Reklama

Reklama

Frankensteinova pomsta

  • Velká Británie The Revenge of Frankenstein (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zachráněný od gilotiny svým oddaným trpaslíkem Fritzem (Oscar Quitak), přísídlí Baron do Carlsbrucku, kde se stane slavným lékařem Dr. Steinem (Peter Cushing). Ale pod maskou charitativní činnosti pokračuje ve svých lékařských pokusech. Fritzův mozek transplantuje do normálního zdravého těla (Michael Gwynn). FRANKENSTEINOVA POMSTA - klasický horor, který si získal nejen diváky, ale i kritiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Druhý díl osudů barona Frankensteina od studia Hammer nedělá jedničce ostudu, ba naopak, možná jí svou kvalitou lehce převyšuje. Duo Fisher - Cushing nedělá moc chyb, od minula se trochu poučilo, takže tu máme svižnější a méně ukecanější příběh o další umělé bytosti. Romantika ustupuje, hodně prostoru dostane jak Frankensteinova laboratoř, tak samotné monstrum, jenž má i zajímavější hloubku. V malé roličce se tu mihne i starý známý Michael Ripper. Pro neznalé: to je prosím ten, co vystupuje v každém druhém snímku od Hammeru (několik posledních filmů o hraběti Dracula, Mummy´s Shroud, Fantom opery, Plague of the Zombies, Reptile atd). P.S: Všimněte si, jak drtivá většina těchto titulů trvá pořád stejných 86 minut. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Peter Cushing opět potvrdil, že je skvělým hercem a pro tuto roli se naprosto skvěle hodil. On ovládá film a „Frankensteinova pomsta“ je díky němu dobrá i přesto, že zde není nijak nový příběh a v podstatě se jen opakuje to, co již bylo řečeno předchozí filmem a vlastně i předchozími verzemi, jež byly adaptacemi pro filmové plátno. Snímek neurazí, ale nadšením z něj nejásám. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ČO JE NA TOM ZLÉ?" ,,NIČ. JEDNODUCHO SA MI TO NEPÁČI." __ Hammerovským Frankensteinom zrejme neprídem na chuť a mňa je pokračovanie kvalitou rovnocenné prvému dielu. Možno je chyba v tom, že námet monštra je predsa len až priveľmi bolestivý, než aby bol spracovaný do formy rôznych béčkových prerobenín. Väčšinu času je film takou veľkou žvástanicou, čo síce nie je nudné, ale ak má v popiske ,,horor" čakal som aspoň nejaké napätie a to vlastne za celý čas vôbec neprišlo. Jednotka mala obludného Christophera Leeho a pokračovanie je z hľadiska monštra viacej drámou, Karl (nie Fritz ako je uvádzaný v obsahu, a tiež nie trpaslík) pripomínajúci mi Johna Hurta tu má postavu skôr ,,Hydeovského" razenia. (38. hodnotenie, 4. komentár k filmu) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Paráda. V první řadě zavládla dětinská divácká radost, že na konci předchozího dílu Frankensteina negilotinovali, a ta mě neopustila po celý zbytek filmu. Pokračování už tak výborného Curse of Frankenstein je skutečně ještě o chlup lepší než první díl a vyniká naprosto strhujícím závěrem. Jasně, trošku prostřední část brzdí nadějeplné řeči o lepším životě v novém těle pro Karla, ale po jeho útěku z doktorovy péče příběh dostává nejvyšší grády. Sice snímek lehce opouští hororovou linii a spíš se stává víc a víc sci-fi, ale to je detail, pro který nehodlám kazit hodnocení. Hlavní totiž je, že tu řádí Peter Cushing alias doktor Stein, jeho nový žák, hezounský doktor Hans Kleve, je docela sympaťák, a jako bonbonek tu vystoupí i Eunice Gaysonová neboli první děvče zprzněné Jamesem Bondem, Sylvie Trenchová (Dr No a From Russia...). Napětí, atmosféra, gradující děj - a špičkové zakončení. Třesu se na další díly. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým Universal to s doktorom Frankensteinom vzdal už po dvojke a jeho potomkovia boli len kulisou, ktorá dáva filmu meno a hlavnou postavou bolo monštrum, Hammer to zobral z druhej strany. Hrdinom je doktor Frankenstein a jeho predstaviteľ Peter Cushing je démonický a kradne ostatnému osadenstvu každú sekundu, čo je na plátne. No príbeh je skôr scifi ako gotický horor a navyše monštrum v tomto filme nemá skoro žiaden make up a vyzerá ako Michael Palin. Čo je, pri všetkej úcte k Michaelovi Palinovi, v tomto kontexte výrazný zápor. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Deník Daily Telegraph byl snímkem tak pohoršen, že BBFC (Britská rada filmové klasifikace/cenzury) navrhl novou kategorii, do které by snímek spadal - "Pouze pro sadisty". (liquido26)
  • Pracovní název byl Blood of Frankenstein (Frankensteinova krev). (liquido26)

Reklama

Reklama