Reklama

Reklama

Nirvana: Live at Reading

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1992, 92 min

Obsahy(1)

Britský koncert Nirvany odehraný na Reading festivalu v roce 1992. Muzikanti v čele s již zesnulým Kurtem Cobainem tehdy odehráli celkem sedmadvacet skladeb včetně několika coververzí a kromě tehdy velkých hitů z desky "Nevermind" a debutu "Bleach" představili i tři tehdy ještě nenatočené písně pro následně vydanou desku "In Utero". Sám frontman se na začátku koncertu nechal přivézt na pódium na invalidním vozíku, vymóděn do bílého nemocničního úboru a blonďaté paruky.

Seznam skladeb:
01. The Rose/Intro
02. Breed
03. Drain You
04. Aneurysm
05. School
06. Sliver
07. In Bloom
08. Come As You Are
09. Lithium
10. About A Girl
11. Tourette’s
12. Polly
13. Lounge Act
14. More Than A Feeling/Smells Like Teen Spirit
15. On A Plain
16. Negative Creep
17. Been A Son
18. All Apologies
19. Blew
20. Dumb
21. Stay Away
22. Spank Thru
23. Love Buzz
24. The Money Will Roll Right In
25. D-7
26. Territorial Pissings
27. The Star Spangled Banner (kornitko)

(více)

Recenze (42)

Zeliiik 

všechny recenze uživatele

Žádný zbytečný řeči za každou písničkou, chybí tuny pyrotechniky, žádný počítačem dodělaný efekty, velkoplošný obrazovky, kytarový sóla úplně mimo, na chyby nikdo nekouká, místo pořádný show prohozenej jeden vtip a tomu všemu nasazuje korun Kurtovo "I don't give a fuck" výraz...zkrátka pravej opak ostatních koncertů a přesto úžasná atmosféra, kterou se málokomu podaří vytvořit. ()

Riziko 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne a s prehľadom najlepší koncert Nirvany. Nevadí, že občas niečo podrbali, nevadí, že niečo zahrali dosť kŕčovito, nevadí, že... Celý repertoár, čo tu zaznie je naozaj výber toho najlepšieho, čo dovtedy hrali. Musím pochváliť, že na rozdiel od Paramountu je táto šou zostrihaná naozaj bravúrne a je vidieť, že sa na tom podieľali profesionáli. Kvalita obrazu aj zvuku je excelentná. Nikdy nezabudnem, ako som tento koncert s nadšením sledoval ešte z amatérskych záberov s mizerným zvukom a ani som netušil, že to niekedy vyjde takto skvele spracované. Ako hovorím, pre mňa najlepší koncert, hneď za ním nasleduje O.K. Hotel a Great Western Forum. ()

Reklama

Mire 

všechny recenze uživatele

Vlastním len bootleg verziu, ktorá mi plne postačuje a nepotrebujem si zatiaľ oficiálne vydaný záznam z novembra 2009 kupovať. Poviem k tomu len toľko, že je to bezkonkurenčne najlepší koncert tejto kapely, dokonalé od začiatku do konca, mrazivá atmosféra, úprimné vystúpenie a samozrejme skvelá hudba. Za spomienky dávam štyri hviezdy. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Jen u mála hudebních počínů jsem zažil...řekněme "hudební orgasmus". Tohle je jeden z nich. Jak se řiká u aut-dobrý auta už jsou vyrobený. U hudby je to kolikrát stejný. Když člověk dneska vidí jakej humus muzika může bejt, je mu na zvracení. I já dobrou hudbu objevuju v dnešní době po šafránovejch množstvích. Dokonalej koncert, kde mi občasný ujetí zpěvu, zaskřípání kytary nebo přehmátnutí akordu vůbec nevadilo. Jenom ten chlápek co se na podiu snažil o něco jako pogo mi pil krev. Já bych ho skopnul dolu, ale co už... ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Koncert, nabitý obrovskou energií. Nirvana hrající pro, po každé písni bažící, publikum, které zná všechny texty... procítěné, šílené, prostě krása... (samozřejmě, že bylo pár nepřesností a originalit v písních - na Kristu Novoselicovi to jde jednu chvíli celkem jasně vidět :) ... pro toho, kdo chce vidět co znamenala a o čem byla Nirvana, je tento koncert ideálem ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Na úvod písničky "Smells Like Teen Spirit" zahráli úryvek hitu od kapely Boston z roku 1976 "More Than a Felling", což se hodilo, protože Kurt Cobain v mediích často prohlašoval, že "Smells Like Teen Spirit" ukradl právě kapele Boston. (kornitko)
  • Vystoupení kapely na tomto festivalu se stalo jedním z nejznámějších a bylo zařazeno podle časopisu Kerang! mezi 100 koncertů, které otřásly světem. (kornitko)
  • Predkapelou bola skupina Nick Cave and the Bad Seeds. (agency)

Reklama

Reklama