Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidstvo je na pokraji vyhynutí. Cestu napříč Amerikou si totiž začne razit ohromné zemětřesení, jehož globální důsledky mohou být vskutku ničivé. Zastavit jej nejspíš může pouze mladá seismoložka Amy (Brittany Murphy) a černoch Boomer (Eriq La Salle), který celý život pracuje v lomech. (Skejpr)

Recenze (52)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asylum v plné polní. Potvrzuje se moje teorie (kterou zastávám již od výborného Mega Shark vs. Giant Octopus), že Asylum jsou si již plně vědomi svého bez nadsázky kultovního potenciálu. Jak jinak si vysvětlit některé WTF momenty, které jsou TAK MOC DO OČÍ bijící, že už opravdu musí jít o rafinovaný záměr? Navíc v konfrontaci s digitálními efekty, které už se v naprosté většině pohybují na dost slušné úrovni a jen čas od času trochu praští přes oči. Tak jako tak - MegaFault je, podobně jako výše zmíněné MSvsGO esencí brakového potenciálu tohoto studia. Film totálně špatný, ale zároveň opravdu zábavný, skýtající sice jeden smutný pohled na pohasínající hvězdu (Britanny Murphy vypadá jako na drogách a hraje úplně stejně), především pak ale nepřeberné množství opravdou komických momentů, u nichž srdce každého milovníka filmového braku musí jásat... Nej LOL filmu?Hlavní hrdinové zastaví uprostřed silnice se supertajným modelem vrtulníku, přepadnou nebohou rodinku v karavanu a naženou ji dovnitř. Ve snaze zachránit jim život je následně málem zabijí a poté se ani neobtěžují zjistit, kam měla rodinka namířeno a vesele si odletí do Denveru (který má být podle všeho HODNĚ HODNĚ DALEKO)... NEBO: Manžel a dcera hlavní hrdinky zdrhají v náklaďáku, pronásledováni zemětřesením. Jedou po silnici, po jejíž pravé straně je řada sloupů s el. vedením, po levé pak ropovod. V některých záběrech je ale ropovod po straně pravé, zatímco sloupořadí je nalevo, a to vše je prostřiháno záběry, v nichž není nic z toho, pouze efektně explodující, nicméně jinak dokonale prázdné pole. Popř. moje oblíbené :) Namakaný Paul Logan, vyzbrojený hasicím přístrojem, běží dokonalým rugbyovým sprintem napříč vojenskou základnou uhasit hořící kadibudku, zatímco mu hl. hrdinové kradou helikoptéru. K tomu neuvěřitelné množství haluzních hlášek, skriptovek i režijně vyloženě nezvládnutých momentů, které namísto dojetí vyloudí jen záchvaty smíchu, ale také několik docela dobrých herců, jejichž upřímně herecké snažení je bohužel mezi vším tím brakem ještě komičtější. MegaFault je v podstatě hrozně zábavný film. Tak zábavný, jak to umí opravdu jen Asylum :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Při natáčení MegaFault jsem konečně mohl zúročit zkušenosti ze seriálu E.R., protože bez pravidelné intravenózní dávky deseti jednotek Diazepamu bych to zkrátka nedal..“(Eriq La Salle). No, já myslím, že si o sedativa řekli i jeho kolegové. Třeba taková Brittany vypadala, že je pod nimi soustavně a navíc byla tak zlíčená, že jsem se jí bál víc než zemětřesení.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na filmografii režiséra mluví za vše. Efekty vznikající na trochu lepším počítači, nabalené na prachmizerný děj, nezvládnuté vedení kohokoliv ze štábu a nesmírně úsměvné situace, jaro nikdy neudělají. Při pohledu na vykulenou Brittany Murphy (8. míle, Neříkej ani slovo) nicméně tu a tam naskočí husí kůže při pocitu, jak je téhle mladé herečky škoda!! Stejně jako je škoda, že se její talent mělnit v takových zbytečných látkách. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

A já si říkal, že se už společností Asylum nachytat nenechám. Našel jsem film na nějakém fóru o katastrofácích a viděl jméno Brittany Murphy, tak jsem si říkal, že půjde jen o nějaké béčko a ne tuto továrnu na braky. Pro boha k čemu ses to Brittany nechala ukecat. Scéna, kterou popisuje gr8 escape s běžícím pilotem s hasičákem fakt neměla chybu. 30% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brittany Murphy sice nikdy nepatřila mezi TOP herečky, ale měla na svém kontě i několik hodně povedených rolí. Bohužel drogy a nadměrné užívání „léků“ jí coby ještě hodně mladou zabilo. Možná i z toho důvodu začala brát ke konci své kariéry i takové braky, jakým je tento rádoby katastrofický film od Asylum. Jak jsem zjistil, tak tento druh filmů je ještě mnohem větší sračka než horory od této společnosti. Digitální paskvil po všech stránkách nenabídne téměř žádnou alespoň trochu kvalitní podívanou – digitální zemětřesení, digitální výbuchy, digitální ohně, digitální letadla – auta – baráky – vybuchující TOI TOIky, otřesné dialogy – přimíchané rodinné drama nesmí chybět – no prostě velmi nekvalitní podívaná, která si zaslouží maximálně jednu hvězdu… ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nešekal jsem nicextra, ale i tak to mohlo být lepší. Triky celkem ucházející, ale někdy tu chybělo herectví. ()

pools 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se každou sekundu! Skoro tak dobré jako Plan 9! Celek krásně doplňoval neskutečný český dabing! Jen houšť! ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem věděla, že nepůjde o žádné mistrovské dílo. Pokaždé si kladu otázku, proč taková geniální herečka jako je Brittany Murphy dostávala role v takových příšernostech. První záběry mi daly za pravdu. Proč také do katastrofického filmu plýtvat tolika penězi na efekty, když se to dá udělat jednoduše? Tím myslím, že ti nejhorší grafici, kteří se podíleli asi před deseti lety na výrobě těch špičkových pokrokových dosovek si zde střihli svůj sólokapr. Jenže ani herectví Brittany nemohlo vůbec vyniknout - měla příšerné kostýmy, make-up a pravděpodobně i mizerné vedení, jelikož nepředvedla ani polovinu toho čím pokaždé okouzlí... Kdyby se žánr filmu pohyboval mezi komedií a parodií rozhodně bych dokázala zvýšit své hodnocení, protože ty efekty mi - jako velmi amatérskému milovníkovi počítačové technologie - lámaly srdce. Co mě pobavilo: scéna, kdy vyvezli herečku na horu písku a pověsili ji na lano; podobně jako letící auto nebo ohňostroje, které napodobují výbuchy nebo "srdceryvná" scéna kde objímá otec dceru. Celý ten snímek na mě působil, jako snaha amatérských tvůrců(počínaje režií)ukázat, že mají na film :-D. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Bol by to ultra namakaný film plný výborných efektov keby to robili amatérsky tvorcovia. Ale nerobili to oni .......a aj na TV film tam bolo príliš veľa výbuchov ktoré sa kopírovali. Tak isto ako zem ktorá sa tak neprirodzene prepadala až to bolo na smiech. Jednu hviezdu dávam za Brittany Murphy ktorá hrala svoje scény na pokraji zúfalstva tak dobre až sa to do filmu nehodilo. Takisto aj béčkar Bruce Davison tiež dobrý. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Sracka ako vysita so vsetkymi svojimi digitalnymi vybuchmi, digitalnym zemetrasenim a tragickymi hereckymi vykonmi. 0 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po odstřelu hor kvůli stavbě se najednou začne napříč Amerikou šířit obrovská trhlina, doprovázející ničivá zemětřesení. Seizmoložka Amy (Brittany Murphy), mající právě přednášku o nutnosti včasného varování před zemětřesením, je jedinou nadějí na záchranu - pokud, společně s střelmistrem Boomerem (Eriq La Sallem) naleznou způsob, jak vše zastavit... Film mi tu ležel hrozně dlouho, leč v originálním znění a bez titulků, a nějak jsem si na něj netroufal (ač mne, díky obsazení Brit. Murphy tento film docela lákal). A nedávno jsem zahlédl, že tento film dává jedna z televizí, tak jsem si čas udělal a zkoukl jej. A musím zcela nezaujatě říct, že jsem si ten čas měl ušetřit na něco lepšího, a na tento film se nedívat ani s dabingem, ani v původním znění, ale radši vůbec. Fakt netuším, co komu Brittany udělala (a vlastně i Eriq La Salle či Bruce Davison), že se musí snižovat k účasti ve filmech Asyla (a nebo kde Asylum vzalo dostatek peněz, aby je zaplatilo ?). Nicméně se tento film nijak nevychyluje z kvality ostatních Asyláckých filmů - vizuální efekty na úrovni pár desítek let zpátky, příběh - jednak ohraný, a jednak stupidní (jak nejlépe zastavit zemětřesení? No postavit mu do cesty ještě větší zemětřesení). No nic - jedna hvězdička z úcty k Brittany Murphy (rest in peace)... ()

Autogram odpad!

všechny recenze uživatele

Sexy mladá seizmologička, koľkokrát to tu už bolo? Tentokrát v extra céčkovom vydaní. Efekty prepadávajúcej sa krajiny ešte ušli, ale výbuchy ako z veľmi starej počítačovej hry. Snahu hercov o nejaký výkon nemožno uprieť. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Zase zemětřesení, zase to nejhorší v Americe a zase ta nás všechny zachrání. Prostě originální od začátku do konce. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Brittany Murphy (R.I.P). Film je ovšem pocitově o hodně delší a když jsem se podíval, že to skutečně trvalo jenom 90 minut, tak jsem tomu nemohl uvěřit. ()

Reklama

Reklama