Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kenji Koiso (Ryūnosuke Kamiki) má od dětství vynikající matematický talent. Jednoho dne obdrží v anonymní zprávě šifru, kterou bez zaváhání vyluští. Prolomením této zakódované zprávy se Kenji nechtěně stane viníkem hackerského útoku na největší herní online komunitu, kde lidi nejen hrají hry, ale i uchovávají osobní informace. Kenji tak spolu s kamarádkou Natsuki musí bojovat za svoje virtuální a reálné osudy. (NGP)

(více)

Recenze (67)

Hees 

všechny recenze uživatele

Summer Wars ničím nevybočuje s radu. Pozrel som si ho hlavne preto lebo sa mi páčil minulý počin pána režiséra. (Hodnotenie 3,5) ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Byl to až příliš dobrý film. Postavy a celý příběh mě po zhlédnutí docela odrovnaly, naprosto jsem nevěděl, co mám dělat. Nic mě nezajímalo a nebavilo, dokázal jsem jen sedět a sledovat titulky na konci, byl to konec. Jen jediná věc mě mohla zachránít, zvolil jsem balíček nejvyšší nouze, galactik football. Proti tak promyšlenému a neskutečně vtahujícímu příběhu, který se z minutaý na minutu dramaticky mění, se po zhlédnutí musí bojovat jen tím nejjednoduším, co najdete. Potřeboval jsem něco nenásilného, co mě uvede zpět do reality. To je můj největší strach, strach z vynikajících filmů a tento film byl jeden z těch nejlepších. (pozn. nevím proč, ale Oz mi připadalo jako Boshovo peklo) ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Vše, co vytvořil člověk, je nedokonalé". ___ Toto anime překvapivě harmonicky spojuje "nespojitelné" – realitu a virtualitu, tradici a modernost, dětství a stáří, život a smrt, válku a mír, společenství a jedince, ženský a mužský svět. Film také spojuje všeobecně známé pojmy – zemi Oz, Star Wars a WarGames i Digimony. Ovšem nejvíce zaujme velký rodinný klan, který se sejde na oslavách devadesátých narozenin babičky, jež je hlavou rodiny. V první polovině filmu je každá rodinná scénka jako haiku – kratičký filmový verš plný přesných postřehů. Co lze u Japonců obdivovat je to, že dokáží vytvořit kawaii věc, aniž by sklouzli do konzumního kýče. Jejích tajemství tkví v tom, že do každé vytvořené věci vloží částečku duše, respektu a lásky. A to dokonce i do Love Machine, kterou je v podstatě Internet. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Jedna velká bláznivá rodina chce oslavit 90. narozeniny babičky, která je hlavou rodu. Je tvrdohlavá, bezzubá, ale ví jak držet otěže. Jeden nesmělý kluk zavítá do této potrhlé rodiny a nestačí se divit. Chaos plný lidí, dětí, jídla, překřikování a poblíž jeho kamarádka, do které je zamilovaný až po uši. Je to tak skvěle naservírované téma a k tomu navíc dosti podivná zápletka o záchraně globální sociální sítě, která může zničit veškerý život na Zemi. Na první pohled nekombinovatelné a ultra zhovadilé, ale ono to funguje. Stále se v příběhu něco děje. Přitom zde není žádné explicitní násilí (jak bývá v anime poslední dobou zvykem) a příběh ukazuje silné rodinné hodnoty, smrt blízké osoby nebo táhnutí za jeden provaz. Jsou tu velmi dojemné pasáže i momenty u kterých jsem se smál na celý pokoj. Animace a vizuální rys mi připadal příliš nevýrazný, ale to jen na začátku, pak se všechno pěkně rozzáří a vykvete. Je to nenásilný a milý film, který mohu doporučit všem členům rodiny od 3 - 90ti let. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Ze tří dosavadních setkání s režisérem Hosodou mi připadá tento kus jako nejslabší. Animace je sice skvělá a také hudební stránce nemám co vytknout, film přináší pozitivní poselství a vyzdvihuje úlohu rodiny, ale problém je, že ač svým tématem se Letní válka zdánlivě nejvíce blíží realitě (oproti vlkodlakům v příběhu o Ame a Yukim, či oproti dívce proskakující časem, je zde hlavní zápletka v dnešní době docela dobře možná), svým zpracováním je ale hodně neuvěřitelná, přehnaně naivní a místy už i dost infantilní (a to i na Japonce). Celkový dojem tak zůstává někde mírně nad průměrem. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Bravo. Hosodovi se povedl další skvělý animé film, který je našlapán skvělými nápady viz OZ, kvalitním příběhem a komediální stránkou. Nesmím zapomenout zase na tu skvěle vystavěnou pohodu japonského léta, kterou Hosoda předvedl už v jeho vrcholném díle Toki wo kakeru Shojo, na které sice Summer Wars nemá, ale je nebezpečně blízko. Celkově strašně dobrá podívaná, u které jsem se královsky bavil. 90% ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Po filme Toki wo kakeru shōjo (The Girl Who Leapt Through Time) som celkom rozčarovaná... vôbec nevtiahne do deja, príbeh mizivý - dalo by sa to všetko zhrnúť v 20 min. Predpovedateľný koniec, a nielen koniec... Celé je to také lacné. Hudba fajn, ale tiež nič okúzľujúce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nakonec mám pocit z filmu velmi dobrý a svérázná početná rodinka mi přirostla k srdci; jejich spojení a odhodlání se k závěrečnému souboji má tu úžasnou motivační sílu, kdy fandíte málem nahlas. :-) Jinak zde ale spousta věcí nefunguje a působí strašně zkratkovitě a uměle. Navíc představa celého virtuálního světa Oz (mix sociálních sítí, informačních systémů, obchodů, online her ad. - víceméně komplet internet) a jeho fungování se vyrovná představě tvůrců Trona o procesech uvnitř počítačů. Ale rozhodně zavdává animátorům možnost rozpoutat bezbřehé a ničím neomezované vizuální orgie. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Děj v reálném světě celkem zajímavý, děj na internetu doslova na pikaču. Mě fascinuje, že některým režisérům nevadí točit po logické stránce naprosté kraviny, já bych to nedal. (Bohužel bych nedal ani točení krásných logických filmů, ale to sem nepatří.) Také vtipů se zde moc nevyskytovalo, nejlepší byl asi ten, jak do konce Japonska zbývají dvě hodiny a hrdinové místo snahy s tím něco udělat zasednou k obědu, aby tím splnili babiččinu poslední vůli. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

VÁLEČNÉ HRY po japonsku. Se všemi úlety i půvaby, které dokáže standardní animé (žádné hentai prasárny) nabídnout. 80% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Ten příběh mi přijde hodně absurdní, a to vůbec nemyslím technickou stránku věci, kterou je nutno brát jako alegorii. Rozkreslení postav nulové, scény z virtuálního světa jsou šik (ano, mám rád MMO(RPG)), ale je jich málo. A tak většinu času vyplňuje podivná vata o rodinné soudržnosti. Vlastně ani romantika není .. no docela zklamání. ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Vlastně až skoro ke konci jsem byl přesvědčen o čtyřech hvězdičkách, pak to ale začalo být až moc shounenoidní (superhrdinské, plné blýskavých efektů a "hustých" explozí) a vlastně "přehnané" v porovnání s tím, čím se to původně jevilo být. Navíc vidina malýho kluka jako "zachránce planety", který se tváří drsně, působí nejchytřejc a je největším nakopávačem zadků na celém (virtuálním) světě tu taky neni zrovna poprvé a vlastně vůbec nepůsobí nijak zajímavě. Ale rozhodně na ten film nechci jenom plivat. Líbila se mi ta jeho "slice of life" část, ten vyvjíející se vztah, důležitost rodiny a její zásady a tradice. Vlastně i ten respekt vůči starší generaci tam hraje určitou roli, prostě: tohle je film o rodině, pojednává o její důležitosti, jednotě a jejích tradicích. Jo, a zbožňoval jsem absenci fan-service. Nevěděl jsem, že se to ještě dělá bez toho (když nepočítám Ghibli). ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Takhle umí rodinnou zábavu namíchat snad jen Japonci. I přes zbytečná klišé se daří vyždímat z rodinné tématiky podpořené velkými nesnázemi v sociální síti nové generace naprosté maximum. Je to ale hlavně díky interakci postav, chytrým dialogům a humoru. Virtuální šarvátky s nebezpečnou U.I. tu jsou až na druhé koleji. Technika tu navíc není jednoduše odsuzována - její zneužití může být nebezpečné, ale na druhou stranu nás dokáže spojit. Mezilidská komunikace platí ostatně za ústřední téma, což dokazuje i geniální pasáž, ve které babička hlavní hrdinky obvolává rodinu a známé a burcuje je k boji s hroutící se infrastrukturou. Mamoru Hosoda podle mě natočil nejlepší anime film za poslední roky a přebírá tak po Miyazakim trůn nejlepšího japonského vypravěče. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Summer Wars, film od režiséra, ktorý ma už raz kompletne dostal jedným svojim dielom a zdá sa, že tomuto anime som taktiež nedokázal odolať. Mamoru Hosoda natočil nádherný príbeh o asi tej najzábavnejšej a najlepšej rodine, ktorá v dobrom i zlom nestráca nádej. Jej členovia sa nevzdávajú a aj keď všetko na vôkol vyzerá beznádejne, vzbúria sa a pokúsia sa zachrániť svet. Potomkovia starých samurajských klanov sú asi už raz taký a s pomocou matfyzáka Kenjiho sa im podarí niečo nečakané. Nádherný snímok s plynulými a farebnými animáciami, výnimočným príbehom a lahodiacou hudbou. Moje očakávania boli vysoké, no takýto výsledok ma naozaj prekvapil a milo potešil. Už teraz sa teším na ďalšie Hosodove filmy. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Z moderních anime je to jedno z nejlepších, a řekl bych že i jedno z nejpřístupnějších pokud tomu žánru zrovna neholdujete. Hlavní pozitivum je asi velice slušná animace protože je film hezky barevnej a dobře se na to kouká. Zaměření na počítače a vůbec virtuální svět neobtěžuje a netváří se elitářsky jako to většinou bejvá. Pět hvězd bez mrknutí. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Teda podle zdejšího hodnocení jsem čekal mnohem víc. Bohužel mi to všechno připadalo dost přeplácané a trochu i hloupé. Film spíš pro menší publikum? Asi ano... Škoda, že se nedostalo na nějaké prohlubování vztahů aspoň některých (především dvou hlavních) postav. Navíc tam těch postav bylo v součtu až příliš mnoho. Asi jsem moc rozmazlený filmy od Ghilbi, ale todle mě prostě nijak neoslovilo. Koukatelné to nicméně je. 6/10 ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Daleko lepší byla Dívka, která proskočila časem. Námět na mě docela zapůsobil, tím co všechno by se mohlo stát, kdyby to jednou lidé přehnali s IT, takové trochu apokaliptické dílko. ()

mota 

všechny recenze uživatele

Protože chybí obsah, stručně shrnu: Školák přivydělávající si údržbou "cloud" řešení všech služeb na světě se nechá přemluvit starší spolubydlící, aby ji doprovodil na oslavu narozenin její babičky. Objeví se tam i vzdálený příbuzný, který prodal Američanům ultimátní A.I. na hackování účtů virtuální země OZ. S členy nové rodiny musí zabránit celosvětové katastrofě. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Shrňme si to. (*spoiler alert*) Jiný svět v podobě hry? Check. Fake boyfriend cliché? Check. Stará paní umře? Check. Záchrana světa? Check. Za všechno můžou Amíci? Check. Nosebleed? Well... double check (a hned několikrát). Líbilo? Ale jo, celkem jsem si to i užila. Takže i přes tento možná lehce odstrašující komentář se na to můžete v klidu podívat a třeba se pobavíte. 9/10 ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná letní anime oddychovka, která se vás nesnaží zahltit obrovským množstvím informací a složitými podměty příběhu, ale snaží se vás pouze zabavit originálním, rodinným a vtipným příběhem, odehrávající se v našem světě, kde existuje jakási virtuální stránka, kde si kdokoliv může vytvořit svého avatara a brouzdat s ním po internetu jak se mu zachce (takové anime ready player one). Pointa příběhu je jednoduchá, hlavní postavy sympatické, animace líbivá ale nijak speciální, prostě se jedná o super jednohubku, kterou zkouknete a kterou si náramně užijete. 8.5/10 ()

Reklama

Reklama