Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Miláno. Několik postav, jejichž osudy nemají zdánlivě nic společného. Známý bankéř Ugo a kapitánka finanční policie Rita, která už léta bez výsledku sleduje jeho nezákonné obchody, tvoří ústřední dvojici tohoto zvláštního kriminálního dramatu. Každý z nich se zabývá tím svým se stejnou vášní, jen na opačných stranách zákona. Přesto, stejně jako mnoho dalších postav kolem nich, je spojuje jakási zvláštní samota. Každá z postav tohoto příběhu má svá traumata a limity, které jim vymezuje společnost. A nezáleží ani na tom, kolik má kdo peněz ani v jakých poměrech žije. Vydržovaná modelka Elodie, bývalý kriminálník Otello, rumunská prostitutka Bianca, svobodomyslný Matteo, či šťastný manžel Gerry představují nejrůznější typy lidí z různých vrstev společnosti. Režisérka Francesca Comenciniová, dcera slavného italského režiséra Luigiho Comenciniho, natočila podle vlastního scénáře jakési krimi-blues. Zatímco sledujeme hlavní motiv unikajícího finančníka a neústupné, inteligentní, ale bezmocné kriminalistky, jsme postupně vtaženi do jejich soukromých osudů, stejně jako do osudů dalších postav, jež se nakonec všechny proplétají v nečekaných souvislostech. Mozaika skládáná z útržků konkrétních životů pak nakonec vytváří dramatický portrét stavu současné italské společnosti. Roli bankéře Uga ztvárnil s přesvědčivým šarmem Luca Zingaretti, známý u nás především jako komisař Montalbano ze stejnojmenné série italských detektivek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

I když patří do jiné škatulky, snímek může připomínat Iñárritových "21 gramů", film, který mě, navzdory urputné snaze vyvolat těžkou depku a umělecký dojem, nijak zvlášť nedostal. Zde o dost působivěji a přirozeněji padá na diváka pocit samoty, odcizení, malých, ale o to víc tíživých tajemství a osobních proher, na které býváme sami a které každý v některé z nastíněných situací mohl zažít, bez černobílých charakterů, okázalosti a nepravděpodobných momentů, jen shoda náhod a prolínání lidských osudů na prostoru jednoho města, jedné země... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář: Francesca Comencini a Franco Bernini. Kamera: Luca Bigazzi. Něco jako krimi-blues, ale nemá to správné krimi grády. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Méně je někdy více a je škoda, že si to tvůrci nevzali k srdci. Film je plný postav a příběhových os, které spolu zdánlivě nemají nic společného, jenomže problém je v tom, že oni spolu opravdu nemají nic společného a jejich pospojování tímto příběhem je úplně samoúčelné. Tvůrci se evidentně nemohli rozhodnout jaký žánr vlastně budou točit a výsledkem je hybrid, který je mizerný jako detektivka i mizerný jako psychologické drama. Ono totiž dělat psychologické drama asi tak 15 postav je velký úkol i pro velké filmaře. Kdyby tam těch postav byla maximálně polovina a místo povrchního doteku jejich pestrých problémů a životních osudů šli buď do hloubky a nebo se zaměřili na příběh, udělali by stokrát lépe. Takhle toho hodně naklovli a ve výsledku je to úplně o ničem. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale oficiální text distributora mi nějak nesedí s tím co jsem viděl já. Každopádně o krimi nešlo. Sem tam se v prostřihu mihlo něco jako odposlechy a vyšetřování, ale opravdu jen minimálně. Spíše bych to viděl jako drama týkající se vztahů. A to takové všelijaké. Počátek filmu doslova zmatený, kdy jsem nevěděl, kdo je kdo a o co vlastně ve filmu jde. Zběsilá kamera a střihy, které zmatenosti ještě nahrávaly. Postupně času se alespoň něco vyjasnilo, ale prostor věnovaný jednotlivým postavám nebyl dostatečný na to, aby si člověk vytvořil nějakou představu. Dokoukal jsem na to jenom proto, abych věděl, jak to dopadne (to je mé "postižení", že když už koukám, tak chci vidět i konec). Jinak bych to nedokoukal. Je to docela slátanina o ničem. Čekal jsem kriminálku, ve stylu Chobotnice. Dočkal jsem se jen nepovedeného vztahového dramatu. Možná ještě snížím na jednu hvězdičku, podle toho, jak mi to bude připadat za pár dnů.Howgh! ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama