Reklama

Reklama

20 vteřin štěstí

  • Česko 20 vteřin rozkoše (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Německo, 2007, 60 min

Režie:

Jens Hoffmann

Hrají:

Jeb Corliss

Obsahy(1)

Basejumping je prostě adrenalin. Na toho, kdo mu propadne, ale čeká nebezpečná závislost. S každou další strmou skálou bude vyhlížet novou výzvu a pravděpodobně se dočká bolestivých zranění, pohledu na umírající kamarády a v nejhorším případě i vlastní smrti. Těch dvacet vteřin rozkoše z volného pádu se slovy těžko popisuje. Nechcete umřít, ale zároveň utíkáte před životem. Rvete se s vlastními démony a zároveň spoléháte na prozřetelnost. Unikátní dokument zachycuje pět let života jedné z legend tohoto sportu, norské skokanky Karin Hollekim. Neúnavně sleduje ty nejlepší kousky její kariéry až do okamžiku, který jí obrátil život naruby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Působivá výpověď osoby na slovo vzaté proč je oficiálně nejnebezpečnější rekreační aktivita planety tak lákavá, naplňující, osvobozující a nádherná. A zároveň proč je tou nejsobečtější možnou činností vůči vlastní rodině a nejbližšímu okolí. Ovšem ať si již myslíte, že jde o nezodpovědné hazardování se životem či naopak to jediné při čem se skutečně žije naplno, tak pokud jste se někdy vydrápali na Stěnu trollů (či jiné pro tuto komunitu kultovní místo) tak sami nejlépe víte, že chtě nechtě se nelze vyhnout při pohledu dolů čiré zvědavosti, jaký to asi je pocit přemoci respekt i strach a prostě skočit... ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si že na konci filmu umře, což se nestalo, takhle dávám jen 3 hvězdičky, může si za to sama. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Více než dokumentární a sportovní bych tento snímek nazval spíše životopisný a sportovní. Protože celý film je v podstatě jen o jedné osobě - Karin Hollekim, profesionální basejumperce. Záběry seskoků a okolní přírody jsou perfektní ale místy jsou hodně rušeny neustálým žvaněním o jejím životě. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...jsem nadšená... upřímností, snahou poctivě odpovídat na otázky... skvělou průvodkyní vlastního příběhu... kolik otázek se skrývá za jednoduchým - je to magor a všichni co něco takového dělají také... zeptám-li se upřímně sama sebe, okamžitě mě napadnou dvě věci... musí to být úžasné... a já nemám sílu takový strach překonat... odvaha čelit nejen dalším hranicím, ale unést sama sebe v nekonečném vnitřním souboji... mám právo? ano... unesu strach blízkých? ...to je těžké břímě... ...ale - vždycky jsem chtěla létat... díky za skvělou režii, kameru a skutečně silnou a čestnou výpověď, která ještě zdaleka nekončí... ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Je tady sice spousta rádoby poučných, moralizujících, nudných pasáží, ale ve výsledku člověk pochopí... U tohodle sportu statistiky nelžou...do 6 let jste buď tuzí anebo chromí... Záběry úchvatné, jsou to borci. ()

viktorka181 

všechny recenze uživatele

Moje 15 měsíční dcerka si hrála s ovladačem a pustila telku, zrovna když tohle dopoledne dávali na dvojce. Už jsem se od toho neodtrhla, i když mrňous lehce protestoval. Koukala jsem střídavě na obrazovku a na ní a říkala jsem jí: "Jestli tě za 20 let něco takovýhodle napadne, chytnu tě za flígr a pěkně ti to z tý tvojí rozkošný hlavičky vymlátím!" I když se snažím být hodně tolerantní rodič. Naštěstí na tohle snad nebude mít prachy ani příležitosti, u nás ve střední Evropě... Jinak ale krásný zážitek. Úžasný, co dokáže jedna silná lidská mysl... A tělo, samozřejmě. Záběry z norské krajiny (Norsko - země to moje zaslíbená) byly takovým pěkným bonusem. ()

PavelH 

všechny recenze uživatele

!!SPOILER:!! tyhle dokumenty bývají často o ničem a teží pouze z krásných záběrů. Tenhle je jiný, nevyhnul se některým klišovitým frázím, ale jinak mi přijde velmi přirozený. Chybí mi tam snad na konci vysvětlení pádu, proč se to vlastně stalo. Našel jsem si, že ji selhal padák, možná jsem to jen přeslechl. Ale jinak povedený dokument. Je zde přesně ukázáno, jak nebezpečné to je, často tam mluví, jak někoho viděli zemřít. A z jejich skupiny ona už si nezaskáče a jejich kameraman je mrtvý.... síla ()

Sutiman 

všechny recenze uživatele

"Keď začínate skákať, je to ako by ste mali dve nádoby. Jednu na šťastie, ktorá je plná, a druhú na skúsenosti. Tá je prázdna. Každým ďalším zoskokom zoberiete trochu šťastia a prenesiete ho do nádoby zo skúsenosťami. Až nakoniec sú vaše skúsenosti jediné, na čo sa môžete spoľahnúť..." ()

Kokutek 

všechny recenze uživatele

Při pohledu z některých útesů mě mrazilo v zádech. Vzhledem k tomu, že jsem už několikrát utekl hrobníkovi z lopaty, aniž bych někde skákal a podobně, tak bych asi tohle už neriskoval...na to si moc vážím toho, že ještě žiju...a taky a hlavně jsu na tohle pěknej poseroutka. Výbornej dokument, krásný místa a hlavně žádný blbý kecy. ()

Enelya 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry ze života skokanky, která pro 20 vteřin štěstí s každým skokem přitvrzuje a má potřebu zvládat čím dál náročnější skoky. 80% ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený portrét sportovkyně, která odhodlaně překonává hranice svých možností s rizikem, že jednou možná zaplatí i cenu nejvyšší. Snímek není zdaleka určen pouze pro vyznavače adrenalinu. Pravdivě a otevřeně hovoří o všech světlých a stinných stránkách tohoto druhu sportu. Není to pouze sestřih líbivých zpomalených záběru a dech beroucích scenérií. Je to výpověď. Výpověď člověka, jehož touha zažívat vzrušení z volného pádu přerostla v něco vyššího....v poslání, v pocit naplnění, v poznání sebe sama, v uvědomění si nepatrné hranice mezi životem a smrtí......my ostatní jen s úžasem můžeme přihlížet. Adrenalin je krásná droga, kterou umí kočírovat jen ti nejlepší. ()

wivercz 

všechny recenze uživatele

Člověk, který nikdy nezkusil sport jako paragliding, speedflying nebo skydiving nemůže tento snímek pochopit naplno. Těžko se popisují pocity, které při nich člověk cítí, ale zde jsou velice kvalitně vyloženy. Lidé, kteří těmito sporty žijí a dávají mu srdce i přes všechny nástrahy a rizika, vždy řeknou "ANO" !!! ()

cyberMythius 

všechny recenze uživatele

Jeden z adrenalinovych dokumentu, ktery se snazi s sebou tahnout trosku nejakeho "poslani" ... no na me tech reci chvilkama bylo trosku moc :). Kazdopadne porad je to super zalezitost. ()

davebono 

všechny recenze uživatele

Prostě dobrý dokument, který rozhodně doporučuji. Navíc, kdo by si to nechtěl vyzkoušet. Lidská vůle je úžasná věc, pokud člověk chce a jde si za svým snem. ()

Reklama

Reklama