Reklama

Reklama

Sofistikovaná komedie Boba Pulchiniho a Shari Springer–Bermana vypráví o Louisi Ivesovi (Paul Dano), samotářském snílkovi, jehož život ovlivnila novela F. S. Fitzgeralda. Louis míří do New Yorku po nepříjemné události, která ho donutila opustit práci v exkluzivním Princetonu, aby zde našel sám sebe. Brzy nachází místo v časopise o životním prostředí, kde se setkává s Mary Powell (Katie Holmes). Pronajímá si pokoj v bytě Henryho Harrisona (Kevin Kline), divokého výstředního dramatika. Henry se živí tím, že dělá společnost bohatým vdovám a ukazuje se vedle nich na snobských večírcích. Být milován, obdivován a ještě za to dostat slušné peníze ho ale přestává tak trošku bavit. A tak se rozhodne vzít pod svá ochranná křídla mladého Louise. Mezi dvěma muži, které od sebe dělí téměř 40 let, se vyvine silné pouto, které spojuje jejich odlišné světy. (Rea_Z1982)

(více)

Recenze (11)

sochoking 

všechny recenze uživatele

No, je mi jasné, že veľa z vás nemusí Dana. Je to ten typ herca, ktorých ja hádžem do jednoho vreca spolu s tým kokotkom Michael Cera-om, ale tento film je jednoducho balzám na moju dušu . Doporučoval bych ho hlavne vtedy, kedˇ máte pocit, že ste urobili nejaký prúser a potrebujete prejsť na iné myšlienky. Na druhej strane viem, že hocikomu nemusí seknúť. Je to veľmi svojský film. Odhliadnuc od toho, že parta gerontofilov, transvestitov a gentlemanov si príde určito na svoje, tak milo pohľadí dušu i takým heteráčom, ako som ja. Tak, a ja teraz " potrebujem alkohol a civilizáciu! " ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mě snímek pobavil, chvílemi jsem se nudila, chvílemi mi přišel ujetý. Stále koukáte a čekáte co se z toho vyklube. Na konci filmu zjistíte, že se z toho vyklubala podivnost. Mám z něj zvláštní rozporuplný pocit a co je ještě zvláštnější, že stále přemýšlím co to sakra mělo být, jak se k němu postavit. Takže vlastně svým způsobem film svůj úkol splnil, nad kolika filmy druhý den přemýšlíte. Hlavní nehrdina (Dano) mi byl chvílemi až protivně nesympatický a v určitých místech jsem ho měla ráda. Pokud čekáte komedii u které se budete popadat za břicho , tak raději jděte na jiný film. Spíše je to HODNĚ ZVLÁŠTNÍ HOŘKÁ KOMEDIE. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Paul Dano ve své obvyklé roli lúzra, který naprosto neví co se sebou, cítí se ztracený a nemilován. Dostane se do podnájmu, kde žije stárnoucí chlapík, výstřední a poměrně podivný. Ten našemu hrdinovi sice život dostatečně zpestří, nicméně jeho problém přetrvává. Ztracenec. No a to je asi tak vše. Pod slupkou zajímavého příběhu se skrývá nekonečná nuda. Příběh o nudném člověku může být málokdy jiný, než nudný. Kevin Kline dělá co může, ale "z hovna bič neupleteš". Možná snad, kdyby to byl první film tohoto subžánru, který bych viděl, hodnotil bych líp, ale takhle jen 40% ()

gael83 

všechny recenze uživatele

Nepřímočará rádoby zábava s prvkem bizarních postav v NY city, tak nějak ukažme kdo je tady divnější. Přehled sociopatů, egomaniaků, transsexuálů a starých bab. Vtipné ani náhodou jen podivně až nepříjemně vlezlé bez přesahu a myšlenky, od poloviny zcela bez konceptu takže nevím co tím chtěl básník říct a ani mě to nezajímá. ()

Reklama

Reklama