Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o mladé Anabelle, královně krásy, která náhle zemře během soutěže. Dostane se ale do pohřebního ústavu, který spravuje utrápený Elvis. Poté, co se Anabelle zázračně probudí, naváže s Elvisem vztah. (Ant)

Recenze (87)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Další neokoukaný skvost! Je fajn zas vidět nezávislý film, který je kolikrát lepší než ty hollywoodské romanťáky, jejichž zápletka je pokaždé stejná. Film má silnou atmosféru a oba mladí herci zahráli vypjaté momenty moc dobře. Role tatínka se mi moc líbila a celkově průběh filmu byl skvěle natočen (nejvíc se mi líbilo malování domu, rozjetí na traktoru a kouzlo slunečnic v závěru) a tím pádem mi to utíkalo. Působilo to na mě dost reálně a romantické dny na pláži byly kouzelné. Na konci nezapomenu na polétavající červený deštník, ale přes to, konec šťastný. ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

Lehce mi tu vadí hlavní protagonistka, ale dá se to přežít. Co se týče filmu, tak žádné výhrady nemám. Naopak jsem byl příjemně překvapen. Název zní teda trochu děsivě (evokuje to nějakou přeslazenou romantiku, či představu zaostalého chlapce s barbínkou), ale ono tomu tak vůbec není. Jelikož je to cíleno na diváka tak, aby jako jediný znal celou pravdu, dá se i vcítit do hlavního "hrdiny". 4*, protože to ještě do hrobu nepatří. ()

Reklama

kluzo 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku a označení drama, jsem od filmu očekával něco jiného. Opět se potvrdilo zlaté pravidlo: NIC NEOČEKÁVAT. Nakonec nebylo ale tak zle. Film je více než drama (i když jsou zde prvky dramatu) romantický a místy (opravdu ale zřídka) i vtipný. Oba hlavní představitelé místy působili Kenovo-Bárbínově, ale naštěstí ne tak často. Čili zkrátím to: jednoduchá filozofie o životě podaná dostatečně polopatě, aby to pochopili i amíci, trochu sporný příběh, nudná kamera, která se snažila předstírat, že je něco víc, uspokojivé herecké výkony hlavních hrdinů a výborný herecký výkon Joe Mantegna mi dává 50%. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Nesdílím nadšení všech těch komentářů, jež se rozplývají nad nádherně romantickým příběhem. Asi jsem na tento druh romantiky (čpící hodně kýčem) příliš cynická a příliš stará. Dvě hvězdičky dávám za to, nad čím se nikdo nerozplývá, tj. za pohled do zákulisí načančaného obchodu s bílým (reklamním) masem čili do páchnoucích útrob těch nesčetných dryáčnických soutěží "Miss". A také za zachycení falešné "mateřské" lásky (skvělá Mary Steenburgen!), v níž jde pouze o úspěch = prachy. Kdyby se film více zaměřil právě na tuhle realistickou linii, mohl to být zajímavý a hodnotný snímek. Bohužel, nestalo se tak - a vznikl tak vyspekulovaný žánrový mrzáček. A ještě něco - pozor, spoiler!!! - když mladý balzamovač v márnici neodolá a políbí mrtvou modelku, milí romantikové, je to nejenom krajně nehygienické, nýbrž především perverzní. A to vždycky a všude! Tohle přece nebyla pohádka o spící Šípkové Růžence, ani báchorka o přiotrávené Sněhurce. Bože, romantik nekrofil! - Co nám naservírují příště? Něžného a sympatického romantika kanibala? ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Marnice se snad jeste v zadnym romantickym dramatu neobjevila. Elvis jakozto mlady balzamovac mrtvol, co si budem povidat tak trochu i perverzak a na druhou stranu "umelec" se setkava s Anabelle opravdu kurioznim zpusobem. Anabelle, "slavna" modelka, prezivsi svoji smrti a nakonec taky ztrapena zivotem se zvlastnim zpusobem sblizuje s Elvisem a jeho tatinkem Charliem a meni jim tak jejich doposud zabehnuty zivot. Vetsina pribehu se pak odehrava v jejich usedlosti, kde vidite postupy ve vztahu hlavnich hrdinu. Jednu z mala veci, kterou bych vytkla je to, ze se tvurci malo zabyvali Anabellininym z mrtvych vstani. Smetli to ze stolu, jako by casto stavalo, ze se vam nekdo jen tak probudi na balzamovacim stole. Nikomu to tam neprislo divny, akorat me za televizi. Jinak musim uznat, ze film pusobil mile a skoda, ze i dost predvidatelne; ale furt nadprumerne. A nakonec s vyrokem "zazraky se deji" bych k film zaradila i do zanru mysteriozni. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama