Reklama

Reklama

Frankensteinova pomsta

  • Velká Británie The Revenge of Frankenstein (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zachráněný od gilotiny svým oddaným trpaslíkem Fritzem (Oscar Quitak), přísídlí Baron do Carlsbrucku, kde se stane slavným lékařem Dr. Steinem (Peter Cushing). Ale pod maskou charitativní činnosti pokračuje ve svých lékařských pokusech. Fritzův mozek transplantuje do normálního zdravého těla (Michael Gwynn). FRANKENSTEINOVA POMSTA - klasický horor, který si získal nejen diváky, ale i kritiky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Druhý díl osudů barona Frankensteina od studia Hammer nedělá jedničce ostudu, ba naopak, možná jí svou kvalitou lehce převyšuje. Duo Fisher - Cushing nedělá moc chyb, od minula se trochu poučilo, takže tu máme svižnější a méně ukecanější příběh o další umělé bytosti. Romantika ustupuje, hodně prostoru dostane jak Frankensteinova laboratoř, tak samotné monstrum, jenž má i zajímavější hloubku. V malé roličce se tu mihne i starý známý Michael Ripper. Pro neznalé: to je prosím ten, co vystupuje v každém druhém snímku od Hammeru (několik posledních filmů o hraběti Dracula, Mummy´s Shroud, Fantom opery, Plague of the Zombies, Reptile atd). P.S: Všimněte si, jak drtivá většina těchto titulů trvá pořád stejných 86 minut. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Frankenstein. Řezník. Vrah. Od Hammeru mám raději upírské horrory, jenže Cushing je tak neodolatelný, že už jen kvůli němu stojí za to se podívat. Perfektní režie, dobrá kamera, výborná hudba. A přeci jen mi něco chybí. Strašidelnou atmosféru, temné lesy, ruiny hradů, mlhu nad močály a hřbitovy (pravda, jeden hrob by se našel - otevřený dokonce dvakrát- a v závěru je nefalšovaná londýnská mlha)....vystřídaly laboratoř a nemocnice s bezdomovci, pravý gotický horror nahradilo psychologické drama o touze člověka po poznání, o smyslu lidského života. Svým způsobem je snímek ponurý a patřičně zvrácený, když sledujeme snahu stát se pánem nad životem, pokořit přírodní zákony. Frankenstein je chytrý a vzdělaný, ale také patřičně namyšlený. Jeho pýcha se mu stane osudnou! Když odmítne utéci do bezpečí, začne se okolo něj stahovat smrtící smyčka. Žijeme jen dvakrát, a jak se zdá, vědec podruhé smrti neuteče... Umírněné gore efekty odpovídají době, i když operace pod rouškou může působit děsivěji, než v naturalistickém podání. A o zkrvavené mozky nakonec divák nepřijde! Zobrazení nahoty nulové (byť minimálně Eunice Gaysonová by za to stála!). Dnes již klasický snímek, u mě za 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým Universal to s doktorom Frankensteinom vzdal už po dvojke a jeho potomkovia boli len kulisou, ktorá dáva filmu meno a hlavnou postavou bolo monštrum, Hammer to zobral z druhej strany. Hrdinom je doktor Frankenstein a jeho predstaviteľ Peter Cushing je démonický a kradne ostatnému osadenstvu každú sekundu, čo je na plátne. No príbeh je skôr scifi ako gotický horor a navyše monštrum v tomto filme nemá skoro žiaden make up a vyzerá ako Michael Palin. Čo je, pri všetkej úcte k Michaelovi Palinovi, v tomto kontexte výrazný zápor. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které přímo navazuje na první díl a které je (pokud jde o děj, postavy, atmosféru atd.) kvalitativně na úplně stejné úrovni. Zápletka je sice silnější, jelikož zachází ještě dál a hlouběji (má velký potenciál k rozpoutání vášnivé diskuze na téma lékařské etiky), ale jako regulérní horor to funguje ještě méně, vlastně jen v několika málo scénách (především v poslední třetině). To je ovšem spíše takové suché konstatování, než nějaké kritizování, protože většina filmu se strašit, děsit a napínat vlastně ani nesnaží. Lepší žánrové označení by dle mého bylo: chirurgické drama s prvky hororu. 70 % ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Paráda. V první řadě zavládla dětinská divácká radost, že na konci předchozího dílu Frankensteina negilotinovali, a ta mě neopustila po celý zbytek filmu. Pokračování už tak výborného Curse of Frankenstein je skutečně ještě o chlup lepší než první díl a vyniká naprosto strhujícím závěrem. Jasně, trošku prostřední část brzdí nadějeplné řeči o lepším životě v novém těle pro Karla, ale po jeho útěku z doktorovy péče příběh dostává nejvyšší grády. Sice snímek lehce opouští hororovou linii a spíš se stává víc a víc sci-fi, ale to je detail, pro který nehodlám kazit hodnocení. Hlavní totiž je, že tu řádí Peter Cushing alias doktor Stein, jeho nový žák, hezounský doktor Hans Kleve, je docela sympaťák, a jako bonbonek tu vystoupí i Eunice Gaysonová neboli první děvče zprzněné Jamesem Bondem, Sylvie Trenchová (Dr No a From Russia...). Napětí, atmosféra, gradující děj - a špičkové zakončení. Třesu se na další díly. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračovanie hammerovského Curse of Frankenstein. Peter Cushing je v roli Dr. Frankensteina tradične skvelý, snáď to chcelo iba trochu ohyzdnejšie a hrozivejšie monštrum. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo, že konečné oproštění od předlohy a tím získaná naprostá svoboda směřování kamkoliv bude k dobru věci, ale ono to je nakonec stejně jen hrozná nuda. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený sequel k předchozímu dílu. Film je dalším ze série kvalitních Hammer hororů. Vyzdvihovat výkon Petera Cushinga by asi bylo pomyslným nošením dříví do lesa. Michael Qwynn v roli monstra po té, co je poškozen jeho mozek, rovněž nemá chybu. No a závěr je stejně jako u předchozího dílu velmi povedený (to druhé monstrum, které se na konci objeví je více než dokonalé:-)) Jediné, co mi snad trochu chybělo byla výraznější ženská postava. (na druhou stranu jsme zase byli ušetřeni romantiky a to je taky potřeba ocenit). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skvelá hammerovská produkcia, ktorá však stráca na strašidelnosti tým, že frankensteinovské monštrum z počiatku vôbec nieje...monštrum. Teda až kým si to jeho implantovaný mozog neuvedomí. Film má však opäť výbornú atmosféru a tradičnú romanticko-hororovú réžiu Terence Fishera. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ČO JE NA TOM ZLÉ?" ,,NIČ. JEDNODUCHO SA MI TO NEPÁČI." __ Hammerovským Frankensteinom zrejme neprídem na chuť a mňa je pokračovanie kvalitou rovnocenné prvému dielu. Možno je chyba v tom, že námet monštra je predsa len až priveľmi bolestivý, než aby bol spracovaný do formy rôznych béčkových prerobenín. Väčšinu času je film takou veľkou žvástanicou, čo síce nie je nudné, ale ak má v popiske ,,horor" čakal som aspoň nejaké napätie a to vlastne za celý čas vôbec neprišlo. Jednotka mala obludného Christophera Leeho a pokračovanie je z hľadiska monštra viacej drámou, Karl (nie Fritz ako je uvádzaný v obsahu, a tiež nie trpaslík) pripomínajúci mi Johna Hurta tu má postavu skôr ,,Hydeovského" razenia. (38. hodnotenie, 4. komentár k filmu) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja nie som fanúšikom Frankensteina ale som fanúšikom Hammeroviek aj P. Cushing, tak je jasné že som dal možnosť aj tomuto filmu a nesklamal ma. Bola tu pochmúrne mrazivá atmosféra a ešte viac ju znasobovala silno duniva hudba, ktorá v niektorých fázach bola silno strašidelna. Silná atmosféra, dobre herecké výkony, mrazivá hudba. Jedna z veľmi vydarených Hammeroviek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Peter Cushing opět potvrdil, že je skvělým hercem a pro tuto roli se naprosto skvěle hodil. On ovládá film a „Frankensteinova pomsta“ je díky němu dobrá i přesto, že zde není nijak nový příběh a v podstatě se jen opakuje to, co již bylo řečeno předchozí filmem a vlastně i předchozími verzemi, jež byly adaptacemi pro filmové plátno. Snímek neurazí, ale nadšením z něj nejásám. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film nadvazuje na Curse of the Frankenstein z roku 1957, a ustredna dvojka je uz na tom herecky ovela lepsie ako tomu bolo vo filme z roku 1957 - obaja herci este nevedeli naplno slapat. Pribeh je sviznejsi, tempo ovela lepsie, ba dokonca sa pre mna aj dialogy zlepsili. Cushing sa herecky podstatne zlepsil, chyba tu sice Christopher Lee ako v jednicke, ale nahradil ho Michael Ripper. Goticky horor to tiez nie je, skor sci- fi : 74 % ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Asi vůbec nejlepší Frankensteinovský kus, co jsem viděl. Má dvě výhody - nehraje si na horor, kterým ani moc není (v moderním pojmosloví je to asi scifi/krimi/drama) ale hlavně se dějově nijak netýká původní knihy, takže opravdu nevíte, jak to dopadne. V každém případě je to lepší než libovolná část od Universalu, i když tady nevystupuje Boris Karloff. Efekty a všechny šaškárny kolem jsou udělány tak kulantně, že vlastně nemají šanci zastarat (škoda že se toho kluci od Hammeru nedrželi, když natáčeli Gorgonu). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování potěšilo! Kde první díl skončil, tento navazuje a baron Frankenstein opět zasahuje. Tentokrát jako dobrodinec a zachránce chudých a nemocných. Jenže tato zástěrka mu nevydrží dlouho a je odhalen.... 80% ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Na Hammerovských "Frankensteinech" je nejzajímavější to, že hlavní postavou v nich není monstrum, ale sám dr. Victor Frankenstein, kterého zahrál Peter Cushing tradičně skvěle. Ostatní herci byly také dobří, což platí i o režii Terence Fishera. Atmosféra je opět skvěle vykreslená. Tento díl je dokonce o něco lepší než předchozí "Curse of Frankenstein". Tento film je opět kvalitním počinem studia Hammer, které to s béčkovými horrory opravdu umí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Frankenstein nezemřel na gilotině, jak se zdálo na na konci předchozího dílu. Za pomocí znetvořeného sluhy Karla unikl a o tři roky později vede pod novým jménem dr. Stein úspěšnou praxi v Carlsbadu. Jeho cílem je transplantovat Karlův mozek do nového těla. Frankenstein ale není zdaleka tak bezcitný jako v minulém filmu, jeho asistent mu pomáhá a nestojí v cestě a monstrum vlastně není žádným monstrem. Proto to není moc horor, spíše lékařské drama a to i celkem zdlouhavé a o ničem. Proto jen za 3. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Frankenstein prežil vlastnú popravu a ako bonus spôsobil infarkt jednému z vykrádačov hrobov, čo vždy poteší. Potom sa zdá že seká dobrotu keď pod Obi-Vanovským krycím menom Stein ošetruje chudobných a odmieta vstúpiť do lekárskych odborov. Tajne však zasa zliepa dohromady svoju vysnívanú superbytosť, do ktorej hodlá transplantovať mozog svojho hrbatého pomocníka Karla. Zaujímavé na tom je, že tento film neoperuje s klasickým zombie monštrom, upgradovaný Karl je normálne mysliaci tvor, ktorému ale zo žiarlivosti nakoniec začne šibať a jeho telo klátiť späť do mrzáckeho štádia. Problém je v tom že to nie je príliš horor ale skôr dráma čo sa trochu vlečie a rozhodne nemá očakávaný a potrebný gotický šmrnc. Naviac Karlova linka nikam nevedie, proste sa len v tom najlepšom utne a Frankenstein po zlynčovaní zmení krytie na doktora Franka, takže môže veselo do ďalšieho dielu. Film neprekvapivo celý stojí na Cushingovi, ktorému divák žere čokoľvek, dokonca aj tie smiešne čumiace oči v akváriu. Priemer s potenciálom. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Vysvetľovanie dr Frankensteina dr. Kleveovi o postupe transplantácie je veľmi smiešny. Moje hodnotenie je sedem z desiatich. ()

Reklama

Reklama