Reklama

Reklama

Wildlife

  • USA Wildlife (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletý Joe je jediným dítětem ženy v domácnosti Jeanette a zaměstnance golfového hřiště Jerryho, žijících v Montaně 60. let minulého století. Když v lese u nedalekých kanadských hranic vypukne nekontrolovaný požár, Jerry, který ztratí nejen práci, ale i smysl života, se rozhodne zapojit do boje s ohněm a nechá svou ženu i syna, aby se o sebe postarali. Joe, jenž se tak náhle ocitne v roli dospělého, musí přihlížet zoufalému boji své matky, která se ze všech sil snaží udržet nad vodou. (Cinemax)

(více)

Recenze (52)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Paul Dano ve svém debutu splňuje všechny požadavky, které tvoří dobrý film. Ale bohužel jenom dobrý. Na to jakou měl sestavu herců tomu nějaký zapamatovatelný moment nebo gradace děje chybí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Dano zužitkoval všechny svoje artové zkušenosti a přišel s tímhle pomalu plynoucím dramatem o rodinném rozpadu tak jak ho vnímá primárně její nejmladší člen.Celé je to slušně zrežírované a zahrané,ovšem nenabízí ani jeden moment u kterého bych si řekl že stál za to abych tohle viděl.Emocionálně mě to pak úplně minulo...60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Wildlife jsem chtěla vidět ze dvou důvodů. První je ten, že jsem sběratelka viděných filmů s Jakem Gyllenhaalem a druhý, že jsem se chtěla přesvědčit, jestli je Paul Dano stejně dobrým režisérem jako hercem, protože moje obliba v jeho osobu poslední dobou poněkud stoupla. Na debut dobrá práce, jako taková sonda osudu jedné americké rodiny, kde má hlavní slovo suverénní matka, kterou ztvárnila Carey Mulligan, kterou zase na druhou stranu moc nevyhledávám, ovšem tomuto snímku vládla hlavně ona a její herecký výkon. I Ed Oxenbould předvedl zase skvělou práci a věřím, že tohohle kluka ještě párkrát uvidíme. Scenáristicky tento film jako celek působí sice trochu obyčejně a všedně, ale koukalo se na to fajn. KVIFF 2018 ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Chápu, proč si nad tímhle filmem kritici učůrávají blahem. Skvělé herecké výkony, citlivá režie, bravurní drobnokresba toho, jak se jednomu klukovi spolu s manželstvím jeho rodičů plíživě rozpadá svět... Ale pro běžného diváka je to prostě a jednoduše úmorná nuda. Táhlé záběry, tváře rozostřené nebo naopak až příliš v detailu, postavy bloumající odnikud nikam, minimum dialogů, skoro žádná hudba... A Jake Gyllenhaal jako beta male? Ne, díky. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Celý snímok, i keď takpovediac smutný a plynúci pozvoľne má svoje čaro a úžasne hrajúcu Carey. V poslednej dvadsať minutovke, akoby to čaro však vyprchalo a ostala len akási náplasť po zahojenej rane. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rozpadajúca sa rodina, problémy....stále tie isté hovná dokola. Toto ale pramenilo zo ženskej frustrácie, aspoň ja som to tak pochopil. A z tvrdohlavosti manžela. To však nič nemení na situácií, že ju nechal pár dní samú doma a ona si našla nový kolík. Vina to bolo oboch, ale viac jej. Inak nezáživné a zbytočné. 2 z 5 ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Rodinné, těžké, milující, komplikované x nedotažené, nervozní. Nechci být zlá, a tak dám tři hvězdy místo dvou. Nicméně jsem z tohoto snímku dost v rozpacích. Pro režisérský debut celkem komplikované téma. Rozkol rodičů z pohledu syna. Jediné co hodnotím pozitivně, je důkaz toho, jak syn své rodiče miluje a dokáže jim odpouštět. Nemůžu si ale odpustit, že film byl tak zvláštní, že ani ústřední dvojice hlavních herců nevěděla, jak naložit se svými postavami. Škoda, snad příště. ..Carey je prostě super holka.. (KVIFF 2018) ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(62/2023) / Podľa všetkých indícií mal byť pre mňa tento film trefou do čierneho. Dalo by sa totiž povedať, že som milovník (amerických) indie drám 🙂. No, nakoniec to dopadlo trochu inak, ale nie úplne zle. Najväčší problém je absencia trochu výraznejších emócií a dramatizácie. Príbehu proste chýba zaujímavý moment. Kvalitné to je, Carey Mulligan je výborná a musím uznať, že film vyzerá výborne. Ale nič iné ako profesionálne uznanie sa režisérskej premiéra Paula Dana zo mňa vydolovať nepodarilo. (6/10) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"MÁM POCIT, ŽE SE MUSÍM PROBUDIT, ALE NEVÍM Z ČEHO. ANI DO ČEHO." Jedna z těch lepších hereckých konverzí k režii. Čistokrevné rodinné drama, dobře zahrané, svým vývojem poutavé. Jsou tam momenty, kdy by ty reakce zasloužily lepší prokrvení a byly méně smířlivé, ale závěr mi sedl. 75% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Emočně velice silný filmový zážitek, ze kterého vyplývá, že Paul Dano není jen úžasný herec, ale též skvělý režisér a scénárista, jenž dokáže velmi citlivě a zároveň přesvědčivě odvyprávět natolik lidský příběh, jako se odehrává právě zde. Přestože styl zpracování se tedy nese ve vážně pomalém tempu, film ani na chvíli nenudí, a to jak díky perfektnímu obsazení, tak podmanivému retrovizuálu, tak atmosféře, ale především zápletce, která postupně odhaluje krizi jedné běžné, ničím se vyjímající rodiny, kdy se ukáže, že z některých cest a rozhodnutí již není návratu, a to ať už se snažíme jakkoliv moc. Velmi zde na mě každopádně působily především dramatické okamžiky, kdy bylo vidět, kolik toho k sobě manželský pár ještě pořád cítí, ale zároveň ví, že již nemohou být spolu, nicméně silné bylo i sledovat přítomnost jejich syna, který jen bezmocně přihlížel všem těm událostem, ze kterých byl tak nešťastný, a to hlavně kvůli tomu, že věděl, že s tím nemůže nic udělat. Celý film je jinak plný metafor, nesoucích mnoho pravdivých poselství, pasujících ovšem i na reálný každodenní život a partnerské soužití, a to ať už se odehrává v jakémkoliv čase a místě. Wildlife mě zkrátka skutečně oslovil, silným příběhem, ještě silnějšími emocemi, skvělým obsazením, v čele s opět fantastickým Jakem Gyllenhaalem, takže sice žádný mainstream, ovšem pro vnímavého diváka určitě lahůdka. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Působivé drama o rozpadu vztahu položené na dost uvěřitelných základech a chování hlavních postav. Zprvu harmonický vztah se začíná hroutit kvůli zbytečné zatvrzelosti a pýše otce, které následně ještě přebije zhrzená matka. Všemu nemohoucně přihlíží mladý chlapec, který svou snahou o zlepšení situace nevědomě jen přilévá olej do ohně. Oba herci zvládají své role velice obstojně, ale dost vzájemného chladu přenáší i na diváka a tak film i přes svou depresivitu není vyloženě nervy drásající. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Rodina zraněná střepy rozbitého amerického snu... Ano drama, jenže se odehrává na plátně a člověk sedí v kině jen jako divák. Někomu to stačí, někomu ne ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zachytenie pomalého rozpadu krehkého spoločného rodinného života. Najviac si to odnesie 14-ročný chlapec, ktorý s danou situáciu sa vysporaida viac ako dobre. Dvojica C. Mulligan / J. Gyllenhaal hrá presvedčivo a obidvaja podávajú vyrovnaný výkon bez väčšieho zaváhania. Trošku mi vadilo zanedbanie tej časti príbehu, kde medzi Joe a malo slečnou zo školy začalo byť (alebo možno lepšie povedané, mohlo byť) viac ako jednoduché „školské priateľstvo“. Ukončenie filmu so spoločnou fotku bolo dobre vymyslené. P.S.: Režijný debut P. Dano si myslím, že dopadol dobre. Spoluprácu so Z. Kazan na scenári je cítiť. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

film není moc invenční co se týče námětu nebo scénáře, ale je skvělý zpracováním ... klasická americká indie tvorba. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Je to citlivo natočené, je to dosť emočné, reálne a komorné. Možno tá prílišná komornosť až zdržanlivosť mi tam až tak nesadla. Carey Mulligan zaujímavá, Jake Gyllenhaal ako vždy vysoký štandard. Veľmi slušná prvotina Paula Dana. 6,7/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Paul Dano bude možná dobrým režisérem. Při svý prvotině ukázal, že nějaký talent má. Rozhodně to ale neznamená, že je Wildlife dobrý film. Většinu času jsem moc nechápal co vlastně sleduju. Nemohl jsem se vžít do situace ani jedné postavy, takže mi bylo úplně jedno co se to děje a jak to celý dopadne. A ve finále to dopadne prostě divně. Jako celý film. Čím méně Jakea, tím méně dobrých herců. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená filmová studie o rozpadajícím se manželství. Bohužel příběh je tak obvyklý, že ničím nepřekvapí. ()

Reklama

Reklama