Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v Hongkongu roku 1990, kdy je město pod kontrolou mafiánských gangsterů obávaných triád. Triády mezi sebou soupeří o nadvládu v ulicích a obchod s drogami se vymyká policejní kontrole. Policie je bezradná, dokud se neobjeví čerstvé posily v podobě ambiciózních ženských detektivů Idy (Carrie Ng) a Hon (Sharon Yeung), jež ovládají bojová umění. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený akční snímek, který by neměl zapadnout, na žánr girls with guns nejen špičková akce, ale i snaha rozvrhnout trochu charaktery dát jim nějakou hloubku(především charismatický Kenneth Tsang v roli záporáka). Míra násilí a jiných prvků se občas blíží CATIII. Film dovedeně rozvijí příběh, charaktery. Hlavní roli nemá jen Kara Hui a Michiko Nishiwaki v souboji titánů, za největší hvězdu snímku lze považovat Sharon Yeung http://www.hkcinemagic.com/en/people.asp?id=577 která to tady rozjíždí fakt nehorázně, ani mužští kolegové nezůstávají pozadu. Film se koncentruje k soubojům tělo na tělo, ale jsou tady i dvě více, než slušné přestřelky. Nejzajímavější důvodem k vidění, ale není jen skvělá akce, ale fakt, že se tvůrci snažili jít trochu neobvyklou cestou dramatizace, psychologizace postav, jako je to později k vidění u Beyond Hypothermia nebo Bullets of Love, kde se jasně ukázalo, že žánr girls with guns nezanikl, pouze se posunul někam jinam, stal se náročnějším pro tvůrce... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kludne by sa to mohlo volat Ultra Force 4. Jak stylom tak kvalitou sa to do tej serie hodi. Cely film sa tam parta policajtiek Carrie Ng, Kara Hui a hlavne Sharon Yeung snazia dostat obchodnika s drogami diabolskeho Kennetha Tsanga. Ten ma kopu nadanych poskokov ako su Mark Houghton, Bruce Fontaine, Steve Tartalia, Michiko Nishiwaki a vo finale aj borec Dick Wei, takze o bitky tu nudza nebude. No a tie fakt stoja za to. Obcas ich sice trochu devalvuje neprehladna kamera, ale väcsinou su v pohode prehladne. Neskutocne dynamicke, brutalne a obcas sa dockame aj ohromujuceho kaskaderskeho kusku na ktory su tvorcovia tak hrdi, ze nam ho neskôr zopakuju. Paradny pad z velkej vysky s odrazom o nejaky bager a dopad na piesok. Pôsobi to prirodzene, tak to snáď natocili bez trikov, kedze v inych scenach je obcasne pouzitie lán zretelne. Je tu aj viacero prestreliek, ktore pôsobia fadne aj ked su krvave. No a pri obcasnom vybuchu nejakeho auta je kameraman tak zmäteny, ze sa nevie rozhodnut, co ma vlastne zaberat. Kamera a celkovo rezia nie je dvakrat vydarena, ale bitky to vynahradzuju. Zaver je klasicky HK temny, takze chcipne kopa postav na obidvoch stranach barikady. Vysledkom je standardny girls with guns film svojej doby. Vrchol zanru to nie je, ale raz sa oplati vidiet. 6/10. ()

Reklama

Reklama