Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ovdovělá Anna Mráčková (V. Galatíková) věnuje všechnu svou energii dcerám, které rozmazluje, a dívky toho dokážou plně využívat. S matkou žije starší dcera (D. Erychlebová), provdaná za studenta (J. Čenský), který ale nestuduje, a o jejich dítě se stará babička. Mladší dcera (V. Jeníková) lenoší, nechodí do školy, hrozí jí, že nebude připuštěna k maturitě. A máma dře za holky, bere si dokonce i druhou práci a málem se zhroutí. Nakonec navštíví psychiatra (F. Husák), ve kterém pozná svého někdejšího ctitele. A ten jí skvěle poradí… (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Babička se nezbláznila. Prostě to jen svým dětem vrátila se vší parádou a taky musela z toho bláznivého rodinného kolotoče vystoupit. Ono totiž vůbec neuškodí, když se dětičkám ukáže jaké to je. Tenhle příběh trošku připomínal delší bakalářskou povídku. Vůbec bych se nedivila, kdyby se tehdejší Československá televize, respektive Hermína Franková, nechala inspirovat nějakým diváckým dopisem. Na komedii moc málo komediální. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Taková ta doba, kdy se mělo za to, že ženská ve čtyřiceti už musí bejt babičkou. Chudák Galatíková. Tři ze zúčastněných tu neuměle demonstrují stav opilosti, k odstřelení je Jan Čenský s trvalou a vizáží německého pornoherce ze 70. let a v mezičasech se převážně cvaká do psacího stroje. Nemá to vtip, nemá to grády, nemá to vůbec nic. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu prodloužená dosti smutná bakalářská povídka. 1)  Inscenace je plná absurdních neživotních situací. Nadsázka ji posouvá do jakési až surreálné podoby._____ 2)  Celou dobu jsem čekal, kdy se naplní, co je v názvu, kdy matka přestane tolerovat chování svých dcer, kdy se tedy zblázní. A ono furt nic. A když konečně přepne z modu "trpící obětavá babička" do modu "crazy old lady", nezbývá už čas...na nic._____ 3)  Vhled do rodiny mizerné matky je docela příznačný. Matka nezvládla výchovu svých dcer, jejichž chování dobře předvádí, kde a v čem pochybila. Matka pořád mentoruje, ale jakmile dojde na činy, všechno dělá stále špatně._____ 4)  Oblečení dcer rozhodně neodpovídá faktu, že celou rodinu i s přiženěným nemakačenkem (čtyři + dítě) živí matka ze svého platu nějaké řadové úřednice._____  5)  Postavy jsou charakterizovány na první dobrou - snem ožralého burana jsou holky, matka je bláhová, dcery rovněž, psychiatr jako deus ex machina má jediný trochu rozumu a podobně._____  6)  Ale jinak jde o pěkné připomenutí dobových reálií - oblečení, zařízení bytu, účesů i chování._____ 7)  Za zmínku stojí knírem k nepoznání zohyzděný 21letý Jan Čenský (fotograf Vašek) či roztomilý 20letý Ondřej Vetchý (Roban, nápadník mladší dcery). ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Maminku/babičku (V. Galatíková) vykořisťují dvě svině převlečené za dcery (V. Jeníková, D. Erychlebová) + hnida zeťák (J. Čenský) - obdarován geniálním knírkem a jeho hra opilosti mě fakt pobavila: "neuzavřel jsem ročník, neuzavřel" :-D. Gradace neůnosné atmosféry je na můj vkus příliš dlouhá v porovnání s krátkým vyvrcholením filmu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Babička se vůbec nezbláznila a začala se konečně na radu psychiatra chovat tak, jak měla, což nekvitují její líné dcery, které mají stejně líné partnery. Jednoznačně se nejedná o komedii, protože děj této televizní inscenace normálního člověka spíše naštve. I když, ruku na srdce, mnozí se ve filmu najdou. Až na Věru Galatíkovou (ani ta není bezchybná, ale dívat se smutnýma očima fakt umí) hrají herci velmi nevyrovnaně - některé scény jsou vynikající, ale střídají je pasáže, ze kterých čiší naprostý amatérismus. Jana Čenského jsem nejdříve ani nepoznal (ne, že by mu to slušelo) a musím na něj prozradit, že opilého opravdu neuměl zahrát, ale hrát se mu nedařilo téměř nikdy. Zajímavé k jednomu shlédnutí, ale jinak asi právem téměř zapomenuto. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama