Reklama

Reklama

Profesor Layton a věčná pěvkyně

  • Japonsko Eiga Layton kjódžu to eien no utahime (více)

Geniální detektiv a jeho žák na stopě tajemství věčného života a záhadné melodie. (Česká televize)

Recenze (7)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Propadliště v podlaze, hra, jejíž vítěz získá věčný život a legenda o královně, která čeká na své znovuzrození - tím vším oplývá anime s názvem "Profesor Layton a věčná diva". Není to vyloženě pro dospělé, cílovou skupinu bych odhadoval na cca 13 let, ale má to pěknou animaci, pohyb a nenudí. Stylově bych přirovnal k miyazakiho Castle of Cagliostro. Jen trošku víc šmrncnuté Sherlockem Holmsem a Fantomem Morrisvillu. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Film "puzzle", nikoliv jako skládačka, ale jako sled hádanek, které řeší pravý anglický gentleman Layton se svými pomocníky. Sci-fi IndyJonesovka pro děti s přehledným dějem, pochopitelnými postavami a přece již ukazující prckům jistou složitost světa v tom, že postava páchající záporné činy může mít pro ně, aspoň trochu, pozitivní motivy. Ve filmu se na můj vkus sice trochu moc ječí, ne úplně úžasně se kombinuje 2D a 3D animace, podbízí se přestřelenou akcí a chybí mu opravdová originalita, leč pro jednou přihlédnu k tomu, že děti jsou v Japonsku zasypávány mnohem většími zrůdnostmi či nudou. ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Na to, že je to účelně zaměřené spíše pro děti, tak zápletka nebyla nijak hloupá a nervy drásající. Postupné odhalení a eskalace měly smysluplné vyústění. Dalo se na to dívat a hudba byla fajn podkres. Dialogy nebyly nijak hloupé, charakterově nijak vymykající se a obecně postavy představovaly zajímavé protipóly. Jinak ale také nešlo o nic vymykajícího se a vybočujícího z průměru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, mě na tomhle filmu všechno štvalo. Neustálé střídání 2D a 3D animace, přechytralý profesor, jeho pitomoučký a namyšlený žák, který nedokáže ani slyšet moře v mušlích, nesmrtelný a neskutečně otravný policista Scotland Yardu, to, jak se lidi ničemu nediví, nic neřeší, nic nehledají, jen trpně čekají na další zaúkolování, jak debil se chovající skladatel a jeho adoptivní holčička, která zas vypadá, že trpí autismem (a ne, není to vysvětleno), a koneckonců ani o těch hádankách to moc není - za prvních 40 minut filmu se řeší pouhé dvě, za celý film snad pět, šest, a popravdě, nijak excelentní rébusy to nejsou. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama