Reklama

Reklama

Queen Rock Montreal & Live Aid

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2007, 138 min

Obsahy(1)

01 - Intro
02 - We Will Rock You (fast)
03 - Let Me Entertain You
04 - Play the Game
05 - Somebody To Love
06 - Killer Queen
07 - I'm in Love With My Car
08 - Get Down Make Love
09 - Save Me
10 - Now I'm Here
11 - Dragon Attack
12 - Now I'm Here (reprise)
13 - Love of My Life
14 - Under Pressure
15 - Keep Yourself Alive
16 - Drum & Timpani Solo
17 - Guitar Solo
18 - Crazy Little Thing Called Love
19 - Jailhouse Rock
20 - Bohemian Rhapsody
21 - Tie Your Mother Down
22 - Another One Bites the Dust
23 - Sheer Heart Attack
24 - We Will Rock You
25 -We Are the Champions
26 - God Save the Queen (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vpravdě velkolepá světelná show... Ale co by byly všechny ty reflektory platné, kdyby to nebyla také velkolepá hudební show. Kapela šlape bez chybičky, kontakt s diváky nalepenými k pódiu je velmi těsný a absolutními vrcholy tohoto koncertu jsou nejprve strhující Somebody To Love a k závěru Another One Bites the Dust, kterou Freddie zpívá vlastně už polonahý a ať jste jakékoliv orientace, musíte na něm prostě oči nechat. "Bonus" v podobě kompletního vystoupení na Live Aid (a zkoušky na něj) je samozřejmě víc než jen vycpávka volného místa na blu-rayi. Je to fantastická půlhodina z říše snů, během které Queen předvedli to nejlepší, co mohli, a během které zazněla podle mého názoru ta nejlepší ze všech živých verzí Radio Ga Ga, jaké jsou ke slyšení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Freddie je zde v dobré formě, ale přišlo mi, že to jsou hlavně ostatní členové Queen, kteří skutečně září a dostávají ze sebe maximum. Zazněly zde parádní písničky a musím říct, že některé mi více sedí studiově. Freddie má ale pořád tak skvělý hlas, že je prostě táhne a vás stáhne s sebou. A to myslím v tom nejlepším. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní zážitek, který je (minimálně po technické stránce) lepší než Wembley. Sice je zde jen nějakých 16 tisíc diváků, kteří jsou poněkud chladní (všimněte si, jak Freddie navyklý masivní odezvě z Jižní Americky po první sloce "Love Of My LIfe" špitne směrem k Brianovi "You Don't Know It", čímž naráží na podivnou tichost diváků). Jak píše sajnym - ano, vizuální efekty jsou z dnešního pohledu poněkud minimalistické, ale ve své době patřila výbava skupiny Queen ke světové špičce. Jak zmíní Brian a Roger vtipně v komentáři - "Tehdy byl na vzestupu Steven Spielberg a myslím, že nás v Blízkých setkáních třetího druhu vykradl" a několikrát dodá, že šlo o špičkový světelný park vytvářející skvělé barevné efekty - což je zvlášť v HD opravdová nádhera... ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější živé vystoupení této skvostné Královny. Pro jednoho z mála hudebně lepší než Wembley. Setlist skvělý, výborně zahraný, všichni jsou mistři svých nástrojů. O zpěvu se ani bavit nemusím, "king Mercury" jak jednou řekl Paul McCartney, předvedl něco skvělého. Všechny lidi si namotal na všechny svoje prsty, zpěv naprosto lahodný, kooperace s kapelou taky skvělá. Kdybych měl vybrat věci, co mě překvapily, tak rozhodně I'm In Love With My Car od Rogera, pro mě druhý nejlepší zpěvák ve skupině, který má krásně rockově agresivní hlas a tento svůj flák předvedl na výbornou (vždy se mi hrozně líbí, jak se na Rogera Freddie otočí a usměje se, když vidí, jak si kolega svou chvilku užívá). Dále mě překvapil Dragon Attack a Get Down, Make Love, které byly naprosto perfektně provedené a u Dragon Attack vždy radši vyhledávám tuhle verzi před studiovou. Plný počet. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hodnocení se vztahuje čistě k Rock at Montreal ´81. V HD s kvalitním stereem parádní zážitek. Sice je vidět, že koncert je staršího data (minimální střihy oproti současným koncertům), ale na tu dobu tahle parta poskytovala asi ty nejlepší audiovizuální zážitky. Freddie je vážně ve formě a ikdyž stále spousta hitů nebyla na světě (asi se budu muset poohlédnout po Wembley 86), tak tenhle koncert nemá slabé místo. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Skvelé vystúpenie! Či už ide o výber piesní, hudobný prevedenie, kameru, strih, svetelné efekty. Hlavne tá kamera a svetelné efekty boli pre mňa príjemným prekvapením. Obyčajne na tieto veci pri takýchto koncertoch rušia, ale tentokrát musím uznať, s akým citom to bolo nasnímané a nasvietené. Kapela v najlepšej forme. ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Nechci se opakovat ale to, co jsem napsal ke koncertu ve Wembley v roce 1986 bych napsal i sem. Možná, že se mi tento koncert zdál ještě o kapku lepší. Dokonalý zvuk a jedna pecka za druhou. Kdybych uměl cestovat v čase, na tomhle vystoupení bych rozhodně nechyběl. ()

petrxx 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Queen miluju, tak jedině pět hvězdiček. Když na to půjdu nezaujatě, tak obrazová kvalita výborná, zvuk super, zvláště úžasná dynamika ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert Queenů v životní formě. Live Aid sice oproti hlavnímu koncertu trochu trpí tím, že obraz je televizní, ale i tak je rozdíl mezi charismatem skutečného Freddieho a Rami Malekem propastný. Závěr koncertu v Montrealu, kdy Freddie zpíval jen v šortkách, mě donutil vypnout topení. ()

Reklama

Reklama