Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž jménem Sylvester Pemberton vyhledá Chloe (Allison Mack) a řekne jí, že ví o jejím týmu superhrdinů a nutně potřebuje jejich pomoc. Než ale stihne vysvětlit, kdo vlastně je, je napaden a zavražděn Iciclem (Wesley Macinnes). Clarkovo (Tom Welling) a Chloeino vyšetřování dovede Clarka do bývalé centrály spolku, který si říká Justice Society of America (JSA). Zde se setkává s Nelsonem alias doktorem Fatem (Brent Stait), s Carterem Hallem alias Hawkmanem (Michael Shanks) a také s Courtney alias Stargirl (Britt Irvin). Courtney společně s Hawkmanem a doktorem Fatem žádají Clarka, aby jí pomohl dopadnout vraha, který má spadeno na jejich skupinu, ale zdráhají se pokračovat ve svých povinnostech superhrdinů. Clark, John Jones (Phil Morris), Green Arrow (Justin Hartley) a Chloe se spojí, aby pomohli JSA zastavit Icicla, než zavraždí dalšího člena skupiny. Mezitím Lois (Erica Durance) obdrží zásilku od záhadné agentury s názvem Šachmat, kterou vede Amanda Waller (Pam Grier). Tuto speciální dvouhodinnou epizodu, respektive televizní film napsal známý komiksový autor Geoff Johns. První hodinu zrežíroval Glen Winter, druhou představitel hlavního hrdiny Tom Welling. (Viridian)

(více)

Recenze (24)

Psema 

všechny recenze uživatele

Totální výplňovka, která se tváří jako zlomová kapitola a přitom je směšnější a trapnější než celý Smallville dohromady. Co jsme se vlastně dozvěděli? Že Kal-El jednou dospěje ke své roli spasitele? Že povede Justice League? Že kromě Zoda bude třeba zlikvidovat tlustou černošku s velkou bouchačkou, a to dřív než při jejích pokusech o herectví odumřou divákům všechny mozkové buňky? Hm, trochu málo na 80 minut velenudného tlachání o lidských přešlapech a utrpení způsobeným touhou po absolutní spravedlnosti. Shanksův Hawkman si zaslouží vlastní kategorii "lame-heroes", zbytek JSA na tom není o moc líp a nová generace? Ta se pořád plácá na jednom místě, přičemž ani zlomky potenciálně zábavné akce nestojí za řeč. Ještěže je Hartley borec, i když nemá co hrát a na ženské osazenstvo se v upnutých hadřících hezky kouká. Jenom netuším, proč se kolem Absolute Justice dělal takový humbuk, když jde vlastně o dvě horkou jehlou sešité seriálové epizody, na nichž je nejzajímavější mizernost triků a návrat schopností do rukou Martian Manhuntera. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak hloupé, až jsem si chvílemi myslel, že už jde o parodii. Ale ono ne. Pár zajímavých obrazových nápadů je hodně málo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa absolútne guilty pleasure. Smallville sledujem už nejaký ten týždeň a aj napriek priemernosti niektorých epizód, je to seriál, ktorý prezentuje jednu z najprepracovanejších mytológií DC universa. Tento dvojdiel je síce štandartným spracovaním superhrdinského štandartu na princípe ktorého tento seriál funguje celé desaťročie, ale práve tento diel, je pre celú sériu zlomový. Zlomový vo všetkých aspektoch - či už vzťahu Lois a Clarka, alebo budúcej JLA. Je mi jasné, že nie všetkým môže byť tento seriál pochuti. Ja si ho ale užívam, pretože tie postavy jednoducho milujem a seriál sa blíži k poriadne veľkému finále, ktorého sa neviem dočkať. A táto chuťovka ma navnadila tým najlepším možným spôsobom. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem pravidelným divákem Smallville, v příběhu jsem se příliš neztrácel. Není to špatná podívaná, ale určitě by se dala plná řada věcí vylepšit. Do očí bijící jsou například opravdu zle zpracované kostýmy Dr.Fate a hlavně Hawkmana, jehož křídla a helma vypadají nesmírně lacině. Celkově bych ale Absolute Justice neodsuzoval. Jedná se o celkem příjemnou oddychovku. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, jak to shrnout. Celkově byl film docela dobrý, až na pár připomínek: Příliš zdlouhavé "Mluvící" Scény, raději bych volil Méně slov a více akce, ve filmu tomu bylo naopak. Čekal jsem že to bude nějaký opravdu Akční fim, kde půjde superhrdina po superhrdinovy. Možná že kdyby zkrátily "mluvící zcény, a přidaly navíc nějakou tu akční sénu, tak by z toho mohl být lepší výsledek. Je pravda že je potřeba vidět předchozí díly seriálu, jinak se v tom budete ztrácet asi tak jako já. 65% ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WAW! Větší rozpočet a dal bych to klidně do kin místo DCEU. A ta naprosto skvělá hudba! Kompletní scorečko by bylo bezesporu lahůdkou. Dr.Fate a Hawkman,bomba! ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších dílů Smallville. Jen škoda, že kostým Doctora Fatea vypadá jak z lacinné parodie. Jinak můžu jen chválit, příběh je strhující a nenudí a Hawkman je největší borec, Shanks hláškuje stejně jak ve StarGate. Takže 4* ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Smallville docela znám a tak jenom žasnu nad tím, co se z toho v 9. sérii stává. Když se tvůrcům podaří konečně vymyslet celkem zajímavou, i když opravdu tedy ne originální, zápletku, okamžitě jim dojdou nápady a z příběhu se stává nudná slátanina plná příšerných hereckých výkonů, která vůbec nedává smysl. Nejspíš tuhle sérii dosleduju, jedině ale kvůli tomu, abych věděl, jak to vlastně všechno dopadne. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Velkou chybou tohohle seriálu je, že se celou dobu snaží vnuknout naději, že příjde pořádná akce. Avšak když příjde finální souboj, ve kterém by měl přijít pomyslný vrchol filmu, tak je to spíše trapas. Nicméně dalo se na to dobře koukat, když člověk u televize vypne mozek. ()

ChloeQueen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejde o nic převratného, možná bylo zbytečné z toho vytvořit film, přesto to má své kouzlo. Tím kouzlem je úžasná Allison Mack, která nejen do celého filmu, ale takřka celého seriálu, vnáší to, o čem si hlavní postava Clark Kent si může nechat jen zdát. Ale o tom se nemá cenu moc rozepisovat, protože se to až tak netýká tohohle filmu. Já, jakožto zarytý Smallville fanoušek, se svým hodnocením níž nepůjdu, protože , teď se držte, jsem zarytý Smallville fanoušek. ()

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divák musí brát epizodu v kontextu seriálu Smallville (a to předchozích a nadcházejících epizod 9. řady). Ze zdejšího hodnocení a negativně laděných komentářů předpokládám, že tak učinilo snad jen 1% diváků, a tak se vůbec nedivím tomu všemu, co se zde píše. Nemůžete to brát jako standalone film, je to stále "jen" seriál, a pokud neznáte návaznosti a spád a styl běžné epizody, Absolute Justice se vám skutečně jako film líbit nemůže. Pokud chcete vidět pořádné vyústění a pokračování, podívejte se na S09E16 Checkmate! ()

stihac10 

všechny recenze uživatele

na seriálu Smallville jsem vždycky trochu ujížděl a proto jsem todle přece emoh vynechat :) pravdou je, že jde zcela o zbytečný film, protože by se vešlo do jednoho dílu seriálu... nepřináší nám sice absolutně nic nového do seriálu, ae rpoč se na to nekouknout :) jde přeci jenom o seriál Smallville. ()

BliXer 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce tak seriál se velmi dobře vyvíjí oproti 1-3 řadě, které stály za nic. Kdy se objevila zrůda a Clark měl za úkol ji zničit a s příběhem seriálu to nehlo. Zlepšení nastalo v 5 a 6 řadě. 7 či 8 bych označil za výborné. 9 zatím není ukončená tak ji nebudu hodnotit. ()

Reklama

Reklama