Reklama

Reklama

No.9 Manaslu 8163

Česko, 2009, 29 min

Režie:

Petr Kašpar

Kamera:

Radek Jaroš

Hrají:

Radek Jaroš

Obsahy(1)

Výstupem na Manaslu (8163 m n.m.) – 29.4.2009, v den svých 45. narozenin, překonal Radek Jaroš rekord Josefa Rakoncaje. Vystoupil na devět ze 14 himálajských osmitisícovek. Horolezec z Nového Města na Moravě lezl na Manaslu sám; své zážitky zachytil v dokumentu, na jehož scénáři spolupracovali Marek Kožušník a Petr Kašpar. (triatlet)

(více)

Recenze (4)

triatlet 

všechny recenze uživatele

"Není důležité zdolat vrchol, důležitější je vrátit se." Radek Jaroš leze s rozumem, bez kyslíku, sám – teda s kamerou. A dokáže se o své zážitky podělit i s diváky. Už začátek s bolavým zubem je napínavý, ale sledování, jak si Radek povídá v sedmi tisících jen sám s kamerou, to je síla. Pěkné obrázky, zajímavosti (pomoc celé vesnice), osvěžení v podobě esemesek (prostřednictvím nich se divák setkává se smrtí). Respekt. A šťastné návraty i ze zbylých pěti osmitisícovek! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zdolání osmikule v podání Jaroše vypadá snadněji než výstup po schodech do desátého patra. Vylézt Manaslu sólo je výkon, který hodnotit hvězdičkami je fakt směšné, protože za to by se měla zdarma rozdávat výbava na další expedice. Klobouk dólu, lezec vzhůru. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný výkon jednotlivce. Dobře naplánovaná expedice nemá za cíl vrchol hory, ale návrat domů. Také je možno vidět, že některé výkony jiných expedic nejsou úplně čisté (vyčkávají, až jim někdo prošlape cestu; zaberou si místo pro stan, který vykopal před tím někdo jiný atd.). Shlédnuto v rámci MFOF Opava 2010. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama