Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, mocný a arogantní muž Stanislas Graff, je za bílého dne unesen. Svázané ruce, černá kápě a posléze i uříznutý prst dává unesenému šanci na pohled do vlastního nitra, na svůj život a hodnoty. Samozřejmě jinak prožívá osudovou tragédii rodina, která se sice snaží zachovat tvář pro veřejnost, ale zároveň se musí vyrovnávat s postupně vyjevovaným druhým životem Stanislase, otce, manžela, syna. Výkupné je vysoké a mnozí z firmy si v této situaci mohou skrytě se Stanislasem vyrovnávat své účty. A on zatím nedokáže pochopit, proč tak dlouho otálejí s výkupným. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

RPupkin 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh únosu barona Empaina, který od ledna do března 1978 i díky masivnímu zapojení bulváru cloumal francouzskou veřejností, přenesený o třicet let později. O co věrohodnější jsou naturalistické scény z místa zajetí, o to uměleji, fádněji a odbytěji působí statické pasáže z Paříže, zobrazující počínání Empainovy firmy a rodiny. Snahy policie o výměnu rukojmího za falešný finanční obnos nepostrádají dynamiku a dramatičnost a dávají snímku druhý dech, ani to z něj ovšem nečiní nijak mimořádnou a nadprůměrnou podívanou. Celkově vzato: za mě palec na neutrálu, 60 %, nechci vidět znovu. [viděno v dubnu 2021 | komentář #21] ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý, místy napínavý psychothriller, ale abych řekl pravdu, mám pocit, že na konci to vyznělo hodně do prázdna. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Úžasně atmosferické psychologické drama, které celé začíná a končí výkonem Yvana Attala. Bez patosu, bez zbytečných kudrlinek, s přiměřenou dávkou násilí se rozvíjí příběh jednoho zpovykaného chlápka, který v sobě bude muset nalézt pokoru. A bude to nejkrušnější cesta jeho dosavadního života. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Netradičný film o únose, kde hlavným nepriateľom uneseného nie sú únoscovia, ale on sám. A možno aj jeho kolegovia sú v konečnom dôsledku ešte väčšími nepriateľmi. Ale ako sa to vezme, otázka viny a brania zodpovednosti za bohémsky život na úkor rodiny a najbližších je ústrednou témou snímky. Problém určite nie je v hlavnom predstaviteľovi, ale skôr v pomerne mdlom spracovaní. Je pravdepodobné, že si počas niektorých scén poviete, že by si zaslúžili filmovejší look a zamyslíte sa aj nad tým, akoby to celé vyzeralo, ak by sa toho chopil napríklad taký Fincher. 70% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a netradiční thriller, který vlastně thriller přestává být již asi po půlhodině. Mění se v psychologické drama, jež zkoumá, zda mocného, bezskrupulózního člověka změní traumatická situace, v níž mu jde o život. A režisérovi se tohle drama náramně povedlo. Yvan Attal podává bezchybný výkon, v roli manželky i maminky jej výborně doplňují Anne Consigny a Francoise Fabian. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý psychologický thriller. Chybí mi tu francouzský esprit. Když ale scénárista a režisér je 48letý Valon Lucas Belvaux a hlavní hrdina, 44letý Yvan Attal (unesený průmyslník), se narodil v Izraeli, tak co mohu čekat, že? ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Film o spoustě prázdnoty... Prostě jak se zpívá v jedné písni, že štěstí si za prachy nekoupíš, se tady zhmotnilo naprosto dokonale. K tomu se to propojilo s tvrzením, že nejlepším přítelem člověka je pes... a že člověk žije jen svůj život, a ne život druhých... i proto tento film stojí za zhlédnutí. Nejen že není na efekt, ale donutí jednoho se zamyslet nad určitými hodnotovými žebříčky... že ti, co ve filmu usilují o získání peněz, jimi nic nezískají a svým způsobem, i když mírně krutým, pomohou nechtěně jednomu bohatému člověku najít sama sebe a začít nový život... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ego megalomana, ne/z/řízeného hráče, hazardéra života, vyneslo mu lekci "sedícího" v kleci, která se neustále zmenšuje, lis sil, stisk nového bytí t/l/ak přibližuje. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"A věř mi, když máš na svědomí smrt, život se změní..." Psychologický thriller, který má povedený dramatický přesah. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Je to europsky film,a režiser sa rozhodol zvolit trocha komornejšiu formu,takže vo filme je minimum akcie a o to viac psychologie.Je to chladne a to je možno dovod tunajšieho nizkeho hodnotenia,ktore neodzrkadluje kvality tohto filmu. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Ta současná koncepce francouzských filmů je z tohoto snímku opět cítit ze všech stran a je to i důvod proto, proč současnou francouzskou tvorbu nesleduji. Nicméně jistá civilnost dramatu, byť se děj odehrává mezi smetánkou z nejsmetánkovatějších, zde nebyla ke škodě a psychologická hříčka byla celkem koukatelná. Herci nezaujali ani trochu, ale s tím mám problém u každého z dnešních filmů francouzské výroby. Zkrátka, doba Delonů, Ventůrů, Gabénů a mnohých jiných byla jen jedna, tedy se nikdy vrátit nemůže. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý film. Psychologická rovina na průměru ,která jen fantazíruje s výborným hlavním představitelem, kde ještě ke konci film chytne trochu lauf ,ale jinak zde na thriller chybí kvanta věcí a na drama je to vcelku průměrné, ničím nepřekvapující sonda o jednom pracháči, který je unesený a čeká stejně jak teroristi na výkupný. Zkrátit a malinko hodit napětí na větší kvalt ,protože buď zde jedete na volnoběh nebo má film zařazenou trojku, což prostě nestačí.55% ()

Reklama

Reklama