Reklama

Reklama

Zpověď zabijáka

  • USA Game of Death (více)
všechny plakáty
Trailer

Tajnému agentovi CIA Marcusovi (Wesley Snipes) sa pod jeho krycou identitou bodyguarda podarí získať si bezvýhradnú dôveru nebezpečného obchodníka so zbraňami Smitha (Robert Davi). Jeho úlohou je zabiť Smitha i človeka, ktorý financuje jeho obchody, pri najbližšom odovzdávaní hriešne veľkého balíka peňazí. Ibaže na ceste tam na Smitha s Marcusom ktosi spustí vražednú streľbu a Smith skončí v nemocnici, kde potom Marcus musí čeliť niekoľkým mimoriadne brutálnym vražedným útokom. Ukáže sa, že za všetkým stojí Marcusov vlastný tím, vedený jeho bývalým chránencom Zanderom (Gary Daniels), ktorý chce jediné - peniaze! A kvôli nim neváha ísť doslova cez mŕtvoly. Zdá sa však, že pri svojich plánoch poriadne podcenil Marcusa, ktorý nemilosrdne a systematicky, krok za krokom, decimuje svoj starý tím... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě naprosto průměrnej USA akčňák, který se drží maličko nad nízkorozpočtovejma srajdama, ale na druhou stranu nejde ani nijak zvlášť vysoko, žádnej "akční hardcore" to není, ale udrží pozornost, akce zabírá většinu stopáže, no a hlavně co mi na filmu sedlo, tak choreografie osobních soubojů. Střižený sice jsou, ale velice decentně tak, aby divák přesně viděl, "co komu kdo dělá" ... I když na sebe Snipes se šmejdama pořád míří bouchačkama a občas po sobě střílej, nakonec se většinou dostane na osobní souboj a zde Snipes prostě opět exceluje. Radost pohledět a člověk fakt čumí, kolik technik ten týpek ovládá a jak je strašně rychlej. Vysněný duel Gary Daniels vs Wesley Snipes se nakonec koná a není vůbec špatnej ... Danielsovy drtivý kopačky jedna za druhou a Snipesovy šíleně rychlý ruce ... Daniels jako jedinej protivník, kterej proti Snipesovi docela obstojí, no nakonec stejně skončí jako všichni oponenti předem ... Děj je fakt jednoduchej, celkově se nejedná o kdo ví co, ale ty souboje jsou fakt v pohodě ... proto ta třetí * ... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vesly se nám patrně díky nějaké nadržené kikině z berního úřadu vylízal ze svých daňových přečinů a poučen z předchozích nezdarů zvolil novou, geniální taktiku, jak se vyhnout budoucímu placení daní a přitom nebýt jedničkou draftu na několikaletý basketbalový kontrakt v dresu SingSing Fuckers. Točením slaboduchých béček budou totiž jeho zdanitelné příjmy natolik zanedbatelné, že nebude stát IRS ani za místní šetření nadměrného odpočtu dépéháčka. Netvrdím, že se mi z toho chtělo vyloženě Blade, ale u urostlého černocha jeho formátu by jeden očekával větší kalibr! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nepůsobí to tak ultralacině jako v případě posledních dobrodružství dvoumetráčka Seagala, ale zase žádné veledílo to taky není. Wesleyho vrátí zpět jedině čtvrtý Blade, ale spíš než bojová umění by měl teď trénovat kterak se vyhnout hrám ve vězeňských sprchách... Klasický akčňák jeden proti všem v jednom objektu (zde většinu stopáže v nemocnici). K dispozici pro akční vyžití budiž chodby, schodiště, výtahy, na skladě jsou bedny plné klišé a nelogických trapností (nekonečné zásobníky, když se má vystřelit, tak se nevystřelí apod.) a pro oko milovníka bojových filmů i pár osobních soubojů. Wesley pořád umí, pár technik je skutečně dobrých, i přes rychlejší střih jsem si fighty užil docela dobře. Poslední duel měl býti takovým main eventem, však v levém rohu stál Wesley a naproti němu můj oblíbený béčkový zápasník Gary, ale myslím, že takový střet skýtal mnohem větší možnosti než jsem nakonec viděl. Nu což, třeba příště. Ukázkové akční béčko, které sice vyloženě neurazilo, ale podruhé bych ho nedal. Snad jen ten druhý fight. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Snipes konečně zjistil, že jediné dvě životní jistoty (daně a smrt) ošálí pouze ve filmech, neboť na nekompromisně vysávající upíry z finančního úřadu by nestačil ani frajer Blade a jal se před nástupem trestu další role v bídném béčkovém nekasaštyku. Tentokráte z americké půdy a se snahou o moderní vizuál kamerových hrátek, který po hříchu působí mezi obstojně natočenými fighty spíše rušivě. V lochu je každá rada drahá, takže Wesley: nedívej se do očí a hleď si svého, pozor na spadlá mýdla ve sprše ve společnosti skupinky nadržených neonacistů a nezapomeň pro tyto případy na kovový pás cudnosti Leslieho Nielsena z Bláznivé střely. A hlavně, udržuj se ve stejné formě, v jaké si byl doposud, protože bych byl hrozně nerad, aby jsi se po propuštění zařadil k culíkatému kolegovi z branže, který dokáže zničit své protivníky už jen tím způsobem, že je zalehne, podobně jako na pláži dětmi postavený hrad z písku z moře vyplavená samice keporkaka. V jeho případě březí. A čekající dvojčata.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Wesley Snipesom. Má dosť dobrý príbeh o agentovi CIA, ktorý už dlhšiu dobu pracuje v utajení ako ochrankár vplyvného muža, ale keď sa ho rozhodnú uniesť jeho predchádzajúci kolegovia, ktorým ide len o peniaze, rozhodne sa im postaviť. Spracovanie je celkom slušné, síce spočiatku to pôsobí len úplne obyčajne a s viacerými zbytočnými scénami, no po prenesení deja do nemocnice sa to už vylepší, bavila ma aj časť v banke, teda oba hlavné úseky filmu, takže som spokojný. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom vydarená. Súboje síce nie sú najideálnejšie natočené, či už kvôli horšiemu strihu, alebo občasnému nevhodnému výberu uhla kamery, ale aj tak sú stále plne prehľadné, no hlavne majú dobrú choreografiu, Snipes v nich predvedie viacero výborných chvatov a čo ma veľmi potešilo, každý súboj ukončí mojim obľúbeným zlomením väzov a dokonca na rôzne spôsoby. Prestrelky ma už nezaujali, kvôli menšiemu počtu protivníkov sú len v štýle obyčajného obstreľovania dvoch strelcov, pričom len málokedy aj niekto trafí. Najviac sa mi páči súboj na psychiatrickom oddelení, prípadne aj ten nasledujúci, ale sklamal ma finálny celým svojim priebehom, ale našťastie to vynahradzuje skvelé ukončenie kompletným rozlámaním. Herecké obsadenie sa mi páči, Wesley Snipes v hlavnej úlohe, Gary Daniels ako jeho úhlavný protivník, pričom má aj dosť priestoru, hlavne v časti v banke a nesklamali ma ani ostatní. Réžia a technická stránka sú väčšinu času bez väčších problémov, medzi videofilmami sa jedná rozhodne o nadpriemer, ale to množstvo úplne zbytočných vizuálnych prvkov, pri ktorých som mal pocit, že niekto mal zase chuť sa zbytočne hrať s tým, čo mal nechať na pokoji si mohli odpustiť. Som spokojný, Game of death je asi najlepší Snipesov film za niekoľko rokov s obstojným príbehom a aj obsadením a kvôli vydareným súbojom si to kľudne ešte pozriem. 72% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zpoved Wesleyho Snipese odpust mi akcni fanousku nebot jsem zhresil a spoustou totalnich proseru pohrbil svoji karieru a uz jenom sotva se objevim v necem koukatelnym nebyt ucasti Danielse je to na cisty odpad dalsi sracka bez napadu ci inovace z radoby cool zrychlenou nebo rozmlzenou kamerou par souboju se tu najde ale jsou kratky z nulovou choreografii ani ten finalni neni moc slavnej strihac zmrvil co se dalo takze nakonec lze ocenit snad jenom to ze Gary si toho zaporaka strihnul fakt z gustem ale jinak nechapu proc do toho vubec lezl kdyz jeho bojovy schopnosti zustali vicemene nevyuzite tradicne unavenej a nudnej Snipes kterej ma svuj vrchol uz davno za sebou pak neprekvapi a jede si dal v zabehlym standartu poslednich let dalsi zbytecna zalezitost mate li neco lepsiho k videni a nejste ortodoxni fanousci Danielse jako ja (Jenom kvuli nemu jsem se na to dival) tak se tomu vyhnete o nic se tak nepripravite ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trošku podhodnotený snímok. Dobrý akčný thriller, ktorý ponúka štandardnú akciu plnú prestreliek a potýčok. Zápletka je skôr tuctová, avšak nie je vyložene zlá. Vďaka všadeprítomnej akcií, film rozhodne nepôsobí uťahaným dojmom. Na filme sa mi hlavne páčilo, že aj vo vyhrotených scénach je dosť prehľadný a nijako zložitý. Málo nadpriemerný akčný film, iné už Wesley Snipes podľa môjho názoru netočí. Ale dej bol napínavý, aj keď mi vadilo to spätné rozprávanie. Tým bolo všetko jasné od začiatku. A druhá výhrada sa týka spôsobu obrazu, neustále roztrasený, dvojaký expozície, ručné práce kamery. To mi vadilo veľmi. Takže na plné hodnotenie rozhodne nie, ale bavilo ma to. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Wesley je môj obľúbenec a keďže v dnešnej dobe už netočí, alebo točí len sračky, zabrúsil som v jeho kinematografii o desať rokov naspäť a našiel tam niečo, čo nevyzeralo úplne zle. V prvom rade ma zaujalo obsadenie, ktoré pre akčných fanúšikov, ktorý nejaké to béčko už videli určite bude zopár tvarí známych. Je tu Robert Davi (v 80 a 90 tých rokoch sa mihol v hromade filmov ako Raw Deal, Die Hard, Maniac Cop 2), drsňáčka Zoe Bell, ktorá ako kaskadérka vie kopať aj profesionálne a nakoniec Garry Daniels, týpek ktorý tiež čo to ovláda a v dobách minulých sa brodil v akčnom žánri pomerne často, no pamätať si ho môžete aj s prvého dielu Expendables, kde dostal od Stathama a Jeta Liho pekne na prdel. Tu si to tento krát rozdá s Wesleym a nie je to vôbec zlé. Príbeh je jednoduchý a v tomto žánri už taká klasika. Viac ma zaujala akčná stránka, nie že by bola premakaná, ale je jej pomerne dosť na to, že film je celkom krátky. Ako náhle sa to rozbehne a Wesley je nonstop v obkľúčení, tak ma to bavilo. Záverečná bitka muža proti mužovi tiež poteší. Snipes bol skratka ešte vo forme a rukami rozhadzovať vedel celkom obratne. Horšie je to s filtrom a strihom filmu, pretože niektorý inteligent (režisér?) dostal nápad, že medzi napínavými scénami budeme strihať na detaily a zmení aj farebnú paletu filmu. Vyzerá to otrasne a dosť ma to otravovalo. Zhrnuté a podčiarknuté. Lacná akčná jednohúbka, ktorá ma tých správnych ľudí na palube, aby sa loď od nudy nepotopila.  55% - 3* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Akce 8/10/// +především dobrá akce a choreografie soubojů, Wesley dokazuje, že na to pořád má -slabší rozjezd, kromě Snipese to moc hvězdami nehýří, hrozná hudba/// Film jehož kvalita se dá tak nějak předvídat. Hlavní představitel netočí sice sračky, ale ani pětihvězdičkové filmy. Ty jeho se pohybují kolem 50-70%. Což taky v překladu znamená, že se na to dívat dá. Líbili se mi souboje, záporáci a občas i přestřelky. Jen mě trochu rušila všudypřítomná snaha o efektní změny obrazu (rozmazání, za šednutí, zpomalení, flashbecky atd.) Stejně tak i hudba se moc poslouchat nedala. Takže po technické stránce je to děs. Přesto jsem se na to dokoukal ze zaujetím, takže špatný film to není./// Celkem 65%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film má dost jednuduchoučký příběh. Moc to nevadí, je zde pár přestřelek, ale spíše mě zaujmou dost souboje, kde mě Wesley Snipes dost překvapí kolik toho předvede, včetně finální bitky. Hudba lehký podprůměr, občas je film zvlášntí, odehrává se většinou jen v jedné budově, pak v další budově. Vše je celkem předvídatelné. Rozpočet nízký. Mé hodnocení je 58% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva znepřátelení tajní agenti CIA Wesley Snipes a Gary Daniels stojí proti v sobě v celkem svižném akčním filmu režiséra Giorgia Serafiniho. Mezi nimi jsou dva mocní mafiáni Robert Davi a Quinn Duffy. Prvně jmenovaný agent měl za úkol infiltrovat se do zločinecké organizace a stát se bodyguardem mocného bosse a druhý agent mu měl krýt záda, jenže zatoužil po mafiánově penězích a zrada v řadách CIA na sebe nenechá dlouho čekat. Wesley Snipes bude muset v nemocniční budově, a následně v budově zločinecké korporace, prostřílet si a promlátit si cestu ven. Budou praskat kosti, údy a vazy. Po dlouhé době jsem si pustil film s drsným Wesley Snipesem a ani trochu jsem nelitoval. Je stále ve formě, mrštně eliminuje své protivníky přesnými chvaty, kopy a údery na krční tepnu a skoro jsem zalitoval, že bitek ve filmu nebylo ještě víc. Rozhodně jsem se však nenudil, protože dialogy se zredukovaly na minimum a větší prostor dostala akce doplněná několika originálními záběry na soustředěného Snipese a "koženého" specialisty na záporáky a mistra v bojovém umění v jednom Garyho Danielse. Od jejich závěrečného souboje na střeše jsem si sliboval mnohem víc, a možná scénu v kostele se zpovídajícím se Snipesem ze svých hříchů, bych do akčního filmu nezařazoval, ale jinak celkem spokojenost. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

No, vidím to takto: Wesleyík Snipesík pobehuje po nemocnici s pištoľkou, z ktorej sa nikdy neminú náboje a snaží sa zachrániť kripla po infarktu, ktorý je škaredý ako noc a ktorého už dávno mali odstreliť, pričom si partička gangstrov od sí aj ej vymieňa medzi sebou najostrejšie kecy, aké som naposledy počul vo video filmoch z rokoch osemdesiatich, kedy som vo svojich 12ich objavil kúzlo masturbácie. Toto už naozaj nie je pre mňa. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Béčkový akční průměr s prostinkou historkou, spoustou filtrů a žánrových klišé, který se ke konci už poněkud vleče. Přestřelky jsou sice nudné a občas působí svým monotonním tempem "jednu já-jednu ty" téměř komicky, ale kontaktní souboje vypadají dobře, střih není rušivě zběsilý a Wesley vypadá jako by věděl co s rukama. A o nic jiného než o souboje a přestřelky tu vlastně nejde. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Doteraz som vždy pevne stál za Wesleyho eskapádami, ale tentraz to bolo naozaj príšerne natočené. Bitky sú síce o niečo tvrdšie a Snipes väčšinou vyzerá husto, ale nič poriadne nevyvažuje blbý príbeh a divné vizuálne prelínačky to úplne pochovávajú. Škoda, že takýto pád prišiel akurát teraz, keď JCVD a SS šplhajú späť na vrchol béčkovej zábavy... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl prvních pět minut odpad mával už z povzdálí, ale nakonec to mělo štěstí díky těmto věcem - celkem akce a Daniels vs. Snipes. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rozporuplne nepodarene zdlhave akcne becko. Zaujala ma kvalitna kamera vdaka ktorej jednak exterierove sceny vyzeraju velmi pritazlivo a zaroven sirokouhly format vyuziva naplno. Takisto pouzitie kamerovych filtrov sa mi pacilo. Na druhej strane zarazi mizerna rezia, ktora nedokaze schopnosti kameramana vyuzit. Akcnym scenam chyba akakolvek dynamika (fadne natocena jedina automobilova nahanacka) a zaroven pestrost (neuveritelne monotonne natocene prestrelky s pistolami s nekonecnymi zasobnikmi). No a bitky? Choreografia je celkom pestra. Hlavne Snipes predvadza mnozstvo roznych technik, ale reziser jeho schopnosti nevie poriadne predat. Timing medzi supermi je slabsi. V lepsom pripade sa superi len otukavali, v horsom isli vsetky uderi mimo supera (pocit, ze sa herci fakt mlatia sa u mna proste nedostavil). Strih im tiez dvakrat nepridava na prehladnosti. Paradoxne najhorsie dopadol vysnivany finalny suboj: Snipes vs. Daniels. (predtym ako sa zacne, necakane prvykrat v celom filme postavam dojdu naboje v pistoliach. Proste nahoda jak delo. :-) ) Nielenze je strasne fadna ale aj chaoticnost strihu dosahuje svojho vrcholu. No a samotna zapletka je strasne natahovana. Hlavne prva polovica filmu je k neprezitiu. V takomto nizkorozpoctovom prevedeni by vystacila mozno na nejaku 40 minutovu serialovu epizodu. Ale kedze tvorcovia nemali peniaze na vyplnenie riedkej zapletky velkolepymi akcnymi scenami (vrcholom akcnych scen su nekonecne prestrelky pri ktorych sa znici nejake to zabradlie alebo okno, na nic viac prachy nezvysili), tak aj tych nieco vyse 80 minut posobi strasne nudne. Film nezachrani ani ucast viacero zabudnutych hviezdiciek, ktore predvadzaju svoj slusny herecky standard. Proste film ako tak na jedno pozretie. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Jsem jeden z mála, kdo dal plné hodnocení a vůbec, ale vůbec se za to nestydím! Jenom se vás chci zeptat: Proč tu je takové hodnocení?! // Například akce je zde dost, skvělá ale opravdu skvělá choreografie, nespočet zlomenin, úhybů, krytů, Wesley si to fakt dává a to jsem mu nevěřil, občas se střílí a akce je navíc přehledná. Ano, už se dostávám ke kameře, sice střihy nejsou eňo ňůňo, za to kamera stojí za to, je stabilní! Líbí se mi příběh, je vynikající, film nemá šanci nudit a to aj díky svojí délce, sotva 80 minut a hlavě ta hudba, Bože to je skvost! Je zde po celém filmu a hraje takovej mírnější rock, přesně jak to mám u akčních filmů rád, jeden z nejlepších soundtracků, úplně se do tohohle filmu hodí. Herecké obsazení je úplně v pohodě, Daniels skvělej záporák, ale ten se s tím fakt nemaže, likviduje všechno a má dostatek prostoru, navíc ke konci ukáže, že v něm něco je. Co dál, určitě našlapané tempo, neustále se něco děje, děj nedává vydechnout. A pak ještě nějaké drobnosti. // Klidně mohlo být akce víc, při střelbě se nevyměňují zásobníky, souboje mohli být delší, snad žádné hlášky, ale fakt moc mně toho nenapadá, co bych vypíchl, snad by se ještě něco našlo, ale tohle, co jsem vyjmenoval, to snad nejsou zápory. // Jsem v šoku! Na bitky jsem koukal s otevřenou tlamou, původně jsem se netěšil na Snipese, ale po tomhle nářezu se těším, co předvede v Expendables 3! Good job! "Skvělej příběh, synu." 10/10! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Spíš podprůměrný akční béčko, ve kterém není k vidění nic zajímavého. Akční scény jsou hodně nastříhaný, Snipes a Daniels celkem ujdou. Bell opět čumí rádoby drsně a její projev je hodně k smíchu. 40% :( ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Toto je příklad filmu, jednou a dost. Podstatná část příběhu se odehrává v nemocnici a v bance. Akční scény jsou zbytečně prostříhané, hlavně bitka mezi Snipesem a Danielsem si zasloužila lepší nasnímání a střih. Nejlepší výkon ve filmu patří asi Robertu Davimu a Zoe Bell, která si svou roli pěkně užívá. Snipes s Danielsem jsou standartní. Ernie Hudson má ve filmu jen malou roli kněze. Akčních scén je vskutku dost, většinou se střílí, jen zřídka se dostane na ruční práci. Sečteno a podtrženo, akční béčková jednohubka s příjemnou stopáží (bez závěrečných titulků to má 78 min) a sviže ubíhajícím dějem. ()

Reklama

Reklama