Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spencer Tracy v hlavní roli adaptace slavného románu Kennetha Robertse z počátků dobývání amerického západu. Děj se odehrává v roce 1759 a popisuje odvážnou akci proti nepřátelským abenakijským indiánům. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

majo25 

všechny recenze uživatele

Po závere zostane silná pachuť pátosu. Tracy v postave majora jednajúceho so silným ľudským prístupom k vojakom pôsobí nevieryhodne. Ale vzhľadom na rok vzniku a zaiste aj pohnútkam tvorcov asi toto malo vytŕčať nad všetkým ostatným. Zábery v exteriéroch odohrávajúce sa hlavne pri jazerách a riekach sú veľmi fajn, skvelý a tentoraz aj hláškujúci Tracy nesklamal. Škoda, že akcie bolo málo, vlastne len jedna poriadna, ktorá pôsobila vzhľadom na rok vzniku naturálne, a tá sa celkom vydarila. Bohužiaľ bola iba jedna a aj v súvislosti s prehannou stopážou je to dosť málo a viackrát som sa pristihol, že sa nudím. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Film je silně poplatný době svého vzniku, kde jsou původní obyvatelé představováni jak jen to nejhůř šlo. Vijimkou je tam postava na tu dobu nezvyklá, šílený ranger pojídající lidskou hlavu. Celkově se jedná o průměrný film, který ani v době vzniku nebyl moc vlídně přijat a tudíž plánovaný další dil byl stopnut. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

FUNNY THINK ABOUT A BOAT IT'S NO GOOD TO YOU ON THE TOP OF A HILL!! Vůbec ne hloupý film. Na rok 1940 přímo nadčasový a vše co major dělal a říkal mělo hlavu i patu. Útok na vesnici indiánů mě ovšem překvapil nejvíc. DRIVE THEM BACK! KILL THEM! KILL THEM ALL! Jeho brutalita a bezcitnost s jakou se po psech hází sekerou a bajonetem se indiánům operují střeva mě zaskočila. Nic z toho jsem nečekal a voják, který se zblázní a nosí sebou hlavu, kterou si v boji s indiány ukořistil mě dorazil. Filmu sluší barva, díky které vynikne okouzlující příroda a kamera v boji dokonce udělá záběr, který mě tak též zaskočil a to, když voják míří na utíkajícího indiána a záběr se točí spolu s ním. Úchvatné. Navíc mi zde Spencer Tracy strašně připadá, jako Kirk Douglas a celkově u mě stoup po tomto snímku v ceně. IT'S PRETTY HARD TO DESTROY A MAN WHO'S GOT A REAL INCENTIVE TO LIVE! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No čpí z toho agitka na americkou armádu, americké nezdolné vojáky a vůbec Ameriku, ale to je vzhledem k válce pochopitelné. Když ale odhlédnu od patetického konce a příběhu jak se dva hrdinové dostanou k Rangerům, je to parádní dobrodružný survival. Jednotka Rangerů pod vedením drsného majora Rogerse (fantastický Tracy) se vydává na ultradrsnou misi zničit zákeřné indiány a pokud cesta tam je brutál (přenášení člunů přes hory, pochod bažinou, lidský řetěz u řeky), pak cesta zpět je doslova peklem. Hlad, špína, nedostatek odpočinku, lesy plné nepřátel a po návratu k vytouženému cíli naprostý psychický šok. V kontrastu s peklem cesty je čistka vesnice "jen" slušnou akcí, ale celkově film stojí za to. Western roku 1940 (ač se moc o klasický western nejedná). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Navzdory minutáži a v podstate jednej akčnej scéne príbeh dosť dobre odsýpa. Ono tu ide predovšetkým o vlastnú odvahu prekonávať prekážky, nenechať sa zlomiť a poraziť. Spencer Tracy je v postave majora Rogersa skutočne dobrý motivátor, ktorý dokáže strhnúť okolie a takisto strhol aj svojim hereckým výkonom. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Idaho, nedaleko jezera Payette a města McCall. (Dragoni)
  • Snímek byl natočen na motivy románu od Kenneth Robertse „Severozápadní cesta“ z roku 1937. (Dragoni)

Reklama

Reklama