Reklama

Reklama

To Save a Life

Trailer

Obsahy(1)

Jake Taylor si žije středoškolskou verzi amerického snu do chvíle, kdy jeho nejlepší kamarád z dětství, se kterým se už kvůli své popularitě nestýká, spáchá sebevraždu. Tato událost změní směřování jeho života, začne svět kolem sebe vidět jinak, dá se na víru a snaží se najít smysl života. Potká ho ještě několik "zkoušek", které musí vyřešit sám. (adekcz)

(více)

Recenze (20)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Křesťanské filmy mají tu nevýhodu, že chtějí ukazovat pravdu...Jak o křesťanech a tak i o těch, kteří svou pravdu nacházejí v hodnotách peněz, chlastu, nevázaného sexu...No a tu pravdu jen těžko někdo zkousne...Pravdu, že bez Boha je vlastně ubožák a postupně život na ho.....I když je to americká produkce, některé principy fungují prakticky na celém světě...A jestli si mám podle filmu vybrat, jak chci žit, jestli jako křesťan nebo jako nekřesťan, tak vybírám to první... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Exkluzivní shit, který se první půlhodinu tváří jak drama století, které musí bavit absolutně každého. Jenže když se pak 90 minut nic neděje a celou náplň tvoří roj nesmyslných událostí, scén a trapných citových výlevů, které zaštituje propaganda v Boha, pak celý film slouží maximálně k vytření prdele. Dvouhodinová stopáž je moc, moc na film, který má za úkol pouze přilákat mladé americké puberťáky do náruče uchylných pastorů a do kostela, kde zažijí skvělou zábavu v podobě chlastání Coca-Coly přes ponožky na čas....Hlavní postava? Nereálný člověk s ještě více nereálnýma názorama a proměnama 20% 26.12. 2010 ()

Marceloo

všechny recenze uživatele

Parádny film,ktorý sa snaží poukázať na tupé hodnoty dnešnej spoločnosti. Celebrity,ktoré nájdu správnu cestu sú silným príkladom pre vela ludí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Filmy o víře já nerad, To Save a Life se o tuto tématiku díkybohu jen otírá, spíše sledujeme život na houpačce jednoho amerického středoškoláka, který to dotáhne od miláčka školy k personě non grata a zase zpět. Věřím, že takhle nějak by to na středních školách v Americe chodit mohlo a Jake Taylor jako budoucí basketbalová hvězda (snad) je okopírovaným Mirkem Dušínem (ale až po prvním zvratu), kterému jsem však sežral všechno i s navijákem. Kameraman Brian Baugh si nevzal lehkou látku ke zpracování, ale výslednému produktu tleskám. To Save a Life je jedním z těch malých příjemných překvapení, kterých je poslední dobou tak málo. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ja si nemyslím, že tento film je o kresťanstve, aké v skutočnosti je. Ono totiž obrátenie nevyžaduje také prudké zmeny, akými prechádza Jake. A pocit viny je jednou z najhorších motivácií ku konverzii. Kresťan sa navonok neodlišuje od nekresťana. Podstatná je vnútorná zmena, ktorú ale nemusí nutne sprevádzať akútny syndróm Matky Terezy, ako v Save a Life. Mnohí si napr. myslia, že každý farár má robiť charitatívnu činnosť a keď nespĺňa ich predstavu o Kuffovi 2, povedia, že je neužitočný. Ale nik nehovorí o tom, koľkým pomohol už len tým, že je kňaz a robil to najlepšie ako vedel. Tak isto veriť v Boha a Bohu ešte nemusí znamenať, že sa mi zázračne podarí byť 40 rokov ženatý s 1 ženou a z mojich detí budú svätci, čo v 16-tich uvažujú ako zrelí dospeláci. Kresťania robia rovnaké životné chyby, len s božou pomocou ľahšie znášajú ich následky. Škoda, že sa v Rímskej ríši netočili filmy. Zaujímalo by ma, ako by vyzerali filmy prvých kresťanov, Viem, že by boli presvedčivejšie. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

----"Is there something more?"---- "What do you want your life to be about?"---- Mno, takže tohle nebylo zrovna takové, jaké jsem si to představovala. Protože spíš než o drama se jedná o napínavou pohádku, která by mohla být součástí propagace církve na středních školách ( nebo tak něco). I když na začátku se to jevilo úplně jinak... Nicméně je to natočené tak, aby to z člověka vydojilo co možná nejvíc dojemných slz a děj kapánek pokulhává a padá a ty dvě hodiny se tam nic neděje. Kdyby se to sestříhalo o půl hodiny, tak by člověk o nic nepřišel a možná by navíc nebyl tak znuděný a otrávený...A závěr, nebo i celá poslední čtvrtina je vážně stupidní a stejně tak je stupidní i hlavní postava i když se možná ze začátku mohlo zdát, že není. Takže, pokud nejste silně věřící (nic proti :)) tak vám vřele doporučuji tenhle film vynechat. Dávám jednu hvězdičku za ten slibný začátek. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně kvalitní drama, které hraje jak na citlivou notu, tak pokládá důležité sociální otázky k soudobé západní společnosti. Svým vzhledem tak může v tomto směru připomínat film Pošli to dál od Mimi Leder a zároveň jeho křesťanská část upomínat na Poslední hřích od Michaela Landona Jr. S oběma filmama má určitě něco společného, sám za sebe však funguje naprosto perfektně. Nepochybuji totiž, že divák při jeho sledování si alespoň jednou nepomyslí, jestli se tohle neděje někde kolem něj. 75% ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

velmi dobrý film k zamyšlení, rozhodně má svoje slabé i silné stránky, ale co bychom chtěli, AMERIKA... ale fakt dobrý film. ()

readan 

všechny recenze uživatele

Naozaj pekný film s dobrou myšlienkou - aj napriek niektorým pasážam, ktoré sa mi zdali až príliš rozprávkové. ()

maciii 

všechny recenze uživatele

Film, který řeší nepříjemné životní situace a otázky příliš vyumělkovaným a povrchním způsobem. Spíš je to takový naivní žvást bez jakéhokoliv hlubšího zamyšlení nad problémem, a ačkoliv jich nakousne tísíc, žádnému nedá dostatečný prostor. Mnohem více doporučuju na podobné téma Bang, Bang, You're Dead ()

pasty 

všechny recenze uživatele

Postupná transformácia Jakovho života. Od školskej hviezdy, ktorá si "užíva" svoju mladosť so všetkým čo k tomu patrí, až po človeka s vysokými morálnymi hodnotami. Páči sa mi aj pro-life orientácia. Celkovo, dobrý film pre mladých kresťanov. ()

GabikaHarmen 

všechny recenze uživatele

Viac ako 2* si to nezaslúži, pár zaujímavých myšlienok a svetlých momentov až neznesiteľne zatienil ten americký štýl nakrúcania predovšetkým tínedžerských filmov.. ona roztlieskavačka, on športová hviezda, tehotenstvo, ohrozené štipendium, posudzovanie spoločnosťou, rozdelenie na outsiderov a obľubených .. ďakujem, už toho máme viac než dosť ... 2* len za to, že tu boli položené otvorene také otázky ohľadom viery, ktorým sa mnohí kňazi v kostoloch a na hodinách náboženstva snažia vyhnúť širokým oblúkom, lebo na ne nepoznajú odpoveď .. ()

Bblondie 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, v mnohém se v něm odráží naše životy, až na přeslazený konec (těhotenství bylo na mě už fakt moc), velmi povedený snímek s křesťanskou tématikou. A pro ty, kteří dávají odpad: Jestli je to jen kvůli přítomnosti Boha v tomto filmu, nepovažuji vás za lidi hodné hodnotit takovýto film. Je určen všem lidem, ale ne těm s předsudky. Nese poselství a je velmi hezky zpracován pro mládež. ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Uprimne som cakal viac, kedze viem ze tieto krestanske filmy nemavaju vela % a toto ma 75 tak som cakal ze v ramci zanru to bude celkom dobre. No co vam poviem- take americke. Samotny dej ziadna bomba, skor taka high school klasika o vysockovanych a o oblubenych studentoch miesana s radostami a starostami zivota. Jednoducho po filmovej stranke ziadna chutovka, skor take dost chaoticke, schyzofrenicka rezia ale za to dobra hudba, kamera a strih- herci miestami solidny. Preto som aj dal objektivne 2*. Ale subjektivne ak mam povedat, tak proste tento film neni o nejakych filmovych zazitkoch, je uplne niekde inde, skor tak na zamyslenie pre vekovu kategoriu do 18 rokov. ()

Juniore 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, či tento film je kresťanský alebo nie. Ide o základnú vec. Tento svet je preplnený mnohými zbytočnými nešťastiami, akými sú aj samovraždy. Dej filmu je spomaľovaný jeho lyrickosťou, a preto si vyžaduje náročnejšieho diváka, schopného uvažovať a vcítiť sa do role postáv. Režisérovi zrejme veľmi záležalo na tom, aby dej podal hodnoverne a pritom si nedáva servítku pred ústa. A tak herci spoznávajú klasické občas neriešiteľné situácie dnešnej doby, najmä hlavná postava - Jake Taylor. Pravda, film obhajuje kresťanské hodnoty, ale tie, ktoré morálnemu človeku nemali byť v žiadnom ohľade cudzie. Snahou filmu je osloviť hlavne tínedžerov, čo hodnotím tiež veľmi kladne. No napriek tomu osloví aj staršieho diváka. A tak dej dáva do protikladu tých, ktorí sa zrieknu Boha a tých, ktorí sa ho skúšajú naozaj nájsť, pochopiť a spoznať. A napokon Jake Taylor, ktorý sa viní smrťou svojho priateľa, dostáva šancu zachrániť inému život, čoho sa patrične chytí. Žiaľ, v tomto momente sa preukáže typická americkosť filmu. Hodnotenie: 95% ()

Reklama

Reklama