Reklama

Reklama

Buddha Mountain

  • Čína Guan yin shan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta přátel je nucena žít ve velkém městě ze dne na den a jejich budoucnost je velmi nejistá. Proto se rozhodnou změnit svůj život, přestěhují se do levného bytu, kde jsou však pouze podnájemníky staré operní zpěvačky. Její tiché dny a svým způsobem jednoduchý život díky podnájemníkům skončil, jak se obě strany vypořádájí se vzájemným soužitím? (Vavča)

(více)

Recenze (7)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená dráma z čínskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o trojici nerozlučných priateľoch, dvoch mladíkoch a ich priateľke, ktorí žijú svoje obyčajné životy bez výraznejšej motivácie. Rozhodnú sa vziať si lacný podnájom u osamelej staršej ženy a cez počiatočné nezhody si k sebe postupne vytvárajú vzťah. So spracovaním som nadmieru spokojný, celé sa to snaží pôsobiť čo najrealistickejšie, či už všetky tie vzťahy medzi nimi, ich problémy, ale aj situácie, do ktorých sa dostávajú a tak spočiatku mi to ešte až tak moc nesadlo, za čo mohli aj menej sympatické postavy, ale po nasťahovaní sa do bytu staršej ženy to začne byť výrazne zaujímavejšie, už sa dá vytvoriť vzťah aj ku všetkým dôležitým postavám a na celú túto hlavnú fázu filmu, kde sa obe strany najprv takmer až neznášajú, ale postupne sa odkrýva časť minulosti niektorých z nich a začnú si byť bližší sa skvelo pozerá a síce už zvyšok filmu funguje skôr zo zotrvačnosti, mal som z toho pocit, že už film ani nemá čo ponúknuť, ale bavilo ma to až do konca. Herecké obsadenie je vydarené, v celom filme majú výraznejší priestor len štyri postavy a najviac chválim skvelú Bingbing Fan, ktorá je tu výborná snáď v každom zábere, jej dvaja priatelia už za ňou zaostávajú, ale tiež ma zaujali, no spočiatku si k ich postavám treba nájsť cestu, miestami mi prišli trochu drzí, ale našťastie sa to zmení a výborná je aj Sylvia Chang v úlohe staršej ženy. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, nič výnimočné sa tu samozrejme očakávať nedá, tento film chce byť hlavne čo najrealistickejší a tak pôsobí takmer až dokumentárnym štýlom, ale aj tak to vizuálne zaujme, hlavne spôsob, akým je niekedy snímaná Bingbing Fan sa mi veľmi páči. Som veľmi spokojný, vždy si tieto na prvý pohľad ničím výnimočné, ale realisticky pôsobiace filmy zo života obyčajných ľudí púšťam s určitými predsudkami, takže si musím počkať na tú správnu náladu, ale ako väčšinou, tak aj v tomto prípade si z toho odnášam veľmi dobrý pocit, hlavne za tú strednú fázu, ktorá je skvelá. Výborný film. 79% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tři přátelé přesídlí do bytu bývalé zpěvačky pekingské opery, která se stále nedokáže vyrovnat se tragickou událostí. Zpočátku si leze s novými nájemníky na nervy, ale když se všichni blíže poznají, že mají dost společného. Co je na filmku třeba ocenit není jen účast dvou hlavních hereček, ale zejména nenásilnost zůdraznění sociální situace pro mladé lidi v Číně, problémy se kterými se obecně potýká společnost dnešních dní. Vyšel tak z toho zdařilý mix (neo)realistického dramatu, roadmovie. Film s přesvědčivými emocemi, zajímavou kamerou a někdy téměř meditativní atmosférou. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Na povrchu velice fresh film, škoda že po obsahové stránce je to trošičku slabší, filmy o lásce a naději ale jen těžko na 100% osloví a přesvědčí... Čtyři hvězdičky si toto drama o čtyřech lidech, kteří dokážou navázat autentický vztah, zaslouží. Fan Bingbing je sice v roli mladé dračice rozkošná, musíme ale přimhouřit oko nad tím, že už není ve věku dvacetileté vysokoškolačky. @Bobofon: to je ale debilní komentář... ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentáře mě nadchly, snímek sám to neutáhl. Čekala jsem víc té syrovosti, otevřenosti. Nic nového jsem se ale nedozvěděla. Působí to zrecyklovaně, a to i navzdory ne nezajímavé atmosféře a (nejen sympatickým) postavám. Hezká hudba. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že život v Číně určitě není nic moc a že Číňani musejí dost vydržet, ale že o tom někdo natočí tak otevřenou výpověď, to mě docela překvapilo. Přitom film není nijak kriticky zaměřen, prostě jen ukazuje, jak to tam je. A já mu to věřím a Číňanům ani trochu nezávidím. Objektivně mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Režisérka Li Yu prináša po vynikajúcom filme Pinguo (Lost in Beijing) ďalší kvalitný počin. Čínska kritika však vraj film neprijala ako = "príliš realistický". Nenájdeme tu hrdinov, či vzorové postavy - len troch flákačov a depresívnu bývalú opernú speváčku. Napriek tomu si myslím, že práve takýto žáner má čo povedať "novým" Číňanom (a Číňankám). ()

Reklama

Reklama