Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace čtvrtého dílu ze série osmi novel o energické středoškolačce jménem Haruhi Suzumiya a její SOS Brigádě zachycuje období mezi 17. až 24. prosincem, měsíc po kulturním festivalu. Zprvu se zdá být vše v normálu a Haruhi plánuje na Vánoce další akci SOS Brigády. Druhý den ale Kyon po příchodu do školy zjišťuje, že Haruhi a Itsuki zmizeli a Nagato ani Mikuru si na Kyona a jejich zážitky nevzpomínají. (profhubert)

(více)

Recenze (35)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Dvě a tři-čtvrtě hodiny těžce, těžce utahané, ukecané nudy. Jediný dějový klad celého tohoto nepochopitelně opěvovaného veledíla je prohloubení charakteru Yuki. U ostatních postav platí to samé co u seriálu - Kyon je sympaťák, Haruhi by měla být nabodnuta na kůl a zašlapána do země, Mikuru pouhý fanservice, Itsuki do počtu. Moje pochvaly můžou jít maximálně k nádherné animaci, atmosféře a soundtracku, ale ty bohužel směšně chabý děj nevyváží. Ve výsledku tento film dokázal pouze zvýšit mé antipatie k celé sáze. 4/10 ()

Larky 

všechny recenze uživatele

První sezóna byla výborná, druhá slabá a film je vynikajicí a jde fakticky o to nejlepší co se s Haruhi zatím dalo vidět.2 a třičtvrtě hodiny je sice docela velká porce, ale tak lehce a dobře stravitelná, že si ji schutí dáte zase znova.Rozhodně nečekejte tolik komediálních situací jako je v seriálu, spíš naopak, kromě začátku je film velmi vážný a o to možná lepší než celý seriál.96% (První film roku 2011, který jsem měl tu čest shlédnout a opravdu jsem si nemohl vybrat lépe) PS: Haruhi s dlouhými vlasy - jedna z nejpřitažlivějších slečen v rámci mangy a anime. ()

Reklama

seth82 

všechny recenze uživatele

Môžem iba súhlasiť s príspevkami ostatných - seriál ma nejako zvlášť nenadchol, hoci sprvoti vo mne vyvolal záujem. Neskôr sa to v ňom ale zopsulo a druhá séria bola akosi iba doplnková, takže od filmu som už naozaj nečakal priveľa. Opak je ale pravdou, obrovské prekvapenie, výborné spracovanie, skvelá hudba, príbeh, proste aj napriek svojej dĺžke som naň civel bez ujmy a bez toho, aby som sa pozrel, kedy skončí. Perfektné ukončenie seriálu, ktorý mi podobne ako u iných užívateľov prišiel skôr ako rozkúskovaná predohra k tomuto filmu. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od shitózního seriálu, kde se rozdávají kýble nudy, je tohle zjevení. I když má film delší stopáž, tak po celou dobu dokáže udržet kvalitu. Jednotlivé prvky jsou prostě dokonalé. Jen škoda, že je potřeba znát seriál, jelikož jsou tam celkem důležité narážky, a to je ten problém, seriál je prostě jen utrpení. Film oproti tomu je bomba, takže dávám maximální hodnocení. ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Pro začátek je asi důležité znát seriál, film docela často navazuje na některé konkrétní situace z něj. Kyon je zoufalý ve světě, kde údajně není Haruhi Suzumiya, nikdo ji totiž nezná. Máme možnost vidět ho tak, jak to neznáme. Kyon je vystrašený, zbrklý a pro své okolí se zbláznil. Z Yuki je obyčejný a stydlivý knihomol, Koizumi tu prostě není a Asakura ho vnímá jako podivína, navíc ani neexistuje klubová místnost SOS Brigade, pouze obyčejná místnost po literárním kroužku. Ze zoufalosti zběžně prohlíží knihovničku, když... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Kyon pužívá pseudonym John Smith. Stejný pseudonym používá The Doctor ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Saigou)

Reklama

Reklama