Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sora vyrůstá pouze se svou matkou Ko Woon, designérkou svatebních šatů, protože její otec je mrtvý. Je to spíše samotářka, která nemá téměř žádné přátele. A k tomu se dozví, že její maminka je vážně nemocná. Ko Woon má rakovinu a umírá. (andiek05)

Recenze (11)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mne bohužel příliš nechytnul. Upřímně nemám rád kousky, kdy se hlavní zápletka (tradiční srmtelné nemoci) prozradí prakticky hned na počátku filmu, pak už žádný moment překvapení ani zlom nenásleduje a člověk vlastně jen čeká, až to přijde. Herecký výkon té malé dívčiny nebyl špatný, ale na kvalitní film je toto prostě zkrátka málo a snaha o dojemnost se tentokrát v mém případě minula účinkem. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Obsah: Ovdovělá maminka, návrhářka svatebních šatů a baletka, věnuje celý svůj čas desetileté dceři Soře. Ta má problémy začlenit se do kolektivu ve škole a svým extrémně samostatným životem ve své mamince vyvolává neblahé obavy. Vše se ale změní ve chvíli, kdy žena zkolabuje a doktoři jí sdělí strašlivou diagnózu: rakovina v pokročilém a neléčitelném stádiu. Zbývá několik měsíců, možná rok. Zatímco Sora dál žije svůj osamělý život, její maminka bojuje nejen s nemocí, ale i s vědomím, že společný čas se svou dcerou se krátí. Navíc co s ní vlastně bude, až žena zemře? Zpočátku se maminka snaží před Sorou svou nemoc tajit, ale Sora velmi rychle zjistí krutou realitu. Prosí maminku, aby neodcházela. Že nikoho jiného nemá. Nikoho dalšího, kdo by jí otevřel deštník nad hlavou, když začne pršet. Nikoho, kdo by ji dokázal rozesmát. Jenže takové přání se dost těžko plní... Komentář: Doposud jsem viděl několik korejských filmů a nic mi to neříkalo. Jenže pak jsem shlédl tenhle příběh a poprvé v žovotě se mi chtělo u filmu fakt nezadržitelně brečet. Emoce srší z obou hereček; těžko říct, jestli je lepší výkon od malé dívky či její maminky. Ale jestli si představuji nositele Oscara pro herečku v cizojazyčném filmu, pak je to právě bez rozdílu ústřední dvojice filmu. (viděno během letu s Korean Airlines z Nového Zélandu do Soulu 14. července 2010) ()

Reklama

haffen 

všechny recenze uživatele

Už som nejak odchovaný na Kórejských drámach a teoreticky by ma už nemalo nič prekvapiť. Aj som sa na to pripravoval, vedel do čoho idem a ako to skončí. A aj tak nepomohlo... posledná polhodina bola fakt silná. Veľmi smutný film. Hyang-gi Kim v tej dobe mala len 10 rokov, ale kompletne vytrela rybník svojím výkonom dospelým ostrieľaným herečkám. 90% ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Už je to delší čas, co jsem byl u nějakého filmu takhle rozpolcen. U hromady scén bylo jasně vidět to plánované citové vydírání, a jelikož nejsem ten typ co si u filmu s chutí a rád pobrečí, říkal jsem si že s hodnocením to bude jasné. Jenže pak tu byly scény, které mě svou lehkostí a bezelstností úplně odzbrojily. Nakonec jsem se přistihl, že si mě především dcera získala na svou stranu, a to nejen svým osudem, ale i tím jak to ta malá herečka dokázala zahrát. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pěkný, ale zároveň velmi smutný korejský film. Jasně, hraje dosti okatě na city, opět zobrazuje snad největší klišé korejských romantických nebo rodinných filmů (nenadálá nemoc). Na druhou stranu je to velmi kvalitně zpracované a některé momenty jsou opravdu dost pěkné a srdcerivné. Vyzdvihl bych výkon malé herečky Hyang-gi Kim (poprvé na sebe upozornila již ve filmu Heart is...). Ona je tím, kdo tento snímek posouvá kvalitativně výše. Jinak jde po celý film hlavně o vztah matky a její malé dcery - mužský element je tu úplně minimální a do děje prakticky nezasahuje. Opravdu stojí za shlédnutí. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama