Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neuroticky vůči televizním manýrám - tak jsme tomu ostatně u nich zvyklí - začínají Pythoni vyprávět o tom, jak je rozhlas a televize totálně ovlivnili. Média totiž nejvýstižněji ilustrují - někdy bezděčně - svou dobu. Stačí je tedy sledovat a domýšlet mediální "zvyky" ad absurdum. K úspěšnému přijetí na univerzitu v Oxfordu dostal Graham Chapman od tatínka umělé psí hovno. Vychrtlý matador budoucí skupiny se měl jmenovat po otci Cheese, ten to však změnil a dal si prakticky neexistující jméno Cleese. A u televize při sledování jednoho obzvláště pitomého tanečního čísla otec pravil: "Myslím, že tohle nikdy nenahradí zábavu, že?"

Tak jako Cimrmani začínali Pythoni o několik let dřív s uchem u radia. Bylo jim 11 až 12 let. Pak se tak nějak učili a utíkali ze škol a v roce 1962 viděli první kultovní věc na evropském divadle - londýnskou revue Beyond The Fringe - studentský kabaret na elitní úrovni.

Pak přišly časopisy MAD a HELP - tedy první drsné komiksy a Terry Giliam. A v roce 1963 přibyl Michal Palin. Mezi univerzitami Oxfordem a Cambridge se nejen závodí na veslicích, ale soutěžilo se i ve studentských kabaretech. Stejně jako dnešní mladí srandisti i zárodek Monty Pythonů směřoval na festival do Edinburghu. Tam se všichni tak nějak sešli a připadali si, že jsou fakt dobří.

Potom se trochu živili u svého úhlavního nepřítele a inspirátora BBC a pak viděli epochální televizní show That Was The Week That Was - To byl týden co už není - s Davidem Frostem a rázem věděli kudy. Psali pro něj všichni a on jim věřil. Následoval pořad Nekruťte svým přijímačem a to už byli všichni pohromadě a příběh mohl definitivně začít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

Pro všechny příznivce Johna Cleese, Terryho Gilliama, Erica Idla, Terryho Jonese, Michaela Palina a Grahama Chapmana NUTNOST...dobře udělané, vtipné a jsou to zkrátka moji milovaní Pythoni...jsem zhruba v půlce sledování dokumentu a vrátila se mi chuť projet znovu všechny možné skeče (a že jich není málo), které tato skupina géniů vymyslela :) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Česko má Cimrmany, britové mají Monty Pythony. Oba mají něco do sebe, akorát Pythoni jsou známí celosvětově... a jsou vtipní (většinou), to se musí uznat. Tenhle dokument mi řekl to, co jsem si myslel už delší dobu - že John Cleese není tak vtipnej, jak se z jeho roliček může zdát. Dycky na mě působil jako takovej typickej angličan, až na to, že je ujetej. Ale asi jenom před kamerama. Ono celkově se nedá očekávat, že všichni jsou jenom lidi. My se koukneme do pozadí historie Pythonů a skoukneme několik vtipnejch ukázek z jejich tvorby. Je to docela zajímavý, ale přežil bych i bez tohoto dokumentu. Jinak musím pochválit vtipnej úvodní song ke znělce, kterej trochu připomíná song z bondovky, ale vtipnej. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další důkaz pro mě, že Monty Pythony nikdy nebudu zcela milovat, ale na druhou stranu je nemohu ani poslat do pekelného ohně. Kluci, tedy spíše dnes už starší pánové své nejlepší kousky doplňují různými postřehy a vzpomínkami, které i jinak rozporuplné hodnocení jejich tvorby převáží misky vah směrem ke 4*. Už jen informace okolo natáčení Svatého grálu "potěší" fanouška Terryho Gilliama:)) ()

woody 

všechny recenze uživatele

"I Love Monty Python !" Dávam 5*!, ako ináč, Monty Python skutočne musím a chápem čo na nich je, je to len partička Anglických suchárov čo tvoria násilný, trápny, miestami až nechutný humor. Partička sa skladá že vraj z ožralov a hlupákov, ja v nich vidím len bandu inteligentných ľudí ("o 3 poobede napísal scenár a už o 6 si z neho nepametal nič). Tak v tomto výroku vidíte ich inteligenciu, inteligencia 3 hodinového delíria z obeda. Ale jedna vec sa mi na tomto dokumente skutočne páčila a súhlasim s ňou, je to výrok Terryho Gilliama - "Najlepšia vec akú kedy Python zrobil bolo že neskončil". 100% súhlasím ale mohol to zrobiť ešte o pár rokov skôr. Celý Python je len bublina okolo hovna. 100% ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Je opravdu pěkné vše vidět takhle s odstupem a patřičným nadhledem okomentované samotnými aktéry. Bohužel to s sebou přináší o to palčivěji ono smutné poznání, že léta Létajícího cirkusu jsou už dávná minulost a nic je nazpět nevrátí. Málem pravda tak (aspoň u mě) doplácí zejména na hořkosladký sentiment. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama