnou spekulovat, jak vypovědět kolektivní smlouvu zlým Insiderům, kteří je tolik utlačují a ponižují před ostatními Sidery. Uspořádají proto nevýraznou, tématickou Avon párty s roháčovým punčem, kde bez skrupulí odprezentují Insiderům vitriolový peeling, účinky invazivní akupunktury hrtanu na mělké dýchání, permanentní nehtovou modeláž zahradnickýma nůžkama či novou, patentovanou metodu fixace tupé jateční pistolí. Při okamžité objednávce z akčního katalogu rána z brokovnice zdarma! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Skupina týraných šprtov mstiacich sa za dlhoročné ponižovanie populárnymi spolužiakmi, ktorý im na strednej škole robili zo života peklo? Námet celkom originálny, no réžia mohla byť omnoho lepšia ako bola.Takto je to zas len druho až treťo triedny horor. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No... Tohtoročný hororfest je jedna poriadna katastrofa. Zatiaľ čo som videl, jeden horor horší ako druhý. Tento ma ničím neprekvapil, ale podľa môjho názoru je asi z tých všetkých najlepší. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rádoby šokující příběh o partě otloukánků a šprtů, co se rozhodli nadobro skončit se svým ponižováním a místo toho se pomstít všem šikanujícím spolužákům. První třetina filmu je luxusní. Sledujeme veškerý ty útrapy hrdinů, kterým jsou každý den vystavovaní, posléze plány na krvavou pomstu. Když se pak všechny děcka sejdou na karnevalovym večírku a uzavřou v odlehlym domku uprostřed lesa, místo toho, aby přišla ta pravá sranda, nastane obrovská nuda. Mučení a lovení jsou nezáživný, některý herci přehrávaj jako prase, některý nehrajou vůbec. Ale na to, že se jedná o poloamatérskej revenge-exploitation snímek, není to úplně nejhorší. Promítáno na festivalu After dark. 4/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý horor, který mě jednoznačně od začátku až do konce překvapoval, ale on to vlastně (možná) až tak smyšlený horor nebyl. Ostatním se asi nelíbil jen proto, že sadisticky nastavoval zrcadlo (sadistické) realitě. Podle mě příběh o dokonale promyšlené pomstě šikanovaných spolužáků, nebyl až tak vzdálený realitě. Šikanovat se nemá, a hlavně nelze to dělat do nekonečna, a tak se parta týraných slabochů rozhodla pomstít se ve stylu pozvat tyrany na večírek, zdrogovat, svázat a mučit za léta příkoří. A pořádně si na nich zchladit žáhu nebo eventualně raněnou duši. A tady se ukazuje, že každý namachrovaný tyran je vlastně slaboch, zbabělec a velká nula, když jde do tuhého. Pošramocené ego šikanovaných spolehlivě spraví pár ustřižených prstů nebo kvalitní akupunktura prováděná zaživa. A mučit se budou, jak kluci, tak i holky.A navíc, bylo to vystavěné tak, že nebylo komu fandit, a aby divák měl potíže, na kterou stranu se přiklonit. Byl jsem překvapen, že režisér Joey Stewart vlastně dohromady nic nenatočil, a hned si troufl na takový film, ve kterém si dali dostaveníčko vesměs neznámí mladí herci, solidní hororová hudba, temná atmosféra, drsné scény, chatka, zlověstný les a nepolevující napětí. A rozhodně jsem si nevšiml, že by se na scéně objevily oživlé postavy, které v předešlé scéně zemřely, jak uvádějí některé komentáře. Nevšiml jsem si ničeho takového, a to jsem film sledoval s maximální pozorností, aby mně nic neuniklo. Byl to skvělý horor s originálním námětem, který v sobě nesl prvky kruté reality. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát za první polovinu dvě hvězdy, jenže snímek si to neudržel a musel to následně scénáristicky celé překombinovat do dvou dějových linií, ve které je "vysoce pravděpodobné", že kousek od místa se nalézá chatka s profi vysloužilým vojákem. Amatersky natočené nepotěší, chování některých postav také nebylo zrovna dotažené. Škoda toho námětu, dalo se z něho vytřískat víc. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ježiš, to zase byla ptákovina. Kam ty lidi na to chodí? Ufňukané studentky a studentíci litují svých činů pod výhrůškou nějakého toho ublížení na zdraví a nebo si vyskakují na lehce fláknuté týpky, kteří na ně míří bouchačkama. Výkony běda a stejně je na tom i střihač. A přidám se k těm, co viděli v The Final pobíhat duchy... 20% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První čtvrtina slibuje, že se dočkáme krutého a vynalézavého příběhu o pomstě, zůstane však jen u toho slibování a to co se ve zbývající stopáži odehraje je jen odfláknutý a nudný sled pomstychtivých řečí okořeněných sem tam nějakým tím mučením bez nápadu i bez krve.. btw. žádné zmrtvýchvstání se tady nekoná, byly tam 2 spolupracující party -- jedni jen vypomáhali s lovením, dívejte se pozorněji. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý kdy banda looseru začně mučit studenty co je ve škole šikanují. Ale jak se jde na věc tak posloucháme jen kecy proč zrovna my a to od obou stran. Čekal jsem taky aspoň trošku brutality, ale dočkal jsem se jen nudného stříhání prstů což je už trošku ohrané. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Výtečný námět a místy hodně psychicky náročný film.Škoda těch režijních zbytečností jako teatrální výstupy toho hlavního páska v masce a spousty takových viditelných béčkových chyb, ale námět skvělej a musim říct, že i excelentně zahranej.Mě to bavilo hodně, bylo to atmosferický a brutální.Kdyby to měl v ruce zručnější režisér, v klidu bych to viděli na 5*.Nikdy nezapomenu, jak sme vždycky dávali sodu těm co šikanovali ostatní.Jedna třídní hvězdička, co si myslela že je lepší než ostatní docela koukala, když sme jí i s její bílou sukínkou William and Delvin přilepili vteřiňákem k lavici....to byly časy.70%. ()

Flego odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže primárny problém šikany je zatlačený do úzadia a venujeme sa dokonale pripravovanej pomste, natíska sa otázka : nie sú napokon všetci rovnako vyšinutý ? Film neponúka absolútne nič, čo by stálo za zmienku, dokonca ani to, na čo sa tešia priaznivci horroru. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uvědomuji si, že to je samozřejmě filmově zveličené ad absurdum, ale pokud to na amerických školách ohledně mezilidských vztahů vypadá opravdu tak, jak nám to mnohé americké mládežnické filmy, včetně začátku tohoto, líčí, tak si myslím, že se v nich ještě střílí poměrně málo. Ten nápad je výbornej a dost se mi zamlouval. Zpracování by mohlo být ještě trošku drsnější, ale je mi jasné, že důraz byl kladen hlavně na tu psychologickou stránku a tou teatrálností chtěli jen uspokojit lačnější publikum. Tohle mě fakt dost mile překvapilo. Natolik, že jsem tomu ochoten prominout i nebetyčné a donebevolající omyly, jako že v jedné scéně jistá postava zemře a hned v další zase stojí živá a čilá mezi ostatními (je až nepochopitelné, jak tento kiks mohli tvůrci přehlédnout!!!!!!). Diváci často fandí záporným postavám, jenže tady je trochu problém s rozlišením toho, kdo je vlastně záporná postava, každopádně z toho pokřiveného morálního obecného hlediska asi budete fandit těm „špatným“ (jak naprosto trefně vystihne prdelnakopávající závěrečný komentář televizní reportérky). Filmů o šikaně a jejich následcích se poslední dobou rodí docela dost, tenhle svou myšlenkou a nápadem patří k těm nejlepším a nejzajímavějším, co jsem viděl. Už pro to vědomí, že dnešní společnost je již tak dokurvená a vzájemně odcizená, že přesně tohle se zdá být často jediným východiskem. Lůzři všech škol, spojte se!!! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pomsta šprtů. Ačkoliv stokrát viděno, tak náběh to mělo slušnej. Školní hvězdy byly správně na pěst a otloukánkům člověk tu pomstu přeje. Jenže pak se zvrhlo v jednu velkou sračku plnou rádoby sofistikovanýho plkání. Čekal jsem prostou explotation řežbu s jakymkoliv myslitelnym koncem, takže jsem hluboce zklamán. 10% ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film držel své myšlenky a šířil poselství o ublížovaných, kteří obrátili svůj hněv proti mučitelům, bylo by to jistě zajímavé. Bohužel film postrádá náboj, impulz, který by vtáhnul úplně do děje a držel až do konce, což je škoda. Ale mluvící Marc Donato v plynové masce má mé uznání. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už len z tématického hľadiska, proste musíte fandiť, teda pokiaľ nieste takí istí kreténi, ako tí, ktorí sú tu pripútaní v reťaziach a čakajú na to, ako obstoja v skúške, alebo či neprídu o nejakú časť svojho tela. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který bohužel nebyl zpackaný ještě více, abychom se u něho mohli alespoň zasmát. Béčková produkce se vším, co k tomu patří - řemeslné a herecké provedení někde na úrovni sobotního seriálu na Nově. Vůbec nepřeháním, skutečně je to celé naprosto o ničem. Korunu celé srandě ovšem nasadila série zmrtvýchvstání některých postav - nedokážu si představit, jak může být někdo takový amatér, že si ve střihu nevšimne mrtvých hrdinů, kteří mu najednou zase pobíhají v záběru. Zkrátka - snažně Vás prosím, nedívejte se na to. Těch 90 minut vašeho života vám už nikdo nevrátí. ()

Reklama

Reklama