Reklama

Reklama

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Výnimočnosť scenára je v tom, že po prvýkrát postavil dej na prerozprávaní dramatického príbehu. Sledujeme osud nenávideného železničného magnáta, na ktorého životnú púť spomína jeho najlepší priateľ. Spencer Tracy podal veľmi dobrý výkon, napriek tomu, že film bol kritikou priaznivo prijatý, medzi divákmi veľký úspech nezaznamenal. Možno na to neboli diváci pripravený, ale o pár rokov natočený Občan Kane bol prijatý priaznivejšie. Následne bol "objavený" aj tento snímok a dočkal sa zadosťučinenia. Druhá recenzia. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě tomu místnímu nadšení z filmu moc nerozumím. Ano, částečně to připomíná Občana Kanea, který ale aspoň působil uvěřitelně, ale ono to připomíná třeba i mnohé jiné další filmy, jak se chlápek svou rozhodností a odvahou na vysoké místo dostal. Ten jeho kamarád, ten vztah mi přišel divný už od toho potápění jako děcek, to učení se čtení a psaní mi přišlo až moc pateticky podané, a ostatně i ten jeho kamarád z dětství mi přišel takový submisivní týpek, který snad obdivoval svého šéfa víc, než bylo zdrávo. Nějak mě to nebavilo, nic mi to nedalo, rozhodně ne něco navíc. ()

Reklama

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Výborný, na svou dobu téměř revoluční scénář Prestona Sturgese a skvělý herecký výkon Spencera Tracyho. Povinnost nejen pro obdivovatele Občana Kanea, kterého The Power and the Glory předznamenává. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama