Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace čtvrtého dílu ze série osmi novel o energické středoškolačce jménem Haruhi Suzumiya a její SOS Brigádě zachycuje období mezi 17. až 24. prosincem, měsíc po kulturním festivalu. Zprvu se zdá být vše v normálu a Haruhi plánuje na Vánoce další akci SOS Brigády. Druhý den ale Kyon po příchodu do školy zjišťuje, že Haruhi a Itsuki zmizeli a Nagato ani Mikuru si na Kyona a jejich zážitky nevzpomínají. (profhubert)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

Tak znalost pouze první série není ideální, v půlce filmu jsem si raděj stáhl jeden stěžejní díl ze druhé, abych byl trochu v obraze. Každopádně je to bezva film! [palec nahoru]

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Dlouho jsem to odkládal. Z komentářů a diskuze mě ani nepřekvapuje, že to někteří borci hodnotí, aniž by znali původní seriál, a pak jsou přechytralí – je to bohužel typické.
Vzhledem k délce to klidně mohlo vyjít jako celý seriál. Takhle dlouho po první řadě plus ještě „rozšířené“ první řadě to seriálu v očích širší veřejnosti nijak neprospělo.

J-kob

J-kob (hodnocení, recenze)

Zatim zpracovali asi pět nebo šest novel, nevim jistě. Máme jich celkem deset, takže se to může ještě pěkně zapomat. Zajímalo by mě spíš kdy se  KyoAni  dostanou k pokračování, určitě až za hodně dlouho :-/

Flipper

Flipper (hodnocení, recenze)

Spojlarzs
Som celkom potešený, že do poslednej bodky diktátorky Haruhi, nepriniesol valentín lásku. Každy isto čakal, že Kyon dostane dáke gule a vyzná lásku svojej vojvodkyni (bral by som aj uncensured hentai, lebo kresba je fakt MEGA). To by chcel asi každý kto prišiel s Japoncov do kina. Preto "šok" v podobe rozoberania existencie človeka, uvedomovanie si svojich pocitov a ich pravé pomenovanie je  celkom priemna zmena. Isto to bolo dôležitejšie než dáka láska i keĎ čo vieme.
Film vlastne nepovedal nič nové, len zase natiahol pružinky na mozgov otakoch, ktorí budú hútať, čo bude ďalej. Isto sa dostaneme k dákej ďalšej sérií, filmu, OAV, OVA alebo ničomu podobnému a príbeh pôjde dalej. Jednoducho musí. Ďalšie prekrývanie minulosti, cestovania v čase do minulostri by už boli zbytočné klišé a zamotané to bolo už dosť. Preto sa osobne teším, že možno konečne sa to aj dakde posunie. Ak nie budem si pripadať ako endless summer v druhej sérií a to nebude dobré...

jarks

jarks (hodnocení, recenze)

yenn: Díky za informace a není zač za ukázku. Myslel jsem si, že to tak nějak bude. Film jsem pracně sháněl a díval se na něj proto, že je to druhé nejlepší sci-fi za rok 2010 na CSFD. Neuvědomil jsem si, že to vysoké hodnocení pochází jen ze 30ti hlasů a čekal jsem něco jako Evangelion. Teď chápu, že má cenu jen pro fanoušky seriálu, což je trochu škoda, protože zpracování se mi opravdu líbilo.

Shrekito

Shrekito (hodnocení, recenze)

Doufám, že bude, protože mi stačí, že stojí jiná série podle novel a to konkrétně Full Metal Panic!. Ještě se to stane u Haruhi a můžu se jít někam zahrabat.

Uživatel profhubert smazal svůj příspěvek.

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

jarks: Děkujeme za názornou ukázku toho, jak to může dopadnout, když člověk nezačne prvním dílem série:-) Film totiž na seriály navazuje, bez jejich znalosti ti chybějí některé důležité informace o postavách a myslím si, že některé scény ti ani nemohly dávat smysl. SPOILER: Nepřišlo ti kupříkladu zvláštní, proč se Kjon tak vyděsil, když prvně ve třídě spatřil Asakuru Rjóko? SPOILER

Doporučil bych ti, aby ses podíval na seriál (alespoň na první sérii) a poté znovu na film. Možná bys pak svůj pohled na něj přehodnotil.

jarks

jarks (hodnocení, recenze)

Tedy nic ve zlém... krásná animace, prostředí, hudba... dobře, ale jinak úmorná a hodně dlouhá (2 hodiny 40 minut) nuda. Vážně je možné, že film o japonských středoškolácích s jakýmsi časovým paradoxem a narážkami na mimozemšťany může mít hodnocení přes 90 %? Že by předcházející anime seriál (který jsem neviděl) dokázal přimět jeho fanoušky, aby tohle hodnotili tak vysoko? Japonský zázrak.

J-kob

J-kob (hodnocení, recenze)

Ten idiot snog hodnotí všechna anime odpadem nebo jednou hvězdičkou. Všiml jsem si toho už dávno. Určitě nikdy žádné anime neviděl, prostě má jen nějáký komplex. SonGokussj: všichni ne:) Haruhi 2009 je skvělá, ale přesto z těch 28 epizod jsou většinou ty nejlepší z roku 2006. A Endless Eight se mi hodně líbila. Snad jen rozuzlení mohlo být zajímavější, ale přesto to bylo zajímavé a pěkné.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Nechápu ty, co tomu dali jednu hvězdičku... Co proti tomu mají. 1 hvězdička je odpad, ne? Kdybych to hodnotil naprosto s rezervou, méně než 3 nedám :-/ mmmmm... kazí průměr :-( Snog a spol.. :-) Jinak po pomalejším začátku opravdu úžasný arc! :-) Nemám mu co vytknout ^_^ To zas Haruhi jednou potěšila. Jen nechápu, co všichni máte proti té druhé sérii. Kdybyste hodnotili druhou sérii jako první, akorát v celku, tak to bude určitě větší :) No a co že tam bylo Endless Eight. Já je obdivuji, že tam něco takového dali :-) Opravdu obdivuji :-) Protože podobná věc se nikde jinde nenachází :)

J-kob

J-kob (hodnocení, recenze)

Ale mohli je tam dát stejně jako je dali na Suzumiya Haruhi no yūutsu BD box set. Mimochodem ten BD set je naprosto skvělý! Jinak anglické vydání Suzumiya Haruhi no shōshitsu by mělo být někdy na jaře, ale nevim jestli to bude DVD nebo Blu-ray. Každopádně se nemůžu dočkat až tenhle film uvidim:)

D.Snake

D.Snake (hodnocení, recenze)

Na titulky se nebude čekat dlouho. Ještě k tomu když se jedná o Haruhi.

J-kob

J-kob (hodnocení, recenze)

Posledních 7 dní a čekání je u konce! Jenom škoda že to bude bez anglických titulků:(

maskar

maskar (hodnocení, recenze)

Po slabší druhé sérii je Haruhi zpět a opět v plné síle. Kdyby to šlo tak by jsem dal 6*. Plachá a stydlivá Nagato je prostě kawai. 8-)

Uživatel profhubert smazal svůj příspěvek.

D.Snake

D.Snake (hodnocení, recenze)

Taky jsem si všiml... Počkám ale na DVD. Zatím jsou na to skvělé ohlasy.

D.Snake

D.Snake (hodnocení, recenze)

Todle bude stát za to... Disappearance je můj nejoblíbenější arc...

Reklama

Reklama