Reklama

Reklama

Čtyři příšerní jezdci z Apokalypsy

  • Česko Čtyři strašliví jezdci z Apokalypsy (více)

Obsahy(1)

Příslušníci dvou rodin, francouzské a německé, spojených krví, proti sobě bojují v první světové válce. Klasický film, dnes nejčastěji zmiňovaný kvůli Rudolphovi Valentinovi, jehož celosvětová popularita brzy začala nabývat formy masové hysterie. (NFA)

Recenze (11)

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš rozvleklý válečný snímek zachycující období 1.světové války a osudy jedné rodiny v ní, který teprve v půlce dá znát proč že je název filmu takový jaký je. Do vcelku obyčejného příběhu se dostává trochu nadpřirozena to když je téma války opřeno o biblický příběh o čtyřech jezdcích - války, hladomoru, nákazy a smrti a kteří byli v bibli předpovězeni jako jezdci v době Apokalypsy. Největší slabinou filmu je zřejmě jeho délka. 65% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Kniha od Vincente Blasco Ibaneze je ve Španělsku klasika. Neznám její literární kvality, ale film je sentimentální vyprávěnka, která se skutečné války dotkne jen občas. Do zákopů se podíváme pět minut na konci a první bitva na Marně je vyprávěna přes karikatury Němců na zámku. Po většinu filmu sledujeme mistra tanga Valentina a jeho postelovou anabázi. Chápu nadšené kritiky, neboť herci prožívají každý pohyb, každé gesto, ale díky neúnosné délce a řídkému ději jde o vznešenou nudu. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který sleduje historii jedné bohaté argentinské rodiny, jejíž dcery si vzaly rozdílné muže. Obě rodiny se po smrti dědečka vrací do Evropy, francouzská větev je pacifistická a vede umělecký život, druhá větev je německá a vede děti k disciplíně a pocitu nadřazenosti. A pak začne první světová válka, která oba národy postaví proti sobě. Nejvíc se mi líbil osud francouzského otce, který odešel do Argentiny, protože nechtěl bojovat a po ponižujícím zážitku by protivníka nejraději vystřílel. Určitě nelze říct, že je to válečný film, protože válka je tu pouze okrajově, ale jako kronika jedné rodiny je o skvělé a Rudolfo Valentino, ale i ostatní postavy podávají příjemně civilní herecké výkony. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Alice Terryová nosila během natáčení blond paruku. Pro zvýšení autenticity a pro případ, že by diváci odezírali ze rtů, navíc ona a Rudolph Valentino před kamerou skutečně mluvili francouzsky. (darek kartac)
  • Je to poprvé, co Rudolph Valentino získal významnější filmovou roli. Svůj debut před kamerou si odbyl v roce 1914 a až do obsazení ve snímku Čtyři příšerní jezdci z Apokalypsy se na plátně objevoval jen jako bezejmenný komparzista. (darek kartac)
  • Započteme-li inflaci, jde o nejvýdělečnější němý film historie. Vydělal 9 183 673 dolarů, což v roce 2005 zhruba odpovídalo částce 300 miliónů dolarů. (Pepy)

Reklama

Reklama