Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmové pokračovanie japonského seriálu Higashi no Eden (od r. 2009), v ktorom dvanásť vybraných ľudí dostalo veľkú sumu peňazí a telefón, pomocou, ktorého mohli dokázať skoro čokoľvek. Vo filme sa opäť predstavia seriáloví hrdinovia. Dej filmu je rámcovaný výpravou Saki, ktorá sa vydáva do Ameriky hľadať Akiru. Podarí sa jej ho nájsť? (Hees)

(více)

Recenze (9)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Většina lidí se tu shoduje, že už to nemá šťávu, že tomu chybí ten drive co měl seriál. No a - je to pravda! Člověk je na jednu stranu rád, že příběh pokračuje, že vidí své oblíbené postavy a že se asi dozví jak to dopadne (tedy vlastně ne, to asi až v dalším filmu), ale zároveň už to prostě není ono. Na druhou stranu se tu i tak většinou něco děje a tak se dá na první film bez problémů koukat, ale původní nadšení je pomalu ale jistě pryč a i u Jeoffreyho přichází střízlivé probuzení a ani on víc jak 6/10 prostě po zralé úvaze dát nemůže... ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Po seriálu je tohle zklamání, natahovaný rozjezd by mi ani nevadil, jenže on celý film je spíše jako rozjezd a to je docela průser, nebýt Shiratori, tak bych asi dával ještě menší hodnocení. Faktem je, že první část je celkem nuda, ale ono i seriál nebyl prvotřídní, takže dalo se to čekat. Jen doufám, že po shlédnutí druhé části nebudu litovat času stráveného u tohoto kusu. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Higashi no Eden seriál udělal jednu chybku. Divácky atraktivním způsobem se podělil o své myšlenky, ale neuzavřel svůj děj (a kdo seriál neviděl, nemá šanci se ve filmech chytit). Filmy jej završují, ale myšlenkově se již potácí na místě. První díl navíc strašlivě dlouho sbírá síly k rozjezdu. Vůbec se mi nelíbilo, kterak scénář naložil s většinou Selecao. Pravidla hry stanoví, že jich je 12. To je hodně - na film - seriál by to snesl. Měl jsem pocit, že značná část filmu/ů směřuje k jejich eliminaci, aby už s nimi scénárista nemusel počítat. Tak si říkám, jestli někdo moc nemával nad jakýmsi původním konceptem červenou tužkou. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Začiatok TU Prvý film pokračuje presne tam, kde skončil seriál (ktorý ak ste nevideli, tak ani nemá väčší význam aby ste sledovali tento film, či ďalej čítali tento komentár...) - respektíve 6 mesiacov po tom, pretože hlavný hrdina si opäť vymazal pamäť... Základný dej sa tentoraz odohráva celý v Amerike, kde Saki hľadá "deviatku" a následne mu pomáha spomenúť si, zatiaľ čo sa ho ostatný "Selecaovia" snažia vyšachovať z hry... Obsahovo je to v podstate ďalších 5 častí spojených dohromady, z ktorých ak niečo chcete mať, musíte pokračovať druhým filmom... Nasledujúca časť TU ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Subjektiv to napsal naprosto přesně - dějově možná Higashi No Eden v Gekijobanu končí (tedy v jeho druhé půlce), ale veškerý prach vystřílel už v "první sezóně". Dějí se tu sice zajímavé věci, ale už to nefunguje, protože film nějak přišel o drajv seriálu a vůbec to tak nějak zavání seškrtáním další série do dvoudílného filmu. Doporučit se to dá jenom pro ty, kdo viděli Higashi No Eden a mermomocí chtějí vědět, co, jak a proč se dělo po něm, ale i před ním. Kdo neviděl, nemá absolutně šanci cokoliv chápat. Na červené pásmo to prostě nevidím. 60% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama