Reklama

Reklama

Jehovova pomsta

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nový připravovaný film z produkce ZNK velice volně navazuje na události z předchozího snímku Život Není Krásný. V hlavní roli se objevuje ortodoxní jehovistický mladík, který stojí na pokraji osobní krize a prožívá příběh plný poznání, boha, zakázaného ovoce a nezkrocené sexuality. Ve filmu nebudou chybět jak oblíbené postavy z předchozího filmu, tak i svérázný černý humor, který však bude tentokrát více spjat s gradujícím dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

H34D 

všechny recenze uživatele

Tohle se nepovedlo, Pohl v podstatě opakuje pořád ty samé scénky a vtípky v ruzných variacích, 58 minut je zkrátka příliš. Předchozí Život není krásný se odvíjel mnohem dynamičtějí a byl prošpikován ostřejším humorem, který zde trochu chybí. Avšak Lipton přeci jen zabil. :) 5/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Oproti predošlému pokusu badať isté zlepšenie po technickej stránke, ale stále ide len o poloamatérsky projekt, ktorý nikoho iného ako nekritického fanúšika snáď ani naplno uspokojiť nemôže. Slabšie "herecké" výkony ponechám stranou ale o príbehu sa zase nedá hovoriť, skôr o spleti neveľmi súdržných scén, ktoré brzdí aj snaha o akúsi poetiku. Čo jednako v kombinácii s drsným humorom pôsobí podivne a čo sa zároveň odzrkadľuje i v často neúmernej dĺžke čakania na vtipne vypointovaný moment. Tých je na 60 minút zúfalý nedostatok, niektoré ani réžijne totálne nefungujú a výsledok je naviac pomerne zle ozvučený. Pár svetlých momentov vrátane absurdného záverečného pointovania sa mi zdá proste stále málo. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Některé humorné scény sice vážně stojí zato a oceňuji s jakou grácií si Řezník dokáže poradit i s tím nejčernějším fekálním humorem. Délka snímku je však množství vtipu zcela neúměrná a obsahuje ohromné množství zbytečné výplně, že bych udělal lépe, pokud bych si pustil pouze kompilaci nejvtipnějších scén z youtube. Samozřejmě chápu, že se jedná pouze o amaterský film, ale kameraman by měl dostat přes hubu. Nejen, že je kamera neustále v pohybu a činí mnoho záběrů zcela nepřehlednými a tím pádem dosti zmatečnými, ale k tomu ještě hercům příliš často není vůbec rozumět a nebo je alespoň přehluší šum okolí. Jak jsem již psal, kratší verzi bych ohodnotil lépe 50% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jako amatérský počin hodnotím relativně dobře, ale stejně mě mrzí, že Jehovova pomsta obsahuje tolik chyb/problémů typických u studentských a amatérských filmů. Neherecké herectví je tak běžné, že to není důležité rozebírat, mnohem více zamrzí velmi nepovedená zvuková stránka projektu. V mnohých scénách jsem postavám vůbec nerozuměl... Co říci o režii? Některé scény prostě zoufale nefungují, ale určité komické momenty zase fungují perfektně. Největší škoda ale je, že když už se scenárista-režisér rozhodl ve svém filmu udělat si srandu z jehovistů, mohl to udělat pořádně, nějakým způsobem je totálně zdiskreditovat jako celek, brutálně jim to nandat. To se bohužel ve filmu nestane, což beru jako určitou promarněnou šanci. Tady jde totiž pouze o jednoho jediného člověka, zoufalce, se kterým to jde logicky od desíti k pěti. Je sranda to sledovat, ale mohlo by to být snad ještě lepší, kdyby autor víc zapracoval na tom, že jde o jehovistu. Vždyť praktiky jehovistů nejsou nijak ukázány, je zde jen někde drobná zmínka o transfuzi krve. V téhle podobě by mohlo jít o příznivce mormonů, adventistů nebo klidně scientologů, a výsledek by byl stejný. Což považuji za zápor. Jinak scénář není špatný, ale zároveň není nijak kompaktní, jedná se o shluk scének, které nedrží moc dobře u sebe a jejich existence je ospravedlněna komickou pointou. Asi nejvíce je to vidět na procházce s tim postiženym klukem. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Story o tom jak hloupej " Honza " k rozumu přišel. Popravdě mě to ze začátku vůbec nebralo, ale postupem času se to začalo rozjíždět a gradovat do grandiózního finále. Tady vidím zásadní rozdíl mezi Život není krásný a Jehovovou pomstou. Život není krásný mě bavil po celou dobu stejně. Tady to chvíli trvalo, ale zase jsem se ke konci bavil přímo královsky. Začátek max 1 hvězda a konec klidně 6 kdyby to šlo. Smekám před výkonem boha a taky buzny v podání M. Pohl(a) staršího. Tyhle výkony určitě vyčnívaly nad všechny. Což narovinu nebyl až takovej problém. Ještě jednou musím pochválit gradující finále a taky spoustu nezapomenutelnejch hlášek. Co bych naopak vytkl, byl místy špatnej zvuk. Hlavně hospoda atd. Jinak za mě spokojenost. Jen je to stejnej případ jak u předešlýho snímku. Tohle buď sedne nebo ne. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najlepší Řezník. V rámci amatérskeho filmu (a žánru) som chcel dať dokonca väčšinu času plnú pálku. Pokazil to len ten Boh na konci, to bolo ultratrapné. Hlavný herec by si zaslúžil nejaké undergroundové vyznamenanie, alebo tak. Smial som sa celý čas. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdyby měla alespoň polovina začínajících tvůrců homor srovnatelný s panem Pohlem, tak by bylo na filmové scéně a jistě i na světě mnohem veseleji. Když člověk promine neprofesionální herectví a celkový zvuk (někoho je slyšet až moc a někoho skoro vůbec), tak je to celé perfektní. Je to ještě o stupínek vtipnější než předcházející snímeček. Z každého záběru na diváka dýchá nehynoucí láska pana Pohla vůči této úžasné náboženské sektě. Během hodinky dokáže naprosto skvěle analyzovat celou sektu, přičemž se i ti zcela neznalí dokážou dost dovědět. Úplně nejvíce mě na lopatky položila ukázka dost radikální výchovy syna. Jinak jsem docela žasnul, do jaké kouzelné role obsadil pan Pohl svého tátu. Samozřejmě, že se během hodinky dostane i na ty méně záživné pasáže. Celkově se však jedná o dílo, které budu hrdě doporučovat všude, kudy budu chodit. Po odpadu mohou sáhnout jen přecitlivělí šuldové a zmrdi nejhrubšího zrna. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než Život není krásný. Je to moc zdlouhavé, ujeté a není tam tolik fórů. I tak se u toho ale člověk zasměje. "Kapr nekouše, kapr žužlá." :D ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zezačátku jsem si říkal, že z toho dlouhovlasého Jehovova ocase asi usnu nudou, ale naštěstí se tento Řezníkův snímek ukázal býti docela dobrý. Je nám zde nabídnuto několik povedených fórků - hlášek, nechybí ani nějaká ta nechutnost, nadávky a „Kapr co nekouše, ale žužlá…“. Ten přiteplený Pohlův fotřík byl prostě nejlepší na tom všem. Jehovisty bych poslal taky do prdele i s jejich vesmírnými koráby…Za ten „Lipton“ si to rozhodně zaslouží alespoň lehce nadprůměrné ohodnocení…60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si Jehovovu pomstu a došlo by mi, že jde o amatérský film i bez těch závorek. Chvílemi už toho bylo až moc (myslím tím tu neprofesionalitu), ale navzdory tomu jsem se po většinu času dobře bavil. Obsazení hlavního hrdiny bylo dokonalé, Rostislav Neidhardt mě přesvědčil o tom, že bych na něj i jeho časopisy mohl opravdu někde narazit. Ve výsledku to tedy byla sranda, ale leccos by se dalo zlepšit, proto jen ten mírný nadprůměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Od 'Života který není krásný' trochu pokrok, hlavně díky lepším (ne)hercům se suverénně hrající (ne)herečkou Renatou Drösslerovou v čele. Taky kompaktnější a dějovější příběh. Ale zase tomu příběhu tak trochu scházejí koule. Stále jsem čekal kdy "to" (něco) přijde, kdy už konečně dojde na nějakou tu drsnou Jehovovu pomstu, abych byl na konci trochu rozčarovaný z té celkové krotkosti, čekal jsem drsnější jízdu. Ale pobavil jsem se dobře. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výtečné a nestárnoucí dílo, které i přes delší stopáž nestíhá nudit, přičemž i zde je neuvěřitelná kadence černého humoru a absurdních scén. Skvělá práce! ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Sice nevím, jestli je režisér studentem FAMU, ale Jehovova pomsta by mohla těmto filmům konkurovat, ale přiznejme si to, stále jde o studentské pokusy v nichž mnohdy pouhý talent a dobrá kamera nestačí. Zápletka velmi slabá, herecké výkony (očividně známí režiséra) děsné :), střih a kamera docela dobrý, tak co zbývá? Dobrá sranda? Možná, ale přeci jen většina vtipů bylo dost ohraných a fekální humor no comment. Díky čemuž se Jehovova pomsta nemá šanci vymanit z kolonky zábava pro mládež do 18 let. Hodnocení tohodle filmu je hodně mimo, vzhledem k tomu, ze hodnotí sami tvůrci filmu, aktéři nebo přátelé tvůrců. Snad to klesne ;) (10.9.2010 98%) ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský snímek plný těžké náboženské kontroverze, humoru a velice slušných filmových kvalit ! Je znát obrovský krok dopředu od minulého filmu Život není krásný. Jehovova pomsta má lepší kostru příběhu, gradaci, závěrečnou pointu a celkově je te celé daleko filmovější, což je samozřejmě zásluha propracovanějšího scénáře. Taktéž herecké výkony jsou nesrovnatelně lepší (hlavně ve vedlejších rolích) a značný pokrok je vidět i co se týče hudební stránky filmu, jelikož hudba byla tentokrát skládáná přímo na míru scénu po scéně. Doporučuji tento film všem, co snesou drsnější humor a zaručuji kvalitní zábavu. Hlavně ale ať se na to nedívaj žádný náboženský paka ! Ty by si z toho minimálně nasrali do gatí ()

Reklama

Reklama